Jakie dawki przyjmujecie neuroleptyków ?

Moderator: moderatorzy

Newt
zaufany użytkownik

Re: Jakie dawki przyjmujecie neuroleptyków ?

Post autor: Newt »

Tak w tym artykule jest krótkotrwałe - 1600 tylko przez miesiąc, a później 1000 mg.
Ambulatoryjnie zastosuje pewnie niejeden lekarz :roll: Tomsoul z iloma psychiatrami miałeś do czynienia? Wiesz w ogóle jakie niektórzy mają podejście?
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Ilu miałem psychiatrów? Na dłużej z 5-6 a krótkotwale jak byłem w szpitalu to z 8 (tyle razy byłem w szpitalu). Lecze się od 15 roku życia a mam teraz 33 lata czyli 18 lat. Co masz na myśli podejście psychiatrów? Mnie żaden psychiatra specjalnie krzywdy nie zrobił. Ale domyślam się o co ci chodzi. Chodzi ci chyba o ich umiejętnośći i kompetencje. I tu masz racje całkowicie. Jedna z moich lekarek pani A. Przyładowała mi właśnie seroquel 800 mg, rispolept jakiś tam w formie zawiesiny, aurorix, tegretol, tranxene i propranolol. Masz racje w tym że często lekarze przepisują bez zastanowienia.
Newt
zaufany użytkownik

Post autor: Newt »

Tak właśnie o to mi chodzi. Nie podejrzewam żadnego o złą wolę, po prostu chodzi mi o podejście typu "Damy taką dawkę, bo tyle się średnio daje przy tej diagnozie (nie dopytają nawet dokładnie o objawy). Nie działa? To damy większą. Nadal nie działa? Jeszcze trochę podniesiemy (co tam, że już przedawkowane) może w końcu zadziała." To nie jest cytat z żadnego lekarza, ale słyszałam bardzo podobne rozmowy nad pacjentem w szpitalu. I to nie jeden raz.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Awatar użytkownika
Anime
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 45723214

Post autor: Anime »

amigo pisze:Klozapina 125 mg( lekarz bedzie mi stopniowo zwiekszal)
Olazapina 45 mg
Solian 1200 mg
Diazepam 25 mg (1-1-1/2)
Akineton 4 mg retard
To bedzie chyba wszystko, mam takie duze dawki :auto-ambulance: , ale bede przechodzil tylko na sama klozapine.
:shock: Szok! Takie dawy to by starczyły, żeby słonia powalić. :shock:

Pewnie w ciągłym letargu jesteś. Ciekawe że w ogóle jesteś w stanie pisać na forum :shock: Ile ważysz? Ja bym się już chyba wcale nie ruszał na tylu prochach. Pewno bym spał 20h na dobę a po przebudzeniu z niedźwiedziego snu pożerałbym ile się da a potem na tron i znowu w kimę. No i bym potwornie spuchł szczególnie po Olanzapinie 45mg!!! a do tego przecież Klozapina raczej jeszcze mniej znośna i inne...

Kto daje tyle leków???
.
Roy89
zaufany użytkownik

Post autor: Roy89 »

Z tego co mi wiadomo to amigo leczy sie w hiszpani.Szokujace sa te dawki,zgadza sie.
Ostatnio zmieniony śr lis 19, 2014 7:58 pm przez Roy89, łącznie zmieniany 1 raz.
Damian77777
zaufany użytkownik

Post autor: Damian77777 »

Widocznie Amigo potrzebuje wiekszych dawek leków wazne aby sie on dobrze czuł a z tego co czytam nie narzeka i jakos sie trzyma ;)
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Obecnie zażywam 200 mg amisan.

Aha, nie wolno mi brać solianu, bo zatrzymuje mi okres i to na bardzo długo...
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
Faur
zaufany użytkownik

Post autor: Faur »

Amigo bierze monstrualną dawkę. Mój organizm raczej by tego nie wytrzymał i zakończyłoby się zgonem. Piszę zupełnie poważnie. Szczególnie zaskakuje, że przy 1200 mg Solianu, czyli dawce maksymalnej w warunkach ambulatoryjnych, dochodzi u Amigo jeszcze końska porcja Olanzapiny. Jak rozumiem przeprowadzasz okresowe badania? Ten zestaw wielu ludziom mógłby zdecydowanie zaszkodzić.
Ja też chciałbym co niedzielę w małym drewnianym kościołku wyłamywać sobie dłonie. Ja też chciałbym niewskazany palcami przejść przez życie najpoczciwiej.

Grzegorz Ciechowski
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”