Świat według Kiepskich - serial polski.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
koniczynka26
bywalec
Status: rencistka

Świat według Kiepskich - serial polski.

Post autor: koniczynka26 »

Witam , czy oglądacie polski serial Świat według Kiepskich ?
Ja uwielbiam oglądać ten serial , oglądałam wszystkie odcinki tego serialu , ponieważ według mnie ten serial znakomicie parodiuje naszą polską rzeczywistość.
Ja uważam , że Halincia Kiepska powinna stanowczo zmusić Ferdusia Kiepskiego , żeby przestał trwać w swoim nałogu alkoholowym , przestał spożywać alkohol i żeby przestał się w ten sposób wyniszczać !
Najbardziej lubię oglądać nowsze odcinki Świata według Kiepskich , ponieważ Ferduś Kiepski , gdy się zestarzał przekształcił się z obślizgłego cwaniaczka w poczciwego i generalnie dobrotliwego człowieka. I teraz Ferduś Kiepski już mnie nie irytuje , tylko budzi moją sympatię.
Najlepszą , jednak postacią w nowszych odcinkach Świata według Kiepskich jest Jolasia , która jest żoną Waldusia Kiepskiego , syna Halinci i Ferdusia.
Jolasia to jest po prostu super babka ! :)
Jolasia to mroczny demon w ludzkiej skórze ! :)
Ja uwielbiam oglądać postać Jolasi w tym serialu i bardzo mnie ona bawi ! :)
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Re: Świat według Kiepskich - serial polski.

Post autor: schizo11 »

No fajny serial fajny, może nie oglądałem wszystkich odcinków ale większość. Jest dostępny w całości w telewizji internetowej Ipla.
Awatar użytkownika
koniczynka26
bywalec

Zgadza się Schizo 11 :) Ja też kiedyś oglądalam moje ulubione stare odcinki tego serialu w iplii bo można je było ogladac tam za darmo :) Teraz tylko oglądam ten serial często w polsacie i zawsze mnie on tak samo bawi i śmieszy :)
Awatar użytkownika
panic
zaufany użytkownik

Post autor: panic »

Nie ma to jak "Świat według Kiepskich". Dla mnie ten serial jest najlepszy. Moim ulubieńcem jest Boczek. Przyznaję że na początku nie lubiłem go za bardzo. Uważałem go za tłustego bambra, który zamiast o kobietach myśli stale o żarciu. Ale z czasem jakoś się do niego przekonałem. To właśnie dzięki niemu czasami podkradam z lodówki śląską i jem z majonezem. Lubię też Waldusia. No na początku mi było go trochę żal, bo ten jego tatuś Ferdek tak się do niego odnosił jakby był debilem. Moja koleżanka mi stale mówiła, że to przecież tylko film, ale wczuć się zawsze można i przeżywać ich problemy razem z nimi.
Przypadek? Nie sądzę! "Yyyy tego się trzymam" :mrgreen:
Awatar użytkownika
koniczynka26
bywalec

Boczek jest the best :) Taka biedna dobrotliwa poczciwina :) Waldus też o .k :)
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Obrazek
nic
Psychodelik_euforii
zaufany użytkownik

Post autor: Psychodelik_euforii »

Mnie to ten serial irytuje szkoda mi czasu na takie brednie..
Już nie mają o czym kręcić ehhh..
"_To_co_dla_mnie_jest_podłogą_dla_innych_jest_sufitem_"
Awatar użytkownika
koniczynka26
bywalec

Witam ,czy ogladaliscie dzisiaj w polsacie o godzinie : 19.30 odcinek 377 serialu Świat według Kiepskich z 2011 roku ?Dla mnie ten odcinek był rewelacyjny :) Szczególnie czadowa była w tym odcinku Jolasia , gdy udawała ,że jest w ciąży ,zeby podporządkować swoim zachciankom i zdominowac całą rodzinke Kiepskich. Ferdus Kiepski też próbował być cwany wobec Jolasi, ale to Jolasia na końcu okazała się najsprytniejsza .Uwielbiam postać Jolasi w tym serialu i uważam, że gdy postać Jolasi pojawiła się w tym serialu, to serial ten bardzo zyskał i nabrał nowego ,lepszego charakteru komediowego .
borski
zaufany użytkownik

Post autor: borski »

Z sezonu na sezon ten serial robi się co raz gorszy. Z 12 odcinków w serii może 3 są śmieszne, a reszta to DNO I WODOROSTY jak to Halinka Kiepska powiedziała w którymś z odcinków.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 06, 2015 11:27 pm przez borski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KAMELEON
zaufany użytkownik

Post autor: KAMELEON »

pierwsze 4-5 serie było najlepsze , teraz to nawet szkoda ogladać, Stary Walduś , bo ten co jest teraz po powrocie z USA to nawet smieszny nie jest , do tego Babka :) mozna powiedziec ze bylem fantykiem tego serialu mam nawet na dysku wszystki stare odcininki 8)
"...Charakter niespokojny,niepokorny,trudny,chociaż nie ciągnie się za nim
aż siedem grzechów głównych...."
Awatar użytkownika
koniczynka26
bywalec

Według mnie, największym atutem najnowszych serii Kiepskich, jest postać Jolasi , bo ona zawsze mnie śmieszy i głównie dla Jolasi oglądam wszystkie najnowsze odcinki Kiepskich, bo dla mnie Jolasia jest niezrównana w swoim czarnym, czasem makabrycznym poczuciu humoru.
ODPOWIEDZ

Wróć do „filmy”