Stephen Dorff ,Christian Slater,niezle sceny filmowe generalnie jest krwawo i zabawnie

Pozdro Tup

Moderator: moderatorzy
Obejrzalem caly, nawet przez chwile się nie nudziłem, a podobno film babski, bardzo mi się spodobal. Smutny koniec. Moral: kłamstwo nigdy nie popłaca.pamal pisze:Film o rozkładzie małżeństwa "Blue Valentine", właściwie obejrzałam końcówkę, ale jestem pod wrażeniem. Można różnie interpretować, ciekawie niektórzy piszą o swoim odbiorze tego filmu.
Był ok. A co do "babskich filmów", naprawdę nie chcę wyjść na mizogina, ale w filmach reżyserowanych przez baby-reżyserki zazwyczaj mi się coś nie podoba. Brak tym filmom spójności, logiki. Jakiś przerost estetyki i uczuciowości, sam nie wiem... Takie odnoszę wrażenie. Babki, ile byście mogły wymienić dobrych reżyserek, a tym bardziej znakomitych tytułów wyreżyserowanych przez kobiety? Mi do głowy przychodzi tylko (i to też z zastrzeżeniami) Jane Campion. W razie buntu przeciw temu, co piszę czy innych zastrzeżeń, proszę podać i uzasadnić.AntonPawlowicz pisze:Obejrzalem caly, nawet przez chwile się nie nudziłem, a podobno film babski, bardzo mi się spodobal. Smutny koniec. Moral: kłamstwo nigdy nie popłaca.
Dorota kędzierzawska, Małgorzta Szumowska, Anna Jadowska - dobre, polskie kino.przegłosowany pisze: Babki, ile byście mogły wymienić dobrych reżyserek, a tym bardziej znakomitych tytułów wyreżyserowanych przez kobiety?
Fakt, Susanne Bier robi całkiem filmy. Jej "W lepszym świecie" był prawie genialny, ale ważenie racji zabia wybuchowym zakończeniem tak, że aż mi ręce opadły. Kędzierzawska nie znam nic poza "Wronami". Dobry film. Anna Jadowska - kto to jest???moi pisze:Dorota kędzierzawska, Małgorzta Szumowska, Anna Jadowska - dobre, polskie kino. Agnieszka Holland (nasi!), Susanne Bier
Moi, wiesz, że to nie tłumaczy tego bardzo krótkiego i liczącego parę nazwisk bloga.moi pisze:Jak ktoś się czepia, że kobiet jest gdzieś mniej, to szlag mnie trafia. A kto, w tym czasie, gdy mężczyźni spełniają swoje marzenia, odchowuje dzieci?
Osz fak, przegapiłem. Ale tytuł zacny, naprawdę.moi pisze:A "Dotknij mnie"?