Co ostatnio oglądaliście?
Moderator: moderatorzy
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
Re: Co ostatnio oglądaliście?
The Babadook
"Babadock" to jeden z najoryginalniejszych i najciekawszych horrorów ostatnich lat nawiązujący formalnie do takich arcydzieł gatunku jak: "Wstręt", "Dziecko Rosemary" Romana Polańskiego czy niedawne "Musimy porozmawiać o Kevinie". Matkę i jej sześcioletniego synka nawiedza nocami dziwaczny, tajemniczy stwór. Czy dziwne zjawisko jest realne, czy może jest wynikiem pogłębiającej się alienacji i psychozy bohaterów? Duszną, gęstą, schizofreniczną atmosferę filmu pogłębiają dodatkowo mistrzowskie zdjęcia polskiego operatora Radka Ładczuka, znanego z takich filmów jak ,,Jesteś Bogiem” czy ,,Sala samobójców”.
Świetny film.
"Babadock" to jeden z najoryginalniejszych i najciekawszych horrorów ostatnich lat nawiązujący formalnie do takich arcydzieł gatunku jak: "Wstręt", "Dziecko Rosemary" Romana Polańskiego czy niedawne "Musimy porozmawiać o Kevinie". Matkę i jej sześcioletniego synka nawiedza nocami dziwaczny, tajemniczy stwór. Czy dziwne zjawisko jest realne, czy może jest wynikiem pogłębiającej się alienacji i psychozy bohaterów? Duszną, gęstą, schizofreniczną atmosferę filmu pogłębiają dodatkowo mistrzowskie zdjęcia polskiego operatora Radka Ładczuka, znanego z takich filmów jak ,,Jesteś Bogiem” czy ,,Sala samobójców”.
Świetny film.
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
"Zaróbmy jeszcze więcej"
O praktycznych skutkach dominowania w świecie doktryny neoliberalnej.
O praktycznych skutkach dominowania w świecie doktryny neoliberalnej.
Ostatnio oglądałem "Noe wybrany przez Boga". Trochę mnie rozczarował. Myślałem że skoro jest taki tytuł to film będzie zgodny z opisem biblijnym a tu w filmie tylko jeden syn Noe ma żonę, która w dodatku rodzi w arce dwie córki a na arkę dostaję się jeszcze jakiś bandyta który chce zabić Noe. Kupiłem płytę i żałuję że wydałem pieniądze na ten film.
Kupiłem właśnie z Newsweekem płyte ale wcale przez to nie było tanio bo 29.99 zł.
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
Tokarev
Kiedy rosyjska mafia porywa córkę byłego kryminalisty, mężczyzna
zbiera swoją starą ekipę i wymierza sprawiedliwość porywaczom.
Opis jest dość krótki, natomiast sam film jest zajebisty z zaskakującym zakończeniem.
Kiedy rosyjska mafia porywa córkę byłego kryminalisty, mężczyzna
zbiera swoją starą ekipę i wymierza sprawiedliwość porywaczom.
Opis jest dość krótki, natomiast sam film jest zajebisty z zaskakującym zakończeniem.
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
No to przynajmniej było coś do poczytaniapawel534 pisze:Kupiłem właśnie z Newsweekem płyte ale wcale przez to nie było tanio bo 29.99 zł.

- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
http://www.kino.pecetowiec.pl/film,cold ... 35432.html
W planach: Coldwater (2013)
W planach: Coldwater (2013)
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
Newsweeka jeszcze nie przeczytałem więc nie wiem czy było coś ciekawego.Petruccio pisze:No to przynajmniej było coś do poczytaniapawel534 pisze:Kupiłem właśnie z Newsweekem płyte ale wcale przez to nie było tanio bo 29.99 zł..

-
- bywalec
Gran torino 2008
a teraz sie biore za Koszmar z ulicy Wiązów 2
a teraz sie biore za Koszmar z ulicy Wiązów 2
pierwszy odcinek serialu "Wataha" - wrażenia średnie, na uwagę zasługują piękne krajobrazy oraz ciekawa muzyka
oglądam od pierwszego odcinka "O mnie się nie martw"- fajny lekki serial, polubiłam bohaterów i ich perypetie
czasem zerkam na: "Ugotowani" lubię, chociaż nie oglądam regularnie, zdarza mi się wypróbowywać przepisy niektórych uczestników, zerkam też na "Top Model" lubię jak uczestnicy przełamują swój strach i przekraczają różne granice, ostatnio też obejrzałam kilka odcinków "Idealna niania" ale wydaje mi się, że ten program jest bardzo naciągany, to jacy kandydaci mogą się trafić jako niania dla dziecka mega porażka

oglądam od pierwszego odcinka "O mnie się nie martw"- fajny lekki serial, polubiłam bohaterów i ich perypetie
czasem zerkam na: "Ugotowani" lubię, chociaż nie oglądam regularnie, zdarza mi się wypróbowywać przepisy niektórych uczestników, zerkam też na "Top Model" lubię jak uczestnicy przełamują swój strach i przekraczają różne granice, ostatnio też obejrzałam kilka odcinków "Idealna niania" ale wydaje mi się, że ten program jest bardzo naciągany, to jacy kandydaci mogą się trafić jako niania dla dziecka mega porażka

swojego czasu wciągnęłam się w "Wawa non stop" chciałabym aby serial wrócił
bo bardzo go lubiłam

Może akcja nie ma jakiegoś wielkiego polotu, ale jakoś mnie serial wciągnął i się zastanawiam, co będzie w 2. odcinku.Buszra82 pisze:pierwszy odcinek serialu "Wataha" - wrażenia średnie, na uwagę zasługują piękne krajobrazy oraz ciekawa muzyka
Poza tym oglądałem "Pod Mocnym Aniołem". Już dawno nie widziałem takiego nagromadzenia wymiocin w jednym filmie. Może być.

Petruccio widzę, że podobnie spędziliśmy wieczór
ja też oglądałam "Pod Mocnym Aniołem" i mam podobne odczucia 

Histeria - Romantyczna historia wibratora. http://www.filmweb.pl/film/Histeria+-+R ... 011-536959
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- koniczynka26
- bywalec
- Status: rencistka
Ja ostatnio oglądałam polski dramat obyczajowy , pt : "Ogród Luizy" i bardzo mi się podobał ten film . Zachwycił mnie bardzo ciepły i wzruszający klimat filmu. Główną bohaterką jest młoda dziewczyna , chorująca na schizofrenię. Polecam , film jest warty obejrzenia.
MIASTO44.
Dość dobry jak na polskie warunki film pokazujący powstanie warszawskie.
Dość dobry jak na polskie warunki film pokazujący powstanie warszawskie.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Buszra82 pisze:Petruccio widzę, że podobnie spędziliśmy wieczórja też oglądałam "Pod Mocnym Aniołem" i mam podobne odczucia

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
-
- bywalec
skończyłem oglądać wszystkie części Koszmaru z ulicy Wiązów i nawet się wciągnąłem, teraz biorę się za serial Twin Peaks bo film już widziałęm serial jest kontynuacją fabuły filmu ("Ogniu krocz ze mną")
W międzyczasie pochłaniam film "Niepamięć" z Tomem Cruisem
W międzyczasie pochłaniam film "Niepamięć" z Tomem Cruisem