schizofrenia sedno sprawy

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

schizofrenia sedno sprawy

Post autor: F20 »

W kazdej chorej osobie tkwi jakis slaby element przez ktory choroba generuje psychoze. Podobno w kazdej zdrowej osobie jest cos z osoby chorej na schizofrenie ale osoby zdrowe nie maja tych slabych elementow przez ktore moga wydostawac sie rozne stany urojeniowe tn slaby element jest wlasnie schizofrenia. Osoba chora bez lekow nie jest wstanie zapanowac nad slabym elementem.
Moim slabym elementem sa nerwy ktos np pstryknie palcami dlugopisem itp itd a sam drzwiek przerazliwie mnie drazni jakby jakis skur. Ostatnie bydle nieprzecietnie draznilo mnie celowo i zlosliwie. Oznacza to wowczas ze schizofrenia nerwami doprowadza mnie do paranoi roi mi sie ze ta osoba mnie celowo i zlosliwie drazni gdyby nie to rozdraznienie to bym niemial urojen. Moje psychozy sa bardzo krutkie i trwaja tak dlugo jak dlugo trzyma mniemrozsierdzenie dlatego jakmsie schleje nastepnego dnia juz nic niepamietam. Jakie sa wasze slabeelementy ? bo ja nad swoimi nie potrafie zapanowac no wkurw. Mnie to piekielnie i juz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”