Praca u Szlachetnia
Moderator: moderatorzy
- Necro
- zaufany użytkownik
Praca u Szlachetnia
Więc warto pracować i coś robić w życiu coś osiągnąć żeby być z siebie dumnym wysiłek wynagradza 

Śmierć Wrogom Ojczyzny
Re: Praca u Szlachetnia
a kim jest Szlacheteń? gdzie jest rekrutacja prowadzona?
-
- zaufany użytkownik
Praca na kogoś niszczy człowieka, człowiek powinien pracować na siebie jako jednostka, ewentualnie na rodzinę(jeśli ją chce posiadać).
Teraz pracuje się na ludzi którzy chodzą z rękoma w kieszeniach by oni nie musieli nic robić. Ich nic nie robienie przekłada się na marnowanie czasu kogoś to musi zapracować na pieniądze by owych obiboków wypłacić. Więc praca nie uszlachetnia (jeśli o to chodzi) lecz degeneruje, chyba że jest się szczęśliwcem który robi to co lubi i spełnia się w tym. Teraz dąży wszystko do tego by mieć władzę, najlepiej nad jak największą ilością osób, moim zdaniem ważne by mieć władzę nad sobą i własnym życiem i robić w nim to co się lubi, to na pewno uszlachetnia i jest trudne do osiągnięcia w obecnym modelu społecznym.
Teraz pracuje się na ludzi którzy chodzą z rękoma w kieszeniach by oni nie musieli nic robić. Ich nic nie robienie przekłada się na marnowanie czasu kogoś to musi zapracować na pieniądze by owych obiboków wypłacić. Więc praca nie uszlachetnia (jeśli o to chodzi) lecz degeneruje, chyba że jest się szczęśliwcem który robi to co lubi i spełnia się w tym. Teraz dąży wszystko do tego by mieć władzę, najlepiej nad jak największą ilością osób, moim zdaniem ważne by mieć władzę nad sobą i własnym życiem i robić w nim to co się lubi, to na pewno uszlachetnia i jest trudne do osiągnięcia w obecnym modelu społecznym.
Morgoth a Ty pracujesz?
-
- zaufany użytkownik
Tak pracuje i to ciężko a dlaczego pytasz?
może bez sensu pytam
niektórzy, mają taką postawę "nie będę robił na kogoś" i siedzą na garnuszku opieki...
Nasz system to patologia ale nie każdy szef jest krwiopijcą... I też nie jest tak, że ci wstrętni właściciele firm nie pracują wcale, załatwianie zleceń, papierologia, rozmowy, ogarnięcie zespołu... to też praca
niektórzy, mają taką postawę "nie będę robił na kogoś" i siedzą na garnuszku opieki...
Nasz system to patologia ale nie każdy szef jest krwiopijcą... I też nie jest tak, że ci wstrętni właściciele firm nie pracują wcale, załatwianie zleceń, papierologia, rozmowy, ogarnięcie zespołu... to też praca
-
- zaufany użytkownik
Jeśli chodzi o małe firmy w których szef dorabia się wszystkiego i organizuje swym pomysłem miejsca pracy to ok(ktoś się godzi by pracować), ale też jest druga strona medalu o której nie forum nie mogę napisać. Wiem że przez swoje poglądy wyląduje kiedyś na ulicy ale taki już mój charakter. Jest takie powiedzenie pracuje po to by żyć a nie żyje się po to by pracować, ja niestety mógłbym się odnieść do tej drugiej części tego powiedzenia żyłem po to by pracować... ale w końcu udało mi się otworzyć oczy.
- Necro
- zaufany użytkownik
Właśnie chodziło mi o to co się naprawdę w życiu lubi robić i to z pasja a nie jak robot w większości jak teraz marsz robotów do pracy chodzą bo muszą tylko mi chodzi o to chodzę bo ja chce i to lubię 

Śmierć Wrogom Ojczyzny
Też się chciałem o to zapytaćGehenna pisze:a kim jest Szlacheteń? gdzie jest rekrutacja prowadzona?

- Necro
- zaufany użytkownik
Chyba nie zrozumieliście tematu cóż i tak bywaPetruccio pisze:Też się chciałem o to zapytaćGehenna pisze:a kim jest Szlacheteń? gdzie jest rekrutacja prowadzona?.

Śmierć Wrogom Ojczyzny