Co ostatnio oglądaliście?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Re: Co ostatnio oglądaliście?

Post autor: miś wesołek »

moi pisze:Nie czytasz internetu? :o ;)
Czytam. Jednocześnie piszę, jem i żongluję. ;)
moi pisze:Przeczytaj i porównaj.
Długa kolejka lektur do przeczytania...
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

W pracy oszukać przeznaczenie 1 część , fajny film.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Bekart wojny.
rafka
zaufany użytkownik

Post autor: rafka »

''Ona''.
Całkiem ciekawy. Moge nawet nazwać psychologiczny.
Facet gada z kobietą czyli ''systemem komputerowym'', którym zastępuje sobie związek.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Rocky 5.Uswiadamiam sobie jak malo pamietam z tej serii filmu.Co mnie ujelo w filmie to jak bohater przechodzi kolejne etapy w zyciu dochodzi do szczytu i spada z niego,by znow wejsc na niego i pozostac na nim,to jak ma kochajaca zone,ktora jest dokonca z nim.Akceptujac jego wybory i dopelniajac sie z nim mimo ,ze pochodzili jakby z roznych swiatow na poczatku.Ma tez syna,ktory jest jakby kims kto doswiadcza zycia,ktore on nie mial.

Pozdro Tup
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

creed pisze:''Ona''.
Całkiem ciekawy. Moge nawet nazwać psychologiczny.
Facet gada z kobietą czyli ''systemem komputerowym'', którym zastępuje sobie związek.
Też jestem ciekaw tego filmu. Jest polecany w specjalnym, wakacyjnym wydaniu miesięcznika "Sens".
Tup pisze:Rocky 5.Uswiadamiam sobie jak malo pamietam z tej serii filmu.Co mnie ujelo w filmie to jak bohater przechodzi kolejne etapy w zyciu dochodzi do szczytu i spada z niego,by znow wejsc na niego i pozostac na nim,to jak ma kochajaca zone,ktora jest dokonca z nim.Akceptujac jego wybory i dopelniajac sie z nim mimo ,ze pochodzili jakby z roznych swiatow na poczatku.Ma tez syna,ktory jest jakby kims kto doswiadcza zycia,ktore on nie mial.
Również jakiś czas temu powtarzałem całą serię. Kult, legenda i historia. ;)
Jednak, mimo iż każda z części posiada pewien urok, najlepsza jest "jedynka". Film, którym Sylvek w ogóle zaistniał w świecie filmowym, jako reżyser i aktor w niezwykłej roli.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Ostatnia czesc Rocky Balboa.Chyba najbardziej mnie zasmucila.To jak czas jest nieubłagany,ze kiedys spada sie ze swoich szczytow,odchodza ludzie ktorych kochamy i musimy sie z tym zmierzyć,bo nigdy nie bedziemy cale zycie mlodzi.Sam chyba biore za duzo srok za ogon.A chcialbym być lepszy w szachach,mieć większe sukcesy,ale człowiek ma inne rzeczy na głowie,nie jest juz taki młody,czas już minał jego młodości.Teraz czas na ustatkowanie się,zalozenie rodziny,splodzenia dzieci,a nie jak ten ciagle wolny ptak.
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Post autor: schizo11 »

Ostatnimi czasy oglądnąłem wszystkie odcinki serialu komediowego Baron24.
http://www.ipla.tv/Serial/5000913-Komed ... 61-Baron24

Oraz zacząłem oglądać program Wiem Co Jem (bardzo fajny. polecam)
http://player.pl/programy-online/wiem-c ... cinki,122/
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Wstręt - powtórka, jak się okazało, po latach (poznałem po tym, że sporo zapomniałem). Trochę nie rozumiem o co tyle szumu, w zw. z tym jakoby ten film Polańskiego był lepszy w czymś od pozostałych z trylogii apartamentowej czy lepszy lub gorszy od pozostałych jego, a nawet nie jego filmów. Fakt, jak głosi legenda, film skręcony bardzo szybko i bardzo niskim nakładem finansowym i w dodatku z lekkością, zwinnością i wyczuciem materii filmowej (ale to "czucie" przecież było już widoczne nie nawet w "Nożu w wodzie", ale już w zupełnie pierwszych krótkometrażówkach) świetnie zagrany itd., ale naprawdę nie rozumiem o co chodzi z tak wysoką pozycją tego filmu na różnych skalach porównawczych. Te ostatnie w ogóle często można by rozstrzygać za pomocą rzutu monetą.
Ostatnio zmieniony pn lip 21, 2014 1:53 pm przez miś wesołek, łącznie zmieniany 1 raz.
rafka
zaufany użytkownik

Post autor: rafka »

''Ten niezręczny moment'' - typowa amerykańska komedia - jak dla mnie kiszka.
''Feralna noc'' - thriller - całkiem dobry.
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

"Tatarak" - nienaturalna Janda (najgorsza polska 'aktorka'). Równie kiepsko produkuje się w reklamach kremów do twarzy, przewidywalne.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Depresja gangstera - Billy Crystal i Robert De Niro, czyli trudno się nie roześmiać. ;)
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

przegłosowany pisze:Depresja gangstera - Billy Crystal i Robert De Niro, czyli trudno się nie roześmiać. ;)
Oglądałem film, niezly jak na komedie.

Ogladalem cos na poprawe humoru.Idiota za granica tym razem w Jordanii.Zawsze mnie ten gosc bawi i jest podobny z wygladu do chlopaka mojej siostry.Jeszcze jej o tym nie mowil :mrgreen:

Pozdro Tup
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Idiota za granica w Peru.Nie wiem po tym filmie czuje sie pozytywnie.Zauwazam piękno podróży i moze mi się uda na wakacje jedno miasto zwiedzic ładne .Poza tym chcialbym wiecej regionu zwiedzić rowerem,który mi sie ciagle psuje ale juz jest stary.Wszystko sie sypie jak w człowieku po 30stce. :shock: dobra wczulem sie w role idoty z za granicy :icon-mrgreen:

Pozdro Tup
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Idiota za granica w Indiach.No i skończyłem 1 serie :mrgreen: Myśle,ze mnie podróżnictwo wkręciło.Czytałem już książki Kapuścińskiego i nie były złe.Pamiętam jak moja nauczycielka namawiała mnie do zainteresowania się kulturami.Może to nie byłby zły pomysł :roll:

Pozdro Tup
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Post autor: JudasHonor »

X-MEN Przeszłość, która Nadejdzie - Słabiutko, nawet efektów pożałowali. Film ma wartką akcję i płytką fabułę. Wydaje mi się, że w tym filmie chodziło tylko o to, by "przemycić", nowe pokolenie aktorów, grających tych, których znamy z poprzednich części filmu. Wystarczyło cofnąć akcję filmu do lat 60-tych i można obsadzać w rolę kogo się chce.

Geneza Panety Małp - Dużo się po tym filmie nie spodziewałem, jednak miło mnie zaskoczył. Tradycyjny, sprawdzony schemat, w którym obserwujemy dorastanie i perypetie głównego bohatera (małpy), został bardzo dobrze zrealizowany w tym filmie. W pewnych momentach film mocno naciągany, ale cóż małpy miały przejąć władze nad światem, więc nie można było przebierać w środkach ;)
Polecam ten film, miło się ogląda, nie jest głupi ani jakiś super mądry. Po prostu dobre kino.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

JudasHonor pisze:Geneza Panety Małp - Dużo się po tym filmie nie spodziewałem, jednak miło mnie zaskoczył.
Mnie też.

Wczoraj oglądałem "Madagaskar 3".
Obrazek
Robert22
bywalec

Post autor: Robert22 »

oglądałem "Gra Endera" z polskim dubbingiem w sumie mógł być ale drugi raz się nie skusze na niego!
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Fargo (serial) - bardzo dobry, ciekawie poprowadzone wątki, trochę absurdalne i co najmniej dziwne 2 ostatnie epizody wbijające w ziemię. :|
Robert22
bywalec

Post autor: Robert22 »

ja oglądam właśnie "Kamienie na szaniec"
ODPOWIEDZ

Wróć do „filmy”