Leponex - lek dzięki któremu od 12 lat jestem zdrowy

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Ryszard
zaufany użytkownik

Leponex - lek dzięki któremu od 12 lat jestem zdrowy

Post autor: Ryszard »

Z ulotki w leku:
Substancja czynną Leponexu jest klozapina ... (jest polski odpowiednik) ...
Zaleca sie stosowanie tylko w leczeniu pacjentów którzy nie reagują na inne leki stosowane w leczeniu schizofrenii.
W rzadkich przypadkach leponex może powodować niedobór białych krwinek dlatego ważne jest regularne badanie krwi ...

To jest przyczyna dla której lekarze niechętnie go stosują. Na mnie zadziałał rewelacyjnie - biorę od 12 lat wieczorem dawkę śladową (25mg, gdzie max. 900mg)- być może w obecnym bardzo dobrym stanie mógłbym tego nie robić, ale wiem jak wyglądałem przez 6 lat choroby i wizja powrotu jest dla mnie wystarczającycm powodem, aby go brać, nawet za cenę ujawnienia się śmiertelnego podobno w wielu przypadkach zaniku białych krwinek ...

Wolę być zdrowy i umrzeć na zanik białych krwinek np. za 5 lat, niż żyć jeszcze 40 lat z aktywną schizofrenią ...
Wiktoria

Post autor: Wiktoria »

Ja też brałam kilka lat Leponex jest to lek francuski ale niestety teraz drogi .I deż byłam w remissji długo Wyobraź sobie po odstawieniu psychoza powróciła i tera jest problem z ustawieniem leczenia poniewaz lek ten jest jednyn z silniejszych leków Klozapol chociaż jest odpowiednikiem niestety przymula i sa gorsze skutki leczenia należy brac duże dawki żebu funkcjonować fizycznie ale psychika jest do kitu
Awatar użytkownika
Ryszard
zaufany użytkownik

Dobranie właściwego leku to zadanie dla lekarza. W schizofrenii na pewno różni ludzie różnie reagują na ten sam lek.
Leponex na pewno nie będzie dobry dla wszystkich - najlepiej słuchać DOBREGO lekarza.
W dawce leczniczej Leponex na pewno przymula, ja czuję działanie nawet minimalnej dawki 25mg po ok. 30min, ale wtedy idę spać a rano jest już dobrze. Dzięki za ostrzeżenie.
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: Leponex - lek dzięki któremu od 12 lat jestem zdrowy

Post autor: Chors »

Ryszard pisze:
Wolę być zdrowy i umrzeć na zanik białych krwinek np. za 5 lat, niż żyć jeszcze 40 lat z aktywną schizofrenią ...
Ja wolę za 40 lat ze schizo niż za 5 od leków.
Gość

Post autor: Gość »

Chors pisze:
Ryszard pisze:
gdybym miał wybrać pięć lat życia zdrowego ale bez leków przez pięć lat cieszyć się życiem z rodziną,znaleść sobie dziewczyne,poprostu żyć tak naprawde to walił bym te 40 lat życia ze shizo które i tak mineło by mi szybko i nic bym z niego niemiał.
Awatar użytkownika
Asim17
zaufany użytkownik

Post autor: Asim17 »

ja też bym wolała 40 lat zycia z schizo niz 5 lat byc zdrowym bo pewnie zycie i tak przeste 5 lat było by do dupy
Nie poddawaj się rozpaczy. Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne.
Awatar użytkownika
Ryszard
zaufany użytkownik

Anonymous pisze:
Chors pisze:
Ryszard pisze:
gdybym miał wybrać pięć lat życia zdrowego ale bez leków przez pięć lat cieszyć się życiem z rodziną,znaleść sobie dziewczyne,poprostu żyć tak naprawde to walił bym te 40 lat życia ze shizo które i tak mineło by mi szybko i nic bym z niego niemiał.
Chors,
Chodzi o to że w temacie pisałem o 12 latch życia jako zdrowy człowiek, teraz to już 14 lat .... i biorę ten leponex, i jest jakas szansa najgorszego, zaniku białych krwinek. I twierdze to co gość, lepiej byc w pełni zdrowym przez 5 lat, cieszyc się normalnym życiem (śladowa dawka tu nie przeszkadza) niz 40 lat walczyć z ciężką postacią schizo ....

Zauważ ilu sportowców ryzykuje świadomie życie biorąc niedozwolone środki dla jednego złotego medalu, ilu piosenkarzy przerwało samobójcza śmiercią swoją karierę - tacy ludzi są "nieśmiertelni" w umysłach innych ludzi.

Ja też ryzykuję biorac Leponex, a robię to dlatego, aby żyć normalnie .... zyję normalnie, i to jest najważniejsze.
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

ok
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Post autor: Jeżyk »

Ryszard, a czy od tego leponexu przytyłeś czy waga stoi :?:
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
oiselle
zaufany użytkownik

Post autor: oiselle »

oiselle bierze Klozapol. Czuje się na nim jednocześnie rewelacyjnie (wróciły emocje), jak i bardzo źle (wciąż atakują złe moce, itp)...
No more death
Awatar użytkownika
piotrekk
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: piotrekk »

Biorę obecnie klozapol i myślę, że to jest najlepszy lek spośród tych które brałem.

Ważne informacje o klozapinie:
http://209.85.129.104/search?q=cache:Zc ... d=30&gl=pl[/url]
Awatar użytkownika
piotrekk
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: piotrekk »

Mam pytanie do tych, którzy biorą klozapol. Czy występują u was jakieś efekty uboczne? Ja czuje się trochę zakręcony godzinę, dwie po wzięciu leku rano. Później to mija. Czy macie podobne objawy? Co myślicie o tym leku?jak na was działa?
nie jesteś sam
czasami tylko zdaje się że znika cały świat
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”