Zaburzenia myślenia

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

zakrecony20
zaufany użytkownik

Zaburzenia myślenia

Post autor: zakrecony20 »

Wszyscy mnie przekonują że to na pewno nie schizofrenia ALE dlaczego mam takie zaburzenia myślenia-a mianowicie brak myśli spowolnienie myślowe i naturalny ciąg myślowy który ostatnio szfankuje bo go w ogóle niema.
Nie miałem psychozy w obiawami wyburczymi.
Ale czy u kogoś tak się to zaczeło od problemów z MYŚLENIEM(brakiem myśli) czy u was ten negatywny stan wystompił po psychozie???????????????
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

Post autor: Wiktor »

Chłopie daj już sobie spokój z tymi domysłami i idź do psychiatry!
...zwierzę morskie, które żyje na lądzie i chciałoby fruwać
zakrecony20
zaufany użytkownik

wiem! wybieram się. ale chcę wiedzieć czy stan negatywny utrzymuje się przed psychozą czy na to pytanie tak trudno wam odpowiedzień potrzebuje pomocy
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

Post autor: Wiktor »

Nie, wręcz odwrotnie: nadmair myśli.
...zwierzę morskie, które żyje na lądzie i chciałoby fruwać
Awatar użytkownika
Stfoorca
bywalec

Post autor: Stfoorca »

Raczej po psychozie. Myślę, że psychozę już masz za sobą (wywołaną sztucznie przez dragi). Minie trochę czasu zanim dojdziesz do normalności. A może Ty masz depresję popsychotyczną? Jak jest z Twoim nastrojem?
zakrecony20
zaufany użytkownik

Z moim nastrojem? brak nastroju raczej jestem obojętny i przeważnie załamany i smutny bo nie chcę mi przejść
zakrecony20
zaufany użytkownik

Włąśnie a może ja miałem krutkotrwałą psychoze?
ale ona trwała z godzine i miałem tylko głosy i chciałem żeby mi przeszło
wiec kładłem się spać to niepomagało więc siędziałem na ławce i próbowałem się skoncentrować i bardzo się bałem że tak już zostanie.
A co to jest depresja psychochtyczna bo na necie nie mogę znaleść żadnych objawów
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

Depresja popsychotyczna jest wtedy kiedy mijają objawy pozytywne schizofrenii w wyniku brania leków. Objawy pozytywne - urojenia, omamy głosowe i halucynacje.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
zakrecony20
zaufany użytkownik

ale ja nie biorę leków a to one przecirz wywołują te stany negatywne
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

Istnieje coś takiego jak psychoza ponarkotykowa (nadmiar dopaminy) lub mania (nadmiar serotoniny) - skoro ustąpiła to jest depresja, brak serotoniny. Wydzielanie neoroprzekaźników to powiązany, skomplikowany mechanizm który można łatwo naruszyć biorąc narkotyki, poczytaj w wikipedii.

LSD jest krótkotrwałym antagonistą receptora [5-HT2A] (serotoniny). Serotonina jest jednym z neuroprzekaźników występującym zarówno w mózgu, jak i pomiędzy układem nerwowym a mięśniami gładkimi. LSD na zasadzie sprzężenia zwrotnego dodatniego, krótkotrwale obniża poziom serotoniny, co prowadzi w efekcie do jej nadprodukcji. Kiedy, po ok. 30-120 minutach, LSD w wyniku rozpadu przestaje oddziaływać z komórkami, następuje nagły wzrost przewodnictwa -- impulsy między neuronami są silniejsze, co prowadzi do wykorzystywania połączeń, które w normalnym stanie (bez nadmiaru neuroprzekaźnika) nie byłyby wykorzystane, bądź miałyby mniejszy wpływ na reakcję mózgu. Może to prowadzić — w zależności od ilości — do potęgowania odczuć, halucynacji, synestezji oraz do trwałych zmian w strukturze połączeń między neuronami — co może mieć zarówno dobry, jak i zły skutek.

Wykaz substancji psychoaktywnych - powodujących wydzielanie neuroprzekaźników i antaginistów (neuroleptyki)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Substancje_psychoaktywne

Ludzie biorący narkotyki nawet nie wiedza co biorą a potem szlajają sie po forach z problemami psychicznymi, sory ale narkotyki to substancje psychoaktywne które mogą wywołać trwałe zmiany w mózgu.

Jeszcze cytat z wikipedii na temat amfetaminy:

Amfetamina jest jednym z bardziej rozpowszechnionych spośród nielegalnie rozprowadzanych środków psychotropowych. Uwalnia neuroprzekaźniki z zakończeń nerwowych i blokuje ich wychwyt zwrotny. Enancjomer R(-) silniej uwalnia noradrenalinę, enancjomer S(+) uwalnia gównie dopaminę, oba enancjomery najsłabiej uwalniają serotoninę. Wskutek tego zwiększa się aktywność układu nerwowego i w efekcie pobudzany jest cały organizm.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
Awatar użytkownika
KELOB
zaufany użytkownik

Post autor: KELOB »

Depresja popsychotyczna chyba niczym nie różni sie od zwykłej deprechy, dno z bomblami i tyle. Zakręcony idż do lekarza niech ci coś przepisze. Bywają psychozki które trwają krótko. Nie ma na to reguły.
Chłopie idz do piguły i nie kmiń. Na wszelkiego typu deprechę najlepsze antydepresanty, bo jak ci zacznie rodzina pier... "weź się w garść" "nic nie robisz, a Tomek z klatki obok to już doktorat zrobił" i inne bzdety to sfiksujesz do końca
ALL OF US ARE VISIONERS - Moonspell
zakrecony20
zaufany użytkownik

Dzięki Kamila daje spokój odwiedzę forum dopiero jak wrócę od lekarza i wtedy napiszę wam co tak naprawde mi dolega niebęde was męczyć tymi pytaniami bez sensownymi.
I sam też odpoczne bo już widze że od około 14 dni nie robię nic prócz tego że siedzę na różnych forach szukając odpowiedzi.
Dziękuje wszystkim kturzy udzielili mi rady i tych kturzy podtrzymali mnie na duchu dziękuje.
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Post autor: dan »

tak, narkotyki nie spowodują, że choroba powstanie jednak mogą spowodować, że się uaktywni (tzw. schizofrenia utajona)
gdzieś o tym czytałem, jak znajdę to wkleję cały artykuł.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”