Dlaczego warto kupić ps4? - GRY

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Dlaczego warto kupić ps4? - GRY

Post autor: Ralf »

W tym temacie będę prezentował gry dla których warto kupić ps4.

Na pierwszy plan idzie Wiedźmin: Dziki Gon który będzie miał premierę w lutym 2015 roku!

http://gry.onet.pl/wiadomosci/wiedzmin- ... iach/rrl0d
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
leonidas
zaufany użytkownik

Re: Dlaczego warto kupić ps4? - GRY

Post autor: leonidas »

ale jak ktoś nie ma kasy a chce grać sieciowo to lepsze ps3 przynajmniej nie trzeba bulić.
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Post autor: schizo11 »

Moim zdaniem na chwilę obecną też lepsze PS3.
Ale ja i tak wolę mocnego kompa do gier niż konsolę.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

Zastanawiam się od 1.5 miesiąca co kupić i nie wiem ( ps3/4 i 48 cali sony na ścianę czy porządnego peceta)
Plusy konsoli to można grać ze znajomymi , wygodniej się gra . Jest parę jeszcze plusów

Pc za to ma tańsze gry , więcej jest tłumaczonych . Ogólnie pc choć ma mocniejsze komponenty często ma taką samą płynność mniej więcej poprzez to głównie chyba że Direct x 11 wykorzystuje głównie 1 rdzeń procesora .To się odnosi do pc. Za jakiś czas jak wejdzie DirectX12 to ma to ulec w jakimś stopniu zmianie i pecety nie będą tak nadużywać do gier 1 rdzenia . Podobno Intele dlatego częściej są wybierane przez graczy.
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Moim zdaniem kupując rzeczy z Intela i nVidii przepłacasz i to zdrowo. Lepsze są karty i procesory z tandemu AMD, za tą samą cenę dostajesz lepszy produkt.

Co do kompa czy konsoli.

Plusy konsoli:
- handel używkami jest fajny
- płacąc abonament PSN+ dostaje się co miesiąc nowe fajne gry w ramach abonamentu
- kupujesz sprzęt i nie martwisz się o jego ulepszanie
- gry "ruchowe" na kontroler Kinect/PS Move

Minusy:
- można grać tylko na kontrolerze, mysz i klawiatura odpadają
- droższe gry
- w trakcie grania nie znajdziesz w internecie jak przejść sytuację w danej grze (chyba się nie da jednocześnie włączyć przeglądarki i gry?)

Plusy komputera:
- szybki komputer wykorzystasz na co dzień do wszystkiego
- dopłacasz tylko różnicę do lepszej karty graficznej bo kompa i tak musisz w domu mieć (musisz to pojęcie względne)
- darmowe granie przez neta
- dowolność grania kontroler/mysz/klawiatura
- tak samo można pograć ze znajomymi jak się ma 2 kontrolery np. w fife
- DUŻO tańsze gry (promocje w dystrybucji cyfrowej)

Minusy
- trzeba się martwić o ulepszanie
- więcej kosztuje sprzęt
- gier w dystrybucji cyfrowej raczej nie odsprzedasz
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Tak schizo11 ale konsole choć maja słabsze bebechy generują grafikę jak na bardzo mocnych komputerach przez optymalizację . A za tym w dużym stopniu podobno stoi ten program DirectX. Dla mnie przede wszystkim plusem konsoli jest możliwość pogrania w jakieś turnieje na żywo przed telewizorem a komputer jest lepszy do grania samemu bo jest więcej gier. W sumie ja lubię rpg , rts i strategie turowe najbardziej . Pewnie z pożałowaniem dupy wezmę peceta .

na ps4 jest bardzo mało gier. Nawet Dark Souls2 nie ma...
jak kupię za 4k to mam spokój na jakiś czas. Bez monitora.
Raczej taki ma być jak w pc lab jest artykuł w dziale popularne.
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Patrząc na gatunki gier które lubisz to brałbym tylko PC.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Słuchajcie. To warto teraz kupić ps4 czy nie?
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Moim zdaniem nie bo mało gier jest. Osobiście brałbym PS3 albo PC.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Jeszcze Ralf zwróć uwagę że pierwsze modele przeważnie były wymieniane w procesie produkcyjnym na inne bo miały wady.Ps4 jest już chyba druga wersja jakoś tam poprawiona , tak mi znajomy z pracy mówił . Możesz sobie ewentualnie monitor dobry duży kupić , albo może lepszy tv. Ale jak bym miał nadmiar pieniędzy to pewnie bym kupił czwórkę więc jak masz ochotę to bierz.Na spadek cen nie ma co liczyć specjalnie , będą nic nie znaczące.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Anton mówił że w wakacje cena ps4 wyniesie 1 tys.

więc czekam...
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Zależy do ile cena dojdzie. Obecna cena 700zł to malutko za ps4 ale na pewno podbiją więcej. Tylko, że na PS4 jeszce mało gier na razie jest.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

No właśnie, wiem że jest mało gier. Podobno dopiero na jesieni ma być wysyp gier.
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Tak na jesień, racja. Pod warunkiem, że masz kasę, bo nowości będą sporo kosztować.
A czy idzie przerobić już ps4 nawet nie wiem.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Słonecznik1 pisze:... wezmę peceta .

na ps4 jest bardzo mało gier. Nawet Dark Souls2 nie ma...
jak kupię za 4k to mam spokój na jakiś czas. Bez monitora.
Raczej taki ma być jak w pc lab jest artykuł w dziale popularne.
Nie bierz PCta, albo weź słabego takiego lapka za tysiaka do spraw domowo-użytkowych. Do tego TV za około 1400zl 42cale, to już mamy 2400, a do tego PS3, liczmy 500zl, ale spokojnie kupisz dużo taniej, do tego wezmy 10 gier, średnio po 30zl, wyjdzie 3200!!! I rządzisz człowieku, wypas gier na PS3 jest tak ogromny, ze nawet przez 5 lat nie zdazysz wszystkiego ograc, a do tego na TV full hd 42 cale mega wypas.
Gry sa tanie, wciąż wychodzą nowości, a kazda nowość za pol roku tanieje do 1/4 ceny, czyli max 50zl. Już kupiłem Metro LAst Light za 40zl!
PS3 rzadzi pod każdym względem, gry wciąż wygladaja oblednie, sa kapitalnie zoptymalizowane. Gralem na PS3 Assassins Creeda IV Black Flag wygląda dużo lepiej niż na średnich detalach na piecu za 2 kafle, powaga, nic się nie przycina, horyzont się nie doczytuje i wogule granie na konsoli to inna bajka.
PS4 można będzie kupic tak za 2 lata, cena spadnie i się ustabilizuje w granicach 700zl, gier już będzie masa i będą w miare tanie uzywki, wtedy owszem, można będzie o tym pomyslec. Teraz nie widze najmniejszego sensu kupowania PS4 nawet za 1000zl, bo po co? Konsole się kupuje dla gier, a skoro gier nie ma to po co mi konsola. Wiadomo jakbym był magnatem to moglbym wspierać firme Sony i dawac jej mój kredyt zaufania w postaci 2 tysiakow. A tak to jednak narazie podziekuje :)
Wciąż gram na PS2 ta konsola niezle się trzyma i gierki się bronia doskonale. Gralem Final Fantasy XII, ludzie to mega obled produkcja, już mam ponad 30h i końca nie widać, ponoc spokojnie starcza na 300 godzin! Dorwalem tez Fallouta wersja na PS2, tak tego jeszcze firmy Interplay, to legenda zupelna. Gra się swietnie grafika wciąż urzeka, no i mechanika Fallouta na konsoli to cos niesamowitego - cudo. Bardzo baaardzo dobra gra i prawdziwy Fallout, którego nie zagramy na zadnym innym sprzęcie. Za PS2 slimika dalem 80zl full zestaw pady, karta mapieci itd, będę gral długo na tej konsolce, gry sa średnio po 15zl, jest masa znakomitych tytulow, masa RPGow i po co mi PS4? :mrgreen: Chociaz z drugiej strony, jak wyjdzie Wiedzmin 3 będę się czul poszkodowany, ale do tego czasu moje sprzęty rzadza :D
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Moim zdaniem ps3 odchodzi do lamusa, grafika już jest przestarzała. Dark Souls 2 na przykład wygląda tragicznie. ;/
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Jak dla mnie gry na ps3 wyglądają znośnie, a niektóre bardzo ładnie. Warto kupić tą konsolę choćby dla samych exclusivów. Marzę aby zagrać we wszystkie części Uncharted i God of War, Little Big Planet też mi się podoba.
Slimkę, używaną, z dyskiem 160gb widziałem za niecałe 400zł. Brałbym, gdybym tylko miał kasę. To śmieszna cena, a radochy masa.

PS4 to dla mnie cenowy kosmos. Chciałbym ją mieć, ale zdecydowanie, (jeszcze) nie jest na moją kieszeń.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

W RPGach tak naprawdę grafika jest bardzo mało wazna. Dark Souls II dostalo noty rzedu 9,5/10 na całym swiecie. To wysmienita produkcja, za szybko ja oceniles, za krotka po prostu w nia grales Ralfie :)
Ja w RPGi gram spokojnie na PS2 i często się zdarza, ze zachwycam się grafika, a te gry maja nieraz po 12 lat :wink: A co dopiero grafika na PS3! Jak się jest koneserem gier to prawdziwe piękno dostrzega się glebiej, a nie tylko w powierzchownie wygładzonych teksturach :wink:
Co z tego, ze Second Son wygląda gładko, skoro gra jest mialka i plytka, bardzo slabo oceniona. W sumie na PS4 nie ma nawet jednej naprawdę wartościowej gry na obecna chwile. Na PS3 sa dziesiątki. Sama seria Tales jest grzechu warta, a co ze Star Oceanami, Neptunia, Folklorem, Atelier przecież to sa mega miazdzace produkcje, każda na setki godzin, zycia nie starczy by to wszytsko ograc!
Awatar użytkownika
think
zaufany użytkownik

Post autor: think »

Anton, my z tatą mamy też jeszcze PS2, do tego PS3 i xboxa 360, starszy też wiem, że pogrywa na jakiejś przenośnej jeszcze. Uwielbiałam grać na PS2, całe moje dorastanie przy niej spędziłam, starszy z podobnym sentymentem do niej podchodzi. Ja wolę przygodówki typu Silent Hill i Clock Tower, starszy woli rpg.

Pozdrówki :)
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
ODPOWIEDZ

Wróć do „gry”