Hitler na haju - High Hitler

Moderator: moderatorzy

Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Hitler na haju - High Hitler

Post autor: Unknown »

Obrazek

Według twórców tego filmu Theodor Morell, osobisty lekarz Adolfa Hitlera, podawał mu 60 różnych leków. W apteczce "mistrza zastrzyków" można było znaleźć narkotyki i medykamenty, z których dla swojego pacjenta przyrządzał podobno wybuchowy koktajl. Hitler miał przyjmować na zmianę środki pobudzające i uspakajające oraz nadużywać leków na przeczyszczenie. Co więcej, Morell rzekomo leczył go tak kuriozalnymi środkami, jak siekane jądra byka czy kał bułgarskiego chłopa. Jak sprawił, że dyktator łyknął jego medyczne teorie? ;)

ENG -
PL lektor -
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Orzeł

Re: Hitler na haju - High Hitler

Post autor: Orzeł »

Hejt Hitler. :D
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: antygratis »

Oglądałem. Dokument dowodzący spustoszenia, jakie potrafi spowodować (meta)amfetamina. Nie tylko u jednego człowieka, ale i w całej Europie.

Najbardziej podobało mi się to, że zażywał preparat z kału bułgarskiego chłopa. :mrgreen:
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Bral rozne leki i to pewnie w pozamedycznych dawakch, to nie ma co sie dziwic ze takie glupoty wyrabial.
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik

@Amigo

Leki - jak je nazwałeś - pewnie trochę to tłumaczą. Zwłaszcza związek między metaamfetaminą i agresywnym powerem, jakim dysponował oraz złą oceną sytuacji, złymi decyzjami militarnymi i wiarą w zwycięstwo, w momencie gdy już było wiadomo jak potoczą się wypadki....

Ale trzeba wziąć pod uwagę bardzo skrzywioną osobowość Hitlera. A także moment historyczny (skutki I Wojny, głównie sankcje, narodziny mediów masowych - radia, fale nacjonalizmów przetaczające przez Europę i rolę Wielkich Ideologii), sytuację gospodarczą i oczekiwania narodu. Dopiero to + "leki" dają pełen obraz.

Jest taki inny, kapitalny dokument (chyba w ogóle najlepszy, jaki znam w tym temacie), który też trochę wyjaśnia. Nazywa się "Droga Hitlera do władzy" i można obejrzeć go np. tu. Polecam!

Zwróćcie uwagę na to, w jaki szczególny sposób przemawiał Hitler. ;)
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Lista leków aplikowanych Hitlerowi przez Morella w latach 1941-45 http://trzeciarzesza.info/leki-podawane ... a-r377.htm
przegłosowany pisze:Najbardziej podobało mi się to, że zażywał preparat z kału bułgarskiego chłopa. :mrgreen:
W sumie jogurty również możnaby nazwać takowymi preparatami, skoro zawierają bakterie. ;) Mutaflor to przecież popularny w Niemczech probiotyk E.coli szczep Nissle 1917. Nie przepisują go w Polsce, ale aktualnie na aledrogo sprzedają to jeszcze po 100zł. Więcej na ten temat: "Rekomendacja nr 135/2013 z dnia 30 września 2013r. Prezesa Agencji Oceny Technologii Medycznych w sprawie zasadności wydawania zgód na refundację produktu leczniczego Mutaflor, 2,5-25 x 10 9 KBE Escherichia coli (szczep Nissle 1917) we wskazaniach: zapalenie jelita grubego, celiakia, alergia pokarmowa" http://www.aotm.gov.pl/bip/assets/files ... taflor.pdf
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

@Schizo
Niezla lista lekow, ten hitler to byl niezly lekoman.

Luminal
(Bayer-Merck) Środek nasenny. Wskazania: uporczywa bezsenność; lek działa też uspokajająco i przeciwdrgawkowo- na jego skolatane nerwy jak znalazl :D

Eukodal
(Merck, Darmstadt) Chlorowodorek dwuhydrohydroksykodeinonu. Lek stosowany zamiast morfiny, jeśli chory odczuwa silne bóle lub też gdy jest wyjątkowo wrażliwy. Znany od 1937 roku jest syntetyczną pochodną morfiny; obrót nim regulowała w Trzeciej Rzeszy Ustawa o Środkach Odurzających
Eupaverin-no i mamy tez pochodna morfiny :roll:
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik

Schizo pisze:W sumie jogurty również możnaby nazwać takowymi preparatami, skoro zawierają bakterie. ;)
No dokładnie, też tak właśnie to rozumiem. Widać wtedy nie mieli jogurtów. Tylko mi się najbardziej spodobało to, że taki 1000% Aryjczyk spożywał cokolwiek bułgarskiego, a tym bardziej wyciąg z bułgarskiego kału, czym może szkodził swojej 1000%towej aryjskości. :mrgreen:

To, że non stop ćpał "spidy" i brał na sen barbiturany, wiedziałem już dawno przed obejrzeniem tego dokumentu... Wiadomo, że luminal po amfie, jeśli tylko nie ma się co robić, jak znalazł... Szkoda, że leki z tej grupy nie są już dostępne w aptekach albo w pojedynczych przypadkach w bardzo limitowanym i reglamentowanym stopniu. Wygryzły je znacznie bezpieczniejsze benzodiazepiny. ;)

Reszta listy raczej nudna. ;p
Goering był wielkim morfinistą, co już jest znacznie bardziej ciekawe, niż wapno z listy lub witamin B complex.
ODPOWIEDZ

Wróć do „filmy”