Fitness

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Re: Fitness

Post autor: moi »

Brawo Jeżyku! Nic, tylko brać z Ciebie przykład! :)
Życzę, aby piękno i pasja zawsze były obecne w Twoim życiu.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Post autor: Jeżyk »

Z powodu problemów osobistych zaprzestałam regularnych treningów ALE - :D - WAGA MOJA USTABILIZOWAŁA SIĘ NA POZIOMIE 75 KILO . Jestem szczęśliwa i zadowolona ze swojego wyglądu. Już więcej nie chcę chudnąć. Ponieważ moja skóra będzie nieładnie wyglądać :?
W lumpeksie kupiłam sobie trzy czadowe sukienki na lato w kolorze błekitno- niebieskim, jedną do kolan dwie długie do kostek, z odkrytymi ramionami i wyglądam w nich rewelacyjnie- pięknie- jak kobieta. Dzisiaj obcięłam sobie nożyczkami włosy do uszu, zrobiłam grzywkę. I dają mi 15 lat :) Nic , tylko żyć. I tańczyć :D
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Super :)

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

Jeżyk, gratulacje, że udało Ci się schudnąć. Cieszę się, że masz dobre samopoczucie w tym temacie.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Super, Jeżyk :).
Obrazek
Awatar użytkownika
Zabłąkany
zaufany użytkownik
Status: Aktualnie się opierdalam
Gadu-Gadu: 42765946
Kontakt:

Post autor: Zabłąkany »

Jeżyk pisze:Z powodu problemów osobistych zaprzestałam regularnych treningów ALE - :D - WAGA MOJA USTABILIZOWAŁA SIĘ NA POZIOMIE 75 KILO . Jestem szczęśliwa i zadowolona ze swojego wyglądu. Już więcej nie chcę chudnąć. Ponieważ moja skóra będzie nieładnie wyglądać :?
W lumpeksie kupiłam sobie trzy czadowe sukienki na lato w kolorze błekitno- niebieskim, jedną do kolan dwie długie do kostek, z odkrytymi ramionami i wyglądam w nich rewelacyjnie- pięknie- jak kobieta. Dzisiaj obcięłam sobie nożyczkami włosy do uszu, zrobiłam grzywkę. I dają mi 15 lat :) Nic , tylko żyć. I tańczyć :D
Poka foty w nowych sukienkach :D
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

Zabłąkany pisze: Poka foty w nowych sukienkach :D
Też bym chętnie zobaczyła. :)
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Niestety - przez ucieczki ze szpitala psychiatrycznego - zaginął mi aparat cyfrowy, ale jak dorobię się nowego to może coś wyślę, a może odwiedzę kolegę i mi zrobi jakieś fotki. Pomyślę. Musze zrobić zdjęcie do CV więc niedługo czeka mnie sesja zdjęciowa :)
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Kurka, w święta tak sobie pofolgowałam z jedzeniem że przytyłam dwa kilo w ciągu tych paru dni - z wagi 75kg na 77 kg. Poza tym jeszcze przykra prawda - nie chodziłam na zajęcia fitness ale mam z nimi podpisaną umowę i musiałam zapłacić klubowi około 530 zł zaległych opłat za miesiące w których nie chodziłam na zajęcia i - pod wpływem impulsu podpisałam nową umowę na kolejny rok a w grudniu byłam tylko na dwóch godzinach zajęć. Na razie porażka, ale czas wziąć się w garść. W tym klubie są ludzie którzy od wielu lat chodzą regularnie na zajęcia kilka razy w tygodniu - są szczupli i wysportowani - oni są dla mnie przykładem i ich powinnam naśladować. Regularność i systematyczność i konsekwencja - minimum trzy razy w tygodniu na zajęcia - bo jak nie- to dopadnie mnie efekt jojo, którego już doświadczyłam dwa razy w swoim życiu. Nie mogę dopuścić do trzeciego razu.!!!!
Zatem dzisiaj na 17tą idę na dwie godziny zajęć fitness. Bezwzględnie.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Idź! Może ta umowa będzie dla Ciebie straszakiem i będziesz regularnie chodzić? Szkoda przepuścić kasę, lepiej ją wykorzystać.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Przestałam być zadowolona ze swojego wyglądu. Waga troszkę spadła po obżarstwie świątecznym do 75,9kg ale ... pomimo tego że wiele osób mówi mi że już osiągnęłam sukces chudnąc z wagi 97 kg do 75 kg to czuję się teraz źle ze swoim ciałem - ciągle mam grube uda. Kiedyś - po przytyciu - udało mi się zejść do wagi 60 kg. Schudłam teraz 22 kg, dlaczego nie chudnę dalej ? Wiem dlaczego - brak ćwiczeń i czekolada gubi mnie. Muszę znowu włączyć sobie tryb "BIORĘ SIĘ OSTRO ZA SIEBIE". Te ostatnie 15 kilo zrzucić do lata. Chodzi o to że nie jestem już grubasem ale nie jestem też szczupła. Bez sensu zatrzymać się w pół drogi. :?
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

To dieta i cwiczenia powinno byc ok.Ja ciagle bywam na diecie,to nie jest tak,ze jestem szczuply z niczego plus duzo sie ruszam.Czesto sobie funduje głodówki.Mam juz prawie 30lat,a wciaz jestem szczuply,ale metabolizm jest w normie,nigdy nie byłem gruby długo,a otyły nigdy.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Tup, a na czym polega taka Twoja głodówka i jak długo trwa ? I co to znaczy u Ciebie "dużo się ruszam" ?
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Głodówka nie ma okreslonego czasu.Od czasu do czasu po prostu jest,mi tez jest ja latwo wprowadzac,bo gdy mam doła lub depresje mniej jem.Co w moim mniemaniu jest u mnie ruchem,to regularne spacery 1h codziennie z psem,sam wszystko zalatwiam,od spraw urzedowych konczac na zakupach,gdy sie zdarzy okazja jakiegos ruchu polaczonego z sportem,to korzystam.Zawsze mialem do czynienia z jakims sportem moze nie w ilosciach zeby ze mnie zrobilo to sportowca ale dla zdrowia owszem.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Ja mam przeciwnie - w momentach depresyjnego nastroju zajadam się w samotności. Na moją dietę najlepiej wpływa brak pieniędzy i wynikająca z tego pusta lodówka.
Mam jakąś niechęć do chodzenia do klubu fitness. Spotykam się teraz z ludźmi w pracy i potrzebuję trochę izolacji - samotności i -po drugie- ostatnią "psychozę" przeżyłam w klubie. Czułam taką moc i siłę po trzech miesiącach ćwiczeń jakbym naćpała się amfetaminą. Teraz boję się opinii o mnie ludzi tam chodzących - gadałam wtedy dużo i byłam niespokojna, a teraz jest przeciwnie. Mam wrażenie że gaszę ludzi swoją osobą. Kto na mnie spojrzy ten gaśnie wewnętrznie pod wpływem mojego ponurego wyrazu twarzy. Czuję się tak źle , masakra, ale wiem że przełamanie tego wewnętrznego oporu, tej niechęci wyrwie mnie z tego poczucia koszmaru bo ćwiczenia fizyczne regularne i częste - najlepiej codzienne wyzwalają naturalne endorfiny i pozytywną energię. Trzeba ruszyć DO BOJU !
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Pusta lodówka tez jest moim elementem diety.Moze ta psychoza nie byla az tak widoczna jak Ci sie wydaje i mozesz pojsc do klubu choc zdaje sobie sprawe,ze moga wrocic nieprzyjemne wspomnienia,moze zmien klub?Panury nastroj niekiedy dokucza ale obecnie sobie radzisz,masz prace,to sporo,masz poplatane zycie ciezko cos doradzic w nim nie widzac go z boku,internet nie zawsze bedzie dobrym obserwatorem twojej sytuacji lecz mozesz tu pisac o swoim zyciu chodzi o forum ktos moze cos doradzi.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Kurka, u mnie fitnessowa porażka. Minął styczeń a ja nie byłam ani razu na zajęciach a zapłacić za karnet muszę bo mam umowę na rok. Teraz luty i też mija dzień a ja nie idę na ćwiczenia. Mam opór psychiczny. Czuję się źle. Ale powinnam zmuszać się bo przecież szkoda tych pieniędzy wydartych sobie z gardła na karnet. No i zawsze po kilku tygodniach codziennych intensywnych ćwiczeń poprawia mi się nastrój. Ale nie umiem złapać wiatru w żagle, dzisiaj zamiast pójść pożarłam wielką paczkę chipsów przed telewizorem, kanapki z jajkiem i majonezem oraz kanapki z miodem. I dalej czuję się źle . Bo każdy dzień bez ćwiczeń to strata pieniędzy a także zastój w dążeniu do celu czyli zrzucenia 10 -15 kg. Przecież gdybym poszła wieczorem na zajęcia fitness to bym nie zjadła tyle. Tak to działa. Nie konkretna dieta tylko mniej czasu na objadanie się. I większa sprawność ciała - sprawia że jakoś się chudnie. Po prostu ćwiczenia fitness to same plusy. A ja zawalam. Tylko że wszystkie siły psychiczne mobilizuję do tego by pójść do pracy ( a ciągnie mnie każdego dnia by poddać się i iść na zwolnienie) i już nie zostaje mi ani troszkę mocy by wyjść do klubu fitness. :?
Awatar użytkownika
AMerei
zaufany użytkownik

Post autor: AMerei »

nie wmawiaj sobie, że nie masz mocy, po prostu się ZMUŚ.

do pracy się zmuszasz, więc i do klubu fitness Ci się uda.
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
Gehenna
zaufany użytkownik

Post autor: Gehenna »

spakuj torbę z strojem sportowym i ustaw przy drzwiach
nastaw sobie sygnał w telefonie na 10 min przed wyjściem na fitness
kiedy zadzwoni weź torbę i idź
w między czasie zupełnie o tym nie myśl, nie staraj się mobilizować, nie szukaj powodów

taką metodę poleciła mi podczas pierwszej depresji jedna psycholog
to całkiem nieźle działa
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Byłam dzisiaj na dwóch godzinach ćwiczeń . W końcu. Mam nadzieję że rozkręcę się do minimum trzy razy w tygodniu. Dla zdrowia zarówno fizycznego jak i psychicznego
ODPOWIEDZ

Wróć do „sport”