Mepharis

Moderator: moderatorzy

Greta
zarejestrowany użytkownik

Mepharis

Post autor: Greta »

Czy ktos bierze 2x dziennie Mepharis?Czy dziala nasennie?
Bardo
moderator
moderator

Post autor: Bardo »

Brałem jakiś czas temu Rispolept (ten sam lek co Mepharis, substancja czynna jest taka sama w obu przypadkach) dwa razy dziennie. Z powodu senności lekarz przesunął mi obie dawki na wieczór i było lepiej, senność nieco ustąpiła.
Greta
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Greta »

Dziekuje za odpowiedz!Moj syn tez twierdzi ze Mepharis Go usypia ale tak mowi o kazdym leku.Lekarz powiedzial ze ze przez jakis czas tak moze byc a potem sennosc minie.Syn jednak i tak robi po swojemu czyli -1,5mg wieczorem zamiast 2x2mg i efekt jest taki ze od miesiecy jest na granicy psychozy.Co robic ?Poradzcie!
Bardo
moderator
moderator

Post autor: Bardo »

Syn ma rację z tą sennością, większość leków które brałem ją powodowała. Niedługo refundowane w Polsce będą nowsze leki, które mają znacznie mniej skutków ubocznych, warto wypytać o to lekarza.
Manipulowanie dawkami leków to dość powszechna sprawa u chorych, ale może się źle skończyć. Jedyne wyjście z mojego punktu widzenia to rozmowa i uświadamianie niebezpieczeństw z tym związanych. Chyba żadna osoba, która przeżyła psychozę nie chciałaby jej nawrotu, a takie praktyki mogą do tego doprowadzić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”