Proszę o pomoc

Moderator: moderatorzy

oswojony
zaufany użytkownik

Proszę o pomoc

Post autor: oswojony »

Witam.

Proszę mi napisać, czy to możliwe. Jak pracowałem w ostatniej firmie, zwolniono mnie, bo powiedziałem szefowi, że ludzie, którzy mnie prześladują, włamali się na firmowy serwer. Jestem programistą. Jednak znalazłem zaraz nową pracę, też w zawodzie. Przez prawie rok było bardzo dobrze. Po roku znów na serwerze, tym razem innej firmy dzieją się bardzo dziwne rzeczy, zmiany, które nie są widoczne w logach. Ale tylko na moich projektach. Mój szef jest bardzo nerwowym człowiekiem, potrafi mnie zwymyślać za byle co. A problem pojawił się przy ostatnim projekcie, jakieś dwa miesiące temu. Czy mam mu o tym powiedzieć, że chodzi o włamanie, żeby mnie zniszczyć?

Proszę o radę.
avery
zaufany użytkownik

Re: Proszę o pomoc

Post autor: avery »

Kurcze kompletnie sie na tym nieznam ale nie wiem czy czasem to nie choroba plata ci figle?
'From day one, giving people the message that recovery is about changing our lives, not changing our biochemistry' Dr Patricia Deegan

Open Dialogue http://www.youtube.com/watch?v=QhEVs3Cu5u4
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Poproś kogoś, kto się zna na rzeczy, żeby sprawdził, czy to było rzeczywiście włamanie, czy tylko Twoje urojenia prześladowcze.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
oswojony
zaufany użytkownik

W tej firmie, w której teraz pracuję, za serwer odpowiada kto inny. Ale tylko na moich projektach się wszystko sypie. Czy to nie skłania do myślenia? Wiem, że może być tak, że wraca choroba. Chciałem tylko wiedzieć, czy to możliwe.
avery
zaufany użytkownik

Wiesz choroba potrafi czynic niezle sztuczki.Chyba bym podwiekszyla profilaktycznie dawke lekow na jakis czas,szkoda ryzykowac utrate pracy,przemysl to
'From day one, giving people the message that recovery is about changing our lives, not changing our biochemistry' Dr Patricia Deegan

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Bardzo możliwe, że to Twoja choroba. Po prostu popełniasz błędy i po jakimś czasie wydaje Ci się, że to nie Ty je popełniłeś.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
oswojony
zaufany użytkownik

Myślałem, że to moi koledzy z pracy to robią i szef. A to ważny projekt, dla dużego kontrahenta. I przychodzę do pracy, poprzedniego dnia zrobiłem poprawki do błędów, nawet zacząłem sobie robić kopie zapasowe bazy danych i nosić je przy sobie na pendrive. A następnego dnia rano znów te same błędy. Szef dzwoni i na mnie krzyczy . Mam kopię bazy danych do przywrócenia, przywracam i cały serwis leży. Nic nie mogę zrobić.
avery
zaufany użytkownik

oswojony pisze:Myślałem, że to moi koledzy z pracy to robią i szef
Dlaczego mieli by to robic?To zakrawa na paranoiczne myslenie

oswojony
zaufany użytkownik

No wiem, że tak może być, że sobie to ubzdurałem. Lubię moich kolegów z pracy i szefa też. Ale może to znów oni się pojawili? I teraz będą mnie chcieli zniszczyć, tak jak ostatnio? Nie lubię szefa. Ale coś jest na rzeczy, skoro tylko moje projekty są co dnia niszczone.
avery
zaufany użytkownik

Bierzesz leki?

Awatar użytkownika
Piotrek
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek »

:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”