I znowu sie zaczeło

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

avianca

I znowu sie zaczeło

Post autor: avianca »

Ktos moze powie mi jaki jest lek na uśmierzenie bólu życia jak odejść z tego świata , dokąd to prowadzi nasze życie , do samozagłady .?
Beks z Wrocławia

Post autor: Beks z Wrocławia »

Trzymaj się to minie. Wiem , że to trudne ale musisz być mocna. Czy nie masz oparcia w rodzinie lub znajomych? Może za mało o tym z nimi rozmawiasz. Otwórz się na pewno ktoś z twojego otoczenia pomoże tobie w tych najcięższych chwilach i znowu zaświeci słońce.
Pozdrawiam
KrukBezOka

Re: I znowu sie zaczeło

Post autor: KrukBezOka »

avianca pisze:Ktos moze powie mi jaki jest lek na uśmierzenie bólu życia jak odejść z tego świata , dokąd to prowadzi nasze życie , do samozagłady .?
"Usiądź na chwilę, dokąd się spieszysz?
Spójrz na piękno dookoła.
Czerwone niebo o poranku,
Barwy krajobrazu,
Świeży powiew wiatru.
Usiądź więc na chwilę i odpocznij
Wraz z duchem ziemi."

Życie nie jest chorobą, więc nie potrzebujesz leku. Im bardziej zaczniesz pragnąc leku, i szukać go w ludziach i w sobie, tym życie stanie się uciążliwsze i zastąpisz jedną boleść, drugą.
To, co czujesz, jak postrzegasz zycie nie wydostaje się poza obręb Twojego ciała; nie zmienia życia i nie zatruwa. Ono cały czas trwa, nienaruszone czekając, aż przestaniesz mówić jak ktoś, kto śpi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”