W tym szaleństwie jest metoda
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
W tym szaleństwie jest metoda
Mamy schizofrenię ponieważ znajdujemy w niej coś, co jest dla nas najważniejsze w życiu, lub coś co nas zbliża do tego. Jeżeli chcecie sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego popadliście w szaleństwo, to przypomnijcie sobie, co dla was było najważniejsze w życiu przed schizofrenią.
Ja szukałem w szaleństwie mądrości. Nie znalazłem jej tam. Jedynie znalazłem tam głupotę.
Ja szukałem w szaleństwie mądrości. Nie znalazłem jej tam. Jedynie znalazłem tam głupotę.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Re: W tym szaleństwie jest metoda
prawda - bardzo mi na niej zależało do czasu niedługo po drugim nawrocie. Teraz jednak twierdzę że żeby żyć trzeba pozwalać żyć innym, pozwalać im kłamać.
No i co dalej?
No i co dalej?
Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
- JudasHonor
- moderator
Ja natomiast wychodzę z założenia, że jak Bóg chce kogos pokarać to mu rozum odbiera. No i odebrał mi rozum na parę lat, za pewne miał ku temu powody.
Dziś mam już prawie 34 lata i skupiam się na tym jak poukładać sobie życie. Roztrząsanie starych spraw niczego już nie zmieni.
Dziś mam już prawie 34 lata i skupiam się na tym jak poukładać sobie życie. Roztrząsanie starych spraw niczego już nie zmieni.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Ale jak JAHWE chce jeszcze bardziej kogoś pokarać, to mu go wraca. JAHWE jednym posunięciem załatwia jednocześnie kilka spraw. Myślę, że zrozumienie siebie to bardzo ważna sprawa, jeżeli zrozumiemy swoją schizofrenię to łatwiej będzie nam z niej wyjść, czy choćby z nią żyć. Nie poukładasz sobie życia, jeżeli nie zrozumiesz siebie samego.JudasHonor pisze:Ja natomiast wychodzę z założenia, że jak Bóg chce kogos pokarać to mu rozum odbiera. No i odebrał mi rozum na parę lat, za pewne miał ku temu powody.
Miłość!!! - zawsze o niej marzyłem, w nią wierzyłem, ona wyzwoliła chorobę.
Teraz nie wierzę w nic, boję się uczuć, nie chcę cierpieć.
Teraz nie wierzę w nic, boję się uczuć, nie chcę cierpieć.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Przewrotne. Ja się w tym gubię. Zaprzeczasz sobie czy mi się wydaje?44 pisze:Mamy schizofrenię ponieważ znajdujemy w niej coś, co jest dla nas najważniejsze w życiu, lub coś co nas zbliża do tego. Jeżeli chcecie sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego popadliście w szaleństwo, to przypomnijcie sobie, co dla was było najważniejsze w życiu przed schizofrenią.
Ja w swoich nieschizofrenicznych psychozach odnalazłem nietrafną ocenę innych ludzi. Przed nimi nie wiedziałem czego chcę, teraz też nie wiem.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Ta wypowiedź moim zdaniem jest napisana w sposób prosty i logiczny. Nie wiem, co może być tu niezrozumiałego.przegłosowany pisze:Przewrotne. Ja się w tym gubię. Zaprzeczasz sobie czy mi się wydaje?44 pisze:Mamy schizofrenię ponieważ znajdujemy w niej coś, co jest dla nas najważniejsze w życiu, lub coś co nas zbliża do tego. Jeżeli chcecie sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego popadliście w szaleństwo, to przypomnijcie sobie, co dla was było najważniejsze w życiu przed schizofrenią.
Ja w swoich nieschizofrenicznych psychozach odnalazłem nietrafną ocenę innych ludzi. Przed nimi nie wiedziałem czego chcę, teraz też nie wiem.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Ja znalazłem rozregulowany mózg. Zepsuty mechanizm mózgu.44 pisze:Ja szukałem w szaleństwie mądrości. Nie znalazłem jej tam. Jedynie znalazłem tam głupotę.

- JudasHonor
- moderator
Nie komplikuj sprawy.Ale jak JAHWE chce jeszcze bardziej kogoś pokarać, to mu go wraca.
To co dobre jest dobrem, a to co złe jest złem. I nie ma co doszukiwać się trzeciego dna w oczywistych sprawach.
Choroba to zło, które nas spotkało a zdrowie to dobro, które nas czeka.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.