Czy macie jakieś tiki nerwowe?

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
randy
bywalec

Czy macie jakieś tiki nerwowe?

Post autor: randy »

To jest sprawa neurologiczna czy jest przypisana osobom z zaburzeniami psychicznymi... Mi to bardzo utrudnia życie. Mam f20 czyli de facto spory problem. Próbuje sie leczyć AKINETONEM wtedy tik szyja-głowa nieco ustępuje, wiem że sporo osób cierpi z tego powodu - czytałem na innych forach...może ktoś zna jakiś sposób...wiem że są one ściśle związane ze stresem, ale to jest straszne w czasie największego stresu, którego chorym nigdy nie brakuje.Moze to kwestia indywidualna, moze sie myle, moze neurologiczna , a moze nerwicowa...a do tego depresja.
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

Hej ja jak sie zdenerwuję, zwykle sobie cos przypomnę - rzucam główą. Od leków raczej to nie jest, miałem to już przed ich braniem. Sporo osób ma takie objawy.
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Post autor: dan »

mam tików całą masę, chodzi mi lewe ramie, lewe oko, lewy bark (tylko lewa strona, teraz sobie to uświadomiłem). Niebawem idę do neurologa, miałem tiki również zanim zacząłem brać leki więc to nie one są przyczyną.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”