Czy ktoś pracuje jako nauczyciel?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Czy ktoś pracuje jako nauczyciel?

Post autor: schizo11 »

Witam,

Czy ktoś z was pracuje jako nauczyciel? Przerwałem po dwóch latach studia ze względu na chorobę, ale może jeszcze wrócę na trzeci rok tylko się zastanawiam:

- czy lekarz medycyny pracy dopuści mnie do pracy z dziećmi/młodzieżą (tam raczej ukrywać ani kłamać u lekarza nie można)
- czy w ogóle ma to sens, żeby z tym rozpoznaniem w tym zawodzie pracować (mała miejscowość, może wyjść na jaw)
- i to już pytanie raczej do mnie: czy ja w ogóle dam radę studia skończyć i pracować w tym zawodzie...
- i czy mi renty nie zabiorą jak podejmę studia ponownie

Czy lepiej rzucić studia całkiem i robić co innego?
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Re: Czy ktoś pracuje jako nauczyciel?

Post autor: the end »

Ja mam licencjat z nauczania angielskiego. Myślę, że zaraz po studiach bym sobie poradził. Ale dzisiaj już za późno. Też miałem problem czy sobie poradzę z chorobą i czy będą mnie chcieli.

To jest właśnie problem czy będą chcieli schizofrenika. Może na pewno pracować ale jakie są uprzedzenia w danym miejscu nie można przewidzieć.

Pamiętaj, że jako nauczyciel to i tak trudno o pracę. Wszystkim.
nic
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Re: Czy ktoś pracuje jako nauczyciel?

Post autor: moi »

Cześć Schizo :)

Ja pracowałam jako nauczycielka. Nie wtajemniczałam lekarza medycyny pracy, że choruję. Moim zdaniem, jeśli nie ma się orzeczenia o niepełnosprawności z literka "P", to nie ma sensu wyskakiwać przed szereg i meldować pracodawcom na co się choruje. Czasami takie informacje lepiej zachować dla siebie.

Pozdrawiam.m.
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”