zagadkowe objawy

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Edka
zarejestrowany użytkownik

zagadkowe objawy

Post autor: Edka »

Witam wszystkich serdecznie,
piszę na forum pierwszy raz i troszkę się denerwuję. Dopiero co wyszłam ze szpitala po 5 miesiącach kuracji po zespole paranoidalnym. Mimo długiej hospitalizacji nie jestem w pełni sił. Pojawiły się objawy niepożądane, które nawet lekarzom trudno zrozumieć. Mianowicie, gdy przebywam poza domem ogarniają mnie lęki i pojawieją się dziwne omamy. Słyszę przedrzeźniający głos i dokuczają mi bardzo silne impulsy by coś zrobić, najczęściej coś złego - sobie lub komuś krzywdę. Mam pytanie, czy ktoś z Was miał bądź ma podobne doświadczenia?
Awatar użytkownika
knuck
zarejestrowany użytkownik

Post autor: knuck »

Silne impulsy do działania występuja w ZOK - zaburzenia obsesyjno kompulsywne ja tak mam a przedrzezniajace glosy to klasyczny objaw psychozy, bierzesz tylko neuroleptyk??
Awatar użytkownika
KELOB
zaufany użytkownik

Post autor: KELOB »

Czesć EDKA - tuż po pobycie w psychiatryku było to z kilka lat tak na prawdę nie mogłem jeździć zamochodem jako pasażer - zawsze mnie korciło żeby zabrać kierownicę kierowcy skręcić w lewo / prawo i władować się na drzewo lub tira .... szczerze mówiąc walczyłem z tym kilka lat aż przeszło ... samo na szczęście

EDKA - często sięgam po skalpel żeby sobie pociąć ręce, ale się trochę boję bólu - autoagresja - pewnie wynika to z tego że w dołkach nienawidzę siebie i nie akceptuję siebie

AGRESJA WOBEC INNYCH - na szczęście tylko w głowie w postaci przerabianych scenariuszy, jako dziecko byłem bity w szkole ... potem prawie zabilem chłopaka starszego odemnie o 7 lat, wpadłem w szał , dobrze że przyszedł nauczuciel - nei wiem czy w szkołach są jeszcze dyżury na korytarzach - od tamtego momentu miałem względny spokój ;-)

Nie znam się na tym knuck za bardzo - ale może to jest tak że tłumimy coś w sobie a potem to wszystko wybucha i wyłazi z nas.

Jak byłem po liceum bardzo chciałem iśći do Legii Cudzoziemskiej - heeheheh - uczyłem się francuskiego, ćwiczyłem (teraz nie widać tego po moich zwałach tłuszczu) - myślę że w każdym tkwi trochę sadysty - pic w tym że wiekszość ludzi to kontroluje - mężowie lub żony które biją swoich mężów - wyładowanie frustracji na najbliższej rodzinie itd, kiedyś pociągała mnie wojna - dawne dzieje - chociaż czasem lubie pooglądać jakieś filmy wojenne.

Pewnie każdy męźczyzna chciałby sobie pomachać trochę szabelką - z tego się nie wyrasta - stąd popularnosć paintballa ;-) to że ludzie którzy mają sporo szmalu chodzą na drogie strzelnice i strzelają z ostrej amunicji z karabinów używanych w wojsku.

BOLO
ALL OF US ARE VISIONERS - Moonspell
oiselle
zaufany użytkownik

Post autor: oiselle »

Edka - może to wina źle dobranych leków?
Oiselle także nie rozstała się z tym, co nazywają schizofrenią, pomimo tego, że zażywa ona regularnie leki: Klozapol, Paxtin, Lorafen doraźnie i olej z wiesiołka...
No more death
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”