Dodawanie dawki leków
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Dodawanie dawki leków
Mam pytanie. Czy można dodawać dawki leków? Chodzi mi o sytuacje że biore np. 25 mg wieczorem na próbe jakiegoś leku a po godzinie czy dwóch dodaje 5 mg? Fizycznie nic się nie stanie ale jaki wpływ może to mieć na psychike?
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Dodawanie dawki leków
Nie wiem czy to ma sens. To są zwykle tabletki o zwolnionym uwalnianiu się i dlatego trzeba czekać ze dwa tygodnie na jakieś pierwsze efekty. Na większe efekty o wiele dłużej.
nic
-
- zaufany użytkownik
Nie rozumiesz o co mi chodzi. Chodzi mi o clopixol biore go już pół roku, biore 30 mg ale chciałem wziąć na próbe mniej czyli 25 mg. I tak zrobiłem. Ale po godzinie poczułem się gorzej i wziąłem te dodatkowe 5mg czyli do 30 mg. Czy takie coś nie szkodzi, nie destabilizuje psychiki, takie skakanie??
-
- zaufany użytkownik
Aha. No lepiej trzymać się określonej dawki. Ja biorę dodatkowo ketrel i jak schodziłem na 100 to o czułem się źle przez kilka dni ale teraz jest o wiele lepiej niż jak brałem 300. Tak więc trzymaj się może jednej dawki. Możesz pogadać z lekarzem, że Ci nie pasuje tak duża dawka. Ja tak zrobiłem i mam teraz mniejszą.
nic
-
- zaufany użytkownik
No tak ale widzisz ja mam jeden poważny problem. I`m a kombinator. Mieszam w lekach i nie moge sobie z tym poradzić. Może to jakaś obsesja? Sam już nie wiem. Mam naprawde bardzo duży problem z tym...
-
- zaufany użytkownik
Ano właśnie. Za głowe można się złapać co ja wyprawiam z lekami.
-
- zaufany użytkownik
Ja potrafiłem za to z dnia na dzień zrywać wszystkie leki. Albo raz brać a raz nie. No psychozy większej w życiu później nie miałem.
nic