Wyszedłem ze schizofrenii. Chwała JAHWE na wieki.
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Wyszedłem ze schizofrenii. Chwała JAHWE na wieki.
Wyszedłem już ze schizofrenii i czuję się świetnie. Zostałem uzdrowiony. Słodkie są cuda JAHWE. Wiem jak wyleczyć się ze schizofrenii, ale nie mogę wam pomóc, dopóki sami sobie nie pomożecie. Musicie najpierw się nawrócić, aby nie naruszać harmonii JAHWE i Wszechświata. Chwała JAHWE na wieki za to.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Re: Wyszedłem ze schizofrenii. Chwała JAHWE na wieki.
Masz jakąś radę dla niedowiarków, jak wejść na drogę wiary?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Czytać Pismo Święte. szatan będzie wam nasyłał myśli, to niemożliwe, tak nie mogło być, ale należy wierzyć w każde słowo napisane w Biblii.Wspaniale pisze:Masz jakąś radę dla niedowiarków, jak wejść na drogę wiary?
A nie należy wrócić do początków chrześcijaństwa - judaizmu? Żadnych świętych obrazków, bawolich rogów, po zburzeniu świątyni żadnego oddawania pokłonów ludzkim wytworom. A co ze zwojami znajdującymi się w każdej synagodze? Jej oddają cześć jakby była nasłana przez samego Boga. A biblia, czy nie jest napisana przez ludzi, a jej marna część kilku ewangelii zatwierdzona jako ta słuszna? A co z tłumaczeniami jej z języka pierwowzoru na inne, z wypaczeniami? Nie należy zatem w sobie się zamknąć by w sobie tkwiąc czekać na spotkanie z Bogiem, bez pośrednictwa słowa i papieru?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jak znasz hebrajski i starogrecki to jak najbardziej trzeba czytać w oryginale Biblię, ale jak ktoś nie zna to musi czytać tłumaczenia. W Biblii jest wszystko napisane, co trzeba robić. Tylko trzeba mieć mądrość rozumienia tego właściwie.Wspaniale pisze:A nie należy wrócić do początków chrześcijaństwa - judaizmu? Żadnych świętych obrazków, bawolich rogów, po zburzeniu świątyni żadnego oddawania pokłonów ludzkim wytworom. A co ze zwojami znajdującymi się w każdej synagodze? Jej oddają cześć jakby była nasłana przez samego Boga. A biblia, czy nie jest napisana przez ludzi, a jej marna część kilku ewangelii zatwierdzona jako ta słuszna? A co z tłumaczeniami jej z języka pierwowzoru na inne, z wypaczeniami? Nie należy zatem w sobie się zamknąć by w sobie tkwiąc czekać na spotkanie z Bogiem, bez pośrednictwa słowa i papieru?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Zobaczymy, kto pierwszy wyląduje w szpitaluEden pisze:Kolega 44 właśnie wpadł w psychozę - moim zdaniem - i pewnie wkrótce wyląduje w szpitalu.

-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
"Nienormalne rzeczy" na psychiatrycznym forum? Nie bluźnij. 
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.