Wyszedłem ze schizofrenii. Chwała JAHWE na wieki.

z wyjątkiem spraw dotyczących schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Wyszedłem ze schizofrenii. Chwała JAHWE na wieki.

Post autor: Bright Angel »

Wyszedłem już ze schizofrenii i czuję się świetnie. Zostałem uzdrowiony. Słodkie są cuda JAHWE. Wiem jak wyleczyć się ze schizofrenii, ale nie mogę wam pomóc, dopóki sami sobie nie pomożecie. Musicie najpierw się nawrócić, aby nie naruszać harmonii JAHWE i Wszechświata. Chwała JAHWE na wieki za to.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Re: Wyszedłem ze schizofrenii. Chwała JAHWE na wieki.

Post autor: Wspaniale »

Masz jakąś radę dla niedowiarków, jak wejść na drogę wiary?
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Wspaniale pisze:Masz jakąś radę dla niedowiarków, jak wejść na drogę wiary?
Czytać Pismo Święte. szatan będzie wam nasyłał myśli, to niemożliwe, tak nie mogło być, ale należy wierzyć w każde słowo napisane w Biblii.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

A nie należy wrócić do początków chrześcijaństwa - judaizmu? Żadnych świętych obrazków, bawolich rogów, po zburzeniu świątyni żadnego oddawania pokłonów ludzkim wytworom. A co ze zwojami znajdującymi się w każdej synagodze? Jej oddają cześć jakby była nasłana przez samego Boga. A biblia, czy nie jest napisana przez ludzi, a jej marna część kilku ewangelii zatwierdzona jako ta słuszna? A co z tłumaczeniami jej z języka pierwowzoru na inne, z wypaczeniami? Nie należy zatem w sobie się zamknąć by w sobie tkwiąc czekać na spotkanie z Bogiem, bez pośrednictwa słowa i papieru?
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Wspaniale pisze:A nie należy wrócić do początków chrześcijaństwa - judaizmu? Żadnych świętych obrazków, bawolich rogów, po zburzeniu świątyni żadnego oddawania pokłonów ludzkim wytworom. A co ze zwojami znajdującymi się w każdej synagodze? Jej oddają cześć jakby była nasłana przez samego Boga. A biblia, czy nie jest napisana przez ludzi, a jej marna część kilku ewangelii zatwierdzona jako ta słuszna? A co z tłumaczeniami jej z języka pierwowzoru na inne, z wypaczeniami? Nie należy zatem w sobie się zamknąć by w sobie tkwiąc czekać na spotkanie z Bogiem, bez pośrednictwa słowa i papieru?
Jak znasz hebrajski i starogrecki to jak najbardziej trzeba czytać w oryginale Biblię, ale jak ktoś nie zna to musi czytać tłumaczenia. W Biblii jest wszystko napisane, co trzeba robić. Tylko trzeba mieć mądrość rozumienia tego właściwie.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Eden pisze:Kolega 44 właśnie wpadł w psychozę - moim zdaniem - i pewnie wkrótce wyląduje w szpitalu.
Zobaczymy, kto pierwszy wyląduje w szpitalu :lol:
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

"Nienormalne rzeczy" na psychiatrycznym forum? Nie bluźnij. :wink:
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zdrowie”