Kawałki, których nienawidzimy
Moderator: moderatorzy
Re: Kawałki, których nienawidzimy
Nienawidzę nienawidzić. Zbyt wiele tego, by wymieniać.
Nienawidzę dużo pisać. Ani mało. Pierwsze męczy, drugie nie zadowala.
Nienawidzę dużo pisać. Ani mało. Pierwsze męczy, drugie nie zadowala.
- sombremasa
- bywalec
nienawidzę tego

Kiedy czyjeś wyobrażenie o człowieku może stać zafałszowanym obrazem tego człowieka??
- Catastrophique
- bywalec
Pewnie się narażę niektórym, ale nie znoszę Lady Gagi. Jak słyszę "Alejandro Alejandro!" albo "papapa poker face papapa poker face" i inne mam ochotę...uciec.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Nie trawię Kasi Klich - "Lepszy model". Brrr... po prostu mnie trzepie!
Melisa
Ja ogólnie nie lubię, jak jakiś raper śpiewa z jakąś wokalistką. Dla mnie to ma wydźwięk seksistowski i uprzedmiotowujący piosenkarkę - jakby ona nie mogła poradzić sobie sama, tylko musi śpiewać pod banderą jakiegoś samca (tym bardziej, że mam niskie mniemanie o wykonawcach muzyki hip-hop). Pierwszy z polskich przykładów to chyba (jeden z wielu) Yaro ft. Reni Jusis - "Rowery dwa":
Ostatnio zmieniony ndz lis 10, 2013 12:49 pm przez Petruccio, łącznie zmieniany 1 raz.

Pewnie mało osób na tym forum słucha Lady Gagi :-) , gdyż ta muzyka moim zdaniem jest raczej skierowana do młodzieży, która może być bezkrytyczna :-) . A jeszcze bardziej przeraża mnie ta cała otoczka - czyli dziwne stroje i przerost formy nad treścią.Catastrophique pisze:Pewnie się narażę niektórym, ale nie znoszę Lady Gagi. Jak słyszę "Alejandro Alejandro!" albo "papapa poker face papapa poker face" i inne mam ochotę...uciec.
Ostatnio zmieniony pn lis 11, 2013 3:25 am przez Petruccio, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- bywalec
No co Ty kawałek jest spoko, poza tym że do Maleńczuka straciłem szacunek gdy wystąpił w Idoluprzegłosowany pisze:Jak w temacie.
Mój pierwszy kandydat
Pudelsi - Uważaj na niego
Może i bym lubił, bo to nie o mnie, ale kawałek jest naładowany samą negatywną energią, ziejący nienawiścią, którą można skierować dosłownie dowolnie. Bo jest kawałkiem o niczym, bełkotem celującym zarówno w synów posiadaczy fabryk, ludzi po maturze, ludzi perfumujących się, użytkowników narkotyków, ludzi tańczących, czytelników gazet, pięknisiów, podróżników, dobrze bawiących się, chłopaków kolegi dziewczyny, kolegów dziewczyny chłopaka, drwiących, potencjalnie niemile widzianych, spóźnionych, chłopaków chłopaków, chłopaków dziewczyny ze strony ciotecznej, ciotek stryjecznych ze strony chłopaka itd.
Wystarczy się uśmiechnąć, skrzywić, walnąć łapą w stół, zrobić przy tym głupi ryj i na osobniku słabiej w towarzystwie czującym się - efekt gwarantowany. Po prostu nienawidzę. Kawałek ewidentnie zły i wzbudzający globalną paranoję. Prawdziwy nóż w plecy - chcesz zrazić gościa do siebie niezależnie od tego, kim jest albo zjebać komuś imprezę przykładowo na parkiecie? - Puść mu "Pudelsi - Uważaj na niego".
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
Ja się wkurzam, jak puszczają w radio zespól Red Lips "To co nam było", teraz mają też jakąś nową piosenkę, ale tytyłu nie znam, głos piosenkarki jest wg mnie nie do przetrawienia.
Nie lubię piosenki Sylwii Grzeszczak- Księżniczka... Oraz piosenek Violetty Villas, a także późniejszych piosenek Beaty Kozidrak- bo się zmanierowała.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

Mi się wydaje, że piosenki Violetty Villas by mi się spodobały. Jest w nich tyle pasji, romantyzmu, że by mnie urzekły. Poza tym jej osobowość - nieprzeciętna. Szkoda, że już nie ma jej wśród nas, życie ją przygniotło.

Skoro jest tu kącik nienawiści
Muniek Staszczyk z dawnego T - Love. Mój antybohater... Ma wyraźną wadę wymowy, sili się na chłopaka z sąsiedztwa, a w rzeczywistości podtatusiały guru. Jedyny plus - nie farbuje włosów, nosi dumnie siwe włosy.
Muniek Staszczyk z dawnego T - Love. Mój antybohater... Ma wyraźną wadę wymowy, sili się na chłopaka z sąsiedztwa, a w rzeczywistości podtatusiały guru. Jedyny plus - nie farbuje włosów, nosi dumnie siwe włosy.
Ja tam nawet lubię Muńka, wydaje mi się, że gada do rzeczy, ale w sumie nie śledzę jego poczynań zbyt skwapliwie, nie jestem na bieżąco.
Wielu wykonawców nie lubię, począwszy od wykonawców disco polo, poprzez śląskie szlagiery, kończąc na kawałkach puszczanych w radio. Sporo tego jest, zbyt dużo by wymieniać.
Wielu wykonawców nie lubię, począwszy od wykonawców disco polo, poprzez śląskie szlagiery, kończąc na kawałkach puszczanych w radio. Sporo tego jest, zbyt dużo by wymieniać.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
No Muniek jest dla mnie zmanierowany. Nigdy go nie widziałem bez okularów przeciwsłonecznych. Może ma wieczną depresję. No, ale uwielbiam jego piosenkę pt. "Jest super".
Ostatnio zmieniony wt gru 10, 2013 1:05 pm przez Petruccio, łącznie zmieniany 1 raz.

Kryje zmarszczki w okolicach oczu.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Ja go widziałem i to nie raz. Najbardziej pamiętam jakiś reportażyk o nim i jego życiu. Stał w kuchni (bez okularówPetruccio Petrolini pisze:No Muniek jest dla mnie zmanierowany. Nigdy go nie widziałem bez okularów przeciwsłonecznych.

- Catastrophique
- bywalec
"Nie jesteś saaam, nie jesteś saaaaaam"
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"