Kawałki, których nienawidzimy

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Re: Kawałki, których nienawidzimy

Post autor: Wspaniale »

Nienawidzę nienawidzić. Zbyt wiele tego, by wymieniać.
Nienawidzę dużo pisać. Ani mało. Pierwsze męczy, drugie nie zadowala.
Awatar użytkownika
sombremasa
bywalec

Post autor: sombremasa »

nienawidzę tego :P
Kiedy czyjeś wyobrażenie o człowieku może stać zafałszowanym obrazem tego człowieka??
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Pewnie się narażę niektórym, ale nie znoszę Lady Gagi. Jak słyszę "Alejandro Alejandro!" albo "papapa poker face papapa poker face" i inne mam ochotę...uciec.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Melisa
zaufany użytkownik

Post autor: Melisa »

Nie trawię Kasi Klich - "Lepszy model". Brrr... po prostu mnie trzepie!
Melisa
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Ja ogólnie nie lubię, jak jakiś raper śpiewa z jakąś wokalistką. Dla mnie to ma wydźwięk seksistowski i uprzedmiotowujący piosenkarkę - jakby ona nie mogła poradzić sobie sama, tylko musi śpiewać pod banderą jakiegoś samca (tym bardziej, że mam niskie mniemanie o wykonawcach muzyki hip-hop). Pierwszy z polskich przykładów to chyba (jeden z wielu) Yaro ft. Reni Jusis - "Rowery dwa":
Ostatnio zmieniony ndz lis 10, 2013 12:49 pm przez Petruccio, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze:Pewnie się narażę niektórym, ale nie znoszę Lady Gagi. Jak słyszę "Alejandro Alejandro!" albo "papapa poker face papapa poker face" i inne mam ochotę...uciec.
Pewnie mało osób na tym forum słucha Lady Gagi :-) , gdyż ta muzyka moim zdaniem jest raczej skierowana do młodzieży, która może być bezkrytyczna :-) . A jeszcze bardziej przeraża mnie ta cała otoczka - czyli dziwne stroje i przerost formy nad treścią.
Ostatnio zmieniony pn lis 11, 2013 3:25 am przez Petruccio, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
shadowman
bywalec

Post autor: shadowman »

przegłosowany pisze:Jak w temacie.

Mój pierwszy kandydat
Pudelsi - Uważaj na niego

Może i bym lubił, bo to nie o mnie, ale kawałek jest naładowany samą negatywną energią, ziejący nienawiścią, którą można skierować dosłownie dowolnie. Bo jest kawałkiem o niczym, bełkotem celującym zarówno w synów posiadaczy fabryk, ludzi po maturze, ludzi perfumujących się, użytkowników narkotyków, ludzi tańczących, czytelników gazet, pięknisiów, podróżników, dobrze bawiących się, chłopaków kolegi dziewczyny, kolegów dziewczyny chłopaka, drwiących, potencjalnie niemile widzianych, spóźnionych, chłopaków chłopaków, chłopaków dziewczyny ze strony ciotecznej, ciotek stryjecznych ze strony chłopaka itd.

Wystarczy się uśmiechnąć, skrzywić, walnąć łapą w stół, zrobić przy tym głupi ryj i na osobniku słabiej w towarzystwie czującym się - efekt gwarantowany. Po prostu nienawidzę. Kawałek ewidentnie zły i wzbudzający globalną paranoję. Prawdziwy nóż w plecy - chcesz zrazić gościa do siebie niezależnie od tego, kim jest albo zjebać komuś imprezę przykładowo na parkiecie? - Puść mu "Pudelsi - Uważaj na niego".
No co Ty kawałek jest spoko, poza tym że do Maleńczuka straciłem szacunek gdy wystąpił w Idolu
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
Basia
zaufany użytkownik

Post autor: Basia »

Ja się wkurzam, jak puszczają w radio zespól Red Lips "To co nam było", teraz mają też jakąś nową piosenkę, ale tytyłu nie znam, głos piosenkarki jest wg mnie nie do przetrawienia.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Nie lubię piosenki Sylwii Grzeszczak- Księżniczka... Oraz piosenek Violetty Villas, a także późniejszych piosenek Beaty Kozidrak- bo się zmanierowała.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Mi się wydaje, że piosenki Violetty Villas by mi się spodobały. Jest w nich tyle pasji, romantyzmu, że by mnie urzekły. Poza tym jej osobowość - nieprzeciętna. Szkoda, że już nie ma jej wśród nas, życie ją przygniotło.
Obrazek
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

Skoro jest tu kącik nienawiści :wink:
Muniek Staszczyk z dawnego T - Love. Mój antybohater... Ma wyraźną wadę wymowy, sili się na chłopaka z sąsiedztwa, a w rzeczywistości podtatusiały guru. Jedyny plus - nie farbuje włosów, nosi dumnie siwe włosy.
Awatar użytkownika
think
zaufany użytkownik

Post autor: think »

Ja tam nawet lubię Muńka, wydaje mi się, że gada do rzeczy, ale w sumie nie śledzę jego poczynań zbyt skwapliwie, nie jestem na bieżąco.

Wielu wykonawców nie lubię, począwszy od wykonawców disco polo, poprzez śląskie szlagiery, kończąc na kawałkach puszczanych w radio. Sporo tego jest, zbyt dużo by wymieniać.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

No Muniek jest dla mnie zmanierowany. Nigdy go nie widziałem bez okularów przeciwsłonecznych. Może ma wieczną depresję. No, ale uwielbiam jego piosenkę pt. "Jest super".
Ostatnio zmieniony wt gru 10, 2013 1:05 pm przez Petruccio, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
think
zaufany użytkownik

Post autor: think »

Kryje zmarszczki w okolicach oczu.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

To powinien wziąć przykład z Marii Czubaszek ;).
Obrazek
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

Petruccio Petrolini pisze:No Muniek jest dla mnie zmanierowany. Nigdy go nie widziałem bez okularów przeciwsłonecznych.
Ja go widziałem i to nie raz. Najbardziej pamiętam jakiś reportażyk o nim i jego życiu. Stał w kuchni (bez okularów :)) i coś tam nawijał, a z nim stał jego dorosły syn i miał mega bekę z ojczulka. To jest szoł! Taki jest jego sceniczny image. Śpiewanie, zespół, koncerty to jego praca. Poza tym jest taki jak każdy inny, z tym może, że od przeciętnego Polaka ma dużo więcej pieniędzy.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

"Nie jesteś saaam, nie jesteś saaaaaam"
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
ODPOWIEDZ

Wróć do „muzyka”