...

Tu znajdują się inne popularne tematy nie związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

Azash1349
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 5791432

Re: Czy schizofrenik może mieć swój sklep?

Post autor: Azash1349 »

Ja kiedyś chciałam mieć sklep komputerowy :)
Pomysłu nie zrealizowałam, mimo, że jestem po szkole handlowej.
Mam inny pomysł na biznes, tłumaczenia ( a tu moja strona :) - http://angielskietlumaczenia.wordpress.com/ )

Uważam, że to dla mnie jest odpowiednie, bo "siedzę w temacie" i znam się na tym lepiej niż na prowadzeniu sklepu.
Ale jeżeli uważasz, że dasz radę poprowadzić sklep, zająć się zaopatrzeniem, magazynowaniem, sprzedażą, itd. to dlaczego nie? Pamiętaj tylko aby zrobić odpowiednie badanie rynku i sprawdzić zapotrzebowanie na towar. Bo szkoda by było otworzyć firmę , która zaraz padnie :(
mamuska
zaufany użytkownik

Post autor: mamuska »

bardzo fajnie Azahs :D
Azash1349
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 5791432

Post autor: Azash1349 »

Na szkoleniu ogólnopolskim miałam w grupie chłopaka (dorosłego już pana :) ), który pracował za granicą ale podatki płacił w Polsce. Niestety miał wypadek a podatki, które płacił "zniknęły". Nic mu niestety nie przysługuje, a przydałaby mu się rehabilitacja :(
Niestety szczegółów nie znam za bardzo, bo nie pytałam.
W każdym razie pan żałuje, bo teraz miałby przynajmniej jakieś odszkodowanie i zwrot z kraju w którym pracował, a tak nie ma nic.
Awatar użytkownika
aux03ster03
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: aux03ster03 »

Makaron pisze:A ile żrą prądy takie domowe serwerownie?

Całkiem do niedawna to forum było hostowane w mieszkaniu z jakiegoś specjalnie
do tego przeznaczonego kompa Zbyszka. W jakimś temacie poruszono temat prądożerności laptopa i składka - jakoby najordynarniejszy składak miał pożerać nawet 500 Wat na godzinę. Zakładając, że nawet przeciętnie często odwiedzana strona powoduje większe niż w stanie bezczynności zużycie prądu, a komputer, żeby strona działała musi być włączony 24 godziny okrągły rok - to niezła sumka musi z tego wychodzić.
niewiele serwer pobiera 12 woltow miesiecznie zaznaczam ze serwer nie jest komputerem pc i zajmuje malo miejsca male czarne pudelko spojrze na rachunek to powiem dokladnie ile brak myszki klawiatury monitora obsluga zdalna porty ethernet i usb zeby to obslugiwac trzeba juz miec troche powazniejsza wiedze
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
ODPOWIEDZ

Wróć do „tematy dowolne”