swiezy film o schi
Moderator: moderatorzy
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
swiezy film o schi
Najnowszy film 2013 o problemach psychicznych, schizofrenii, depresji i podobnych we wspolczesnym swiecie. Urzekajace dzielo i bardzo dobry film. Polecam.
http://zalukaj.tv/zalukaj-film/19918/pi ... 2013_.html
Nic nie sciagamy i nie instalujemy, wlaczamy i ogladamy w jakosci hd.
http://zalukaj.tv/zalukaj-film/19918/pi ... 2013_.html
Nic nie sciagamy i nie instalujemy, wlaczamy i ogladamy w jakosci hd.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Re: swiezy film o schi
Dobry nie?
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Och, świeży powiew psychozy.
A te wasze recenzje są aż tak świetne, że przekonały mnie do obejrzenia tego filmu. 

''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Oglądałem ten film, i szczerze powiem że obraz bardzo sielankowy... Ale może to i dobrze, przedstawia ludzi z problemami psychicznymi w dośc pozytywnym świetle. Prze to, nastawienie ludzi może być bardziej przychylne, ale jeszcze sporo wody w rzecze minie za nim przestaną nas traktować w sposób wiadomy 

My Way My Generation
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
I przez to niestrawny.Petruccio pisze:Wręcz propagandowy... ;-)zigi pisze: obraz bardzo sielankowy...
Mnie tam się podobał. Schizofrenia została przedstawiona w nie-przekłamany sposób, nie na wyrost, a jeśli prawniczka wam przeszkadza (swoją drogą nie wiem czemu, przecież jest ładna) macie tam kolesia który o mało nie odebrał sobie życia.Makaron pisze:I przez to niestrawny.Petruccio pisze:Wręcz propagandowy... ;-)zigi pisze: obraz bardzo sielankowy...
Widziałem kiedyś jakiś filmik w którym pacjentka przy lekarzu rozmawiała z kimś kto nie istniał i IMO ten jest o niebo lepszy.
Obejrzałem cały bez chwili znudzenia. Polecam

Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
Bardzo dobry film! Jak piekne niesie przeslanie Nadzieja, Motywacja...
Lucy:
On: Jak to jest slyszec glosy?
Ona: Do bani! Nie moge oddzielic glosow od moich mysli!
On: Czy twoje glosy mowia ci, ze twoje wlosy pachna babeczkami, albo ze nie chce cie opuszczac?
Ona: NIGDY tak nie mowia!
On: Bo sa idiotami!
Ktos zwrocil na nia uwage, ktos sie w niej zakochal ( ten blysk w jej oczach...). Nie bylo wazne dla niego, ze jest chora!
Chciala byc prawnikiem. Ile sily dostala w rozmowie z terapeutka: Pokaz im wszystkim ze potrafisz!
Grace: “ Wybralam mame na bohaterke mojego eseju. Codziennie prowadzi bitwy, ale chyba ani jednej nie wygrala”
Alisson: “ Nie mozna winic ludzi za cos, jesli sa chorzy”
Eddy: Kochajaca zona nie odchodzi, wspiera meza, czekaja razem na lekarza siedzac na ziemi, przytuleni do siebie. Piekna scena! Byc razem...wlasnie w takich momentach!!!
Ona u lekarza “ On ma o co walczyc!"
Maggie: Postanowila sobie, ze sie wyleczy, ze zostanie prawnikiem.
“Ludzie chorzy codziennie walcza. Trudno jest wyzdrowiec, ale prawie niemozliwe jest to zrobic w SAMOTNOSCI”
Ciesze sie, ze moglam obejrzec kolejny madry film.
Kazdemu potrzebny jest drugi czlowiek. Dopoki walczymy zwyciezamy. Kiedy przychodzi ten ciezki moment, gdy jest ktos obok jest latwiej. Byc cierpliwym i miec motywacje do zmiany i kogos kto nas kocha!
Lucy:
On: Jak to jest slyszec glosy?
Ona: Do bani! Nie moge oddzielic glosow od moich mysli!
On: Czy twoje glosy mowia ci, ze twoje wlosy pachna babeczkami, albo ze nie chce cie opuszczac?
Ona: NIGDY tak nie mowia!
On: Bo sa idiotami!
Ktos zwrocil na nia uwage, ktos sie w niej zakochal ( ten blysk w jej oczach...). Nie bylo wazne dla niego, ze jest chora!
Chciala byc prawnikiem. Ile sily dostala w rozmowie z terapeutka: Pokaz im wszystkim ze potrafisz!
Grace: “ Wybralam mame na bohaterke mojego eseju. Codziennie prowadzi bitwy, ale chyba ani jednej nie wygrala”
Alisson: “ Nie mozna winic ludzi za cos, jesli sa chorzy”
Eddy: Kochajaca zona nie odchodzi, wspiera meza, czekaja razem na lekarza siedzac na ziemi, przytuleni do siebie. Piekna scena! Byc razem...wlasnie w takich momentach!!!
Ona u lekarza “ On ma o co walczyc!"
Maggie: Postanowila sobie, ze sie wyleczy, ze zostanie prawnikiem.
“Ludzie chorzy codziennie walcza. Trudno jest wyzdrowiec, ale prawie niemozliwe jest to zrobic w SAMOTNOSCI”
Ciesze sie, ze moglam obejrzec kolejny madry film.
Kazdemu potrzebny jest drugi czlowiek. Dopoki walczymy zwyciezamy. Kiedy przychodzi ten ciezki moment, gdy jest ktos obok jest latwiej. Byc cierpliwym i miec motywacje do zmiany i kogos kto nas kocha!
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"
- Catastrophique
- bywalec
Miałem wcześniej go obejrzeć. Dziś już chyba mi się uda.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

ostatnio oglądałam ''Lęk wysokości'' - nasz polski. Może film nie taki świeży, ale też na temat schi.
Oglądnąłem gdy dodałeś post, ale zapomniałem wrócić i o tym wspomnieć.
Dobry film, obraz zaburzeń jest niezakłamany. Cóż mogę więcej powiedzieć? Polecam.
Dobry film, obraz zaburzeń jest niezakłamany. Cóż mogę więcej powiedzieć? Polecam.
Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Dzieki za opinie