Motywacja - bądź zdrowa/y, korzystaj z życia, działaj
Moderator: moderatorzy
- Catastrophique
- bywalec
Motywacja - bądź zdrowa/y, korzystaj z życia, działaj
Why Do We Fall
Oglądam za każdym razem, gdy mam zamiar się poddać. Może nie tylko mnie ten filmik pomoże.
Oglądam za każdym razem, gdy mam zamiar się poddać. Może nie tylko mnie ten filmik pomoże.
Ostatnio zmieniony sob cze 21, 2014 4:46 pm przez Catastrophique, łącznie zmieniany 3 razy.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Re: Film motywacyjny
Kazdy z nas zadaje sobie pytanie, jak zyc, jak zyc najlepiej?? W zyciu czesto stajemy twarza w twarz z wyzwaniem, problemami. One sprawiaja, ze stajemy sie silniejsi. Czasami odmieniaja nas samych i nasze zycie.Catastrophique pisze:Why Do We Fall .
Doswiadczenie jest czyms, co dostajesz kiedy nie dostajesz tego, czego chcesz.
Czesto brakuje nam milosci, ktora jest sensem zycia, motywacja, sila. Kazdy na nia czeka, wypatruje... To ona sprawia, ze mozemy przenosic gory.
W zyciu tak wiele zalezy od nas samych, samo nic sie nie stanie.
Takie madre cytaty z tego krotkiego filmiku:
" Don't be afraid to fall"
"You can't always win but don't be afraid to make a decision!!!"
"What makes you happy?- Make a choice...Right decision!!!"
Bog nie pozwala nam wpasc w dziure bez dna. Upadles, wstan i idz dalej...!
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"
Bertha, dobrze Cię tu mieć. Twoje posty bardzo mi pomagają. Dzięki.
Ocean mile to co piszesz. Ciesze sie bardzo a to bardzo nawet nie wiesz jak.ocean pisze:Bertha, dobrze Cię tu mieć.

Myslalam, ze jestem tu niepotrzebna, ale...
Pozdrawiam jesiennie, cieplo ale slonecznie

Jesteś potrzebna i dużo dobrego tutaj wnosisz.bertha pisze:Myslalam, ze jestem tu niepotrzebna, ale...
Ze skromna dedykacją ode mnie: łap swoje marzenia, warto! piosenka:
http://www.youtube.com/watch?v=21HCriknc-c
Aha, to piosenka motywacyjna, bo podobnie jak mówi ten film, trzeba zdecydować się, żeby podążać za swoimi marzeniami.

Mocny filmik i to zakończenie jakże prawdziwe, często nie uświadamiane "... because limits like fears are often just an illusion."
Kiedyś, kiedy było bardzo źle i chciałam się poddać na dobre, słuchałam tej starej piosenki
Może też komuś pomoże
Ps. Nareszcie jakieś pozytywne klimaty na forum
Kiedyś, kiedy było bardzo źle i chciałam się poddać na dobre, słuchałam tej starej piosenki
Może też komuś pomoże
Ps. Nareszcie jakieś pozytywne klimaty na forum

Melisa
.
Ostatnio zmieniony sob cze 07, 2014 3:26 pm przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
@ocean
Dziekuje Ci za piekna dedykacje-sliczna piosenka
Nie sprzedalam swoich marzen, sa zamkniete w malym pudeleczku i tam sobie czekaja....wierze, ze jeszcze kiedys pofruna...
Taka optymistka ze mnie pomimo wszystko
Pozdrawiam
Bertha
Dziekuje Ci za piekna dedykacje-sliczna piosenka

Nie sprzedalam swoich marzen, sa zamkniete w malym pudeleczku i tam sobie czekaja....wierze, ze jeszcze kiedys pofruna...
Taka optymistka ze mnie pomimo wszystko

Pozdrawiam
Bertha
Kolejny, bardzo fajny, pozytywny filmik - "Validation":
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
@ocean
Dzięki za życzliwy odzew. Dobrze jest wiedzieć i pamiętać, że "...there's a place where we belong".
Kiedyś byłam w UK, potem choróbsko dało mi w kość i wróciłam. Wzięłam sobie do serca powiedzenie "Bloom where you're planted".
@think
Wierzę, że każde dobro, które wysyłamy w świat może powrócić do nas i to często w zaskakujący sposób.
Dzięki za życzliwy odzew. Dobrze jest wiedzieć i pamiętać, że "...there's a place where we belong".

@think
Wierzę, że każde dobro, które wysyłamy w świat może powrócić do nas i to często w zaskakujący sposób.
Melisa
Melisa, są różne koleje życia, przykro mi że zachorowałaś. Podoba mi się to zdanie: Bloom where you're planted
Mi sprawdziło sie troszke inne zdanie, z filmu Big Fish z Ewanem MacGregorem. Grany przez niego bohater wyjechał ze swojego rodzinnego miasteczka w świat w poszukiwaniu szczęscia i marzył, że coś mu się dobrego przydarzy. Podczas podróży usłyszał od kogoś takie zdanie: You can be a big fish in your small town. On się nie poddał i na przekór wszystkim znalazł to czego szukał. Niestety też choróbsko dopadło mnie w UK, ale co przygód przeżyłem to moje i mam tez dużo miłych wspomnień.
W innym wypadku czekało by mnie bezrobocie w małym mieście, z którego pochodzę. Ale z drugiej strony bardzo lubię to rodzinne miasteczko i chętnie do niego wracam.
pozdrowienia
o.

Mi sprawdziło sie troszke inne zdanie, z filmu Big Fish z Ewanem MacGregorem. Grany przez niego bohater wyjechał ze swojego rodzinnego miasteczka w świat w poszukiwaniu szczęscia i marzył, że coś mu się dobrego przydarzy. Podczas podróży usłyszał od kogoś takie zdanie: You can be a big fish in your small town. On się nie poddał i na przekór wszystkim znalazł to czego szukał. Niestety też choróbsko dopadło mnie w UK, ale co przygód przeżyłem to moje i mam tez dużo miłych wspomnień.

pozdrowienia
o.
- Catastrophique
- bywalec
Polecam jeszcze:
Michael Jordan - O przegrywaniu
Kid President - Mowa motywacyjna
Zbiór motywacyjnych cytatów
Michael Jordan - O przegrywaniu
Kid President - Mowa motywacyjna
Zbiór motywacyjnych cytatów
Tik tak tik tak

Catastrophique, z tych cytatów co podałeś trafia do mnie:
Życie jest przygodą dla odważnych - albo niczym
Uważam, że nas wszystkich chorujących spotkała przygoda, niestety nieszczęśliwa, ale przez to, że z nią walczymy (a bywa bardzo trudno) jesteśmy Odważni. Chorować na schizofrenię, to czasmi tak, jakby wsadzić głowe w paszczę lwa i się nie bać. To prawdziwa odwaga!
Życie jest przygodą dla odważnych - albo niczym
Uważam, że nas wszystkich chorujących spotkała przygoda, niestety nieszczęśliwa, ale przez to, że z nią walczymy (a bywa bardzo trudno) jesteśmy Odważni. Chorować na schizofrenię, to czasmi tak, jakby wsadzić głowe w paszczę lwa i się nie bać. To prawdziwa odwaga!
A do mnie "Za 20 lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś niż tego co zrobiłeś".
Bo taka prawda! Jestem raczej spokojną osobą ale zdarzyło mi się zrobić w życiu kilka szalonych rzeczy - pełen spontan. Życie ma wtedy smaczek. Niczego nie żałuję i jest co wspominać.
Bo taka prawda! Jestem raczej spokojną osobą ale zdarzyło mi się zrobić w życiu kilka szalonych rzeczy - pełen spontan. Życie ma wtedy smaczek. Niczego nie żałuję i jest co wspominać.
Melisa
- Catastrophique
- bywalec
Do mnie z "Why do we fall" trafiają najbardziej:
"Nie chodzi o siłę Twojego ciosu, ale o to jak mocny cios przyjmiesz i będziesz w stanie brnąć dalej"
"Jeśli masz marzenie, powinieneś je chronić"
No i oczywiście to co mam w sygnie.
Natomiast ze zbioru cytatów, właściwie wszystkie.
"Nie chodzi o siłę Twojego ciosu, ale o to jak mocny cios przyjmiesz i będziesz w stanie brnąć dalej"
"Jeśli masz marzenie, powinieneś je chronić"
No i oczywiście to co mam w sygnie.
Natomiast ze zbioru cytatów, właściwie wszystkie.
Tik tak tik tak

A widzieliście ten filmik? Jest po angielsku, ale z polskimi napisami. Ktoś napisał, że to najlepsze 20 min jakie spędził na youtube.
Melisa
- Catastrophique
- bywalec
Widziałem, film jest świetny. Z Nicka całkiem dobry aktor jest
.

Tik tak tik tak

Aaaa.... teraz dopiero doczytałam że ocean już wcześniej wklejał link do tego filmu...
Melisa
- Catastrophique
- bywalec
Pewnie każdy to zna, ale warto to tu wstawić
.
Susan Boyle - Britain's Got Talent (z napisami polskimi)

Susan Boyle - Britain's Got Talent (z napisami polskimi)
Tik tak tik tak

- Catastrophique
- bywalec
Pozytywnie nastrajające:
Kto by pomyślał, że to z Rosji.
Kto by pomyślał, że to z Rosji.
Tik tak tik tak