prosze wymienic skutki uboczne ziprasidonu

ziprasidon

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

prosze wymienic skutki uboczne ziprasidonu

Post autor: fizia »

Bardzo prosze wymiencie jakie skutki uboczne wystapily u was podczas brania ziprasidonu w dawce 80mg.
Awatar użytkownika
Peter
zaufany użytkownik

Re: prosze wymienic skutki uboczne ziprasidonu

Post autor: Peter »

Żadnych nie miałem skutków ubocznych, poza spadkiem wagi bardzo dobrym"-)) Z tego co wiem to Zeldox w długotrwałym braniu trochę niszczy wątrobę...
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

Depresja, tycie - 10 kg w miesiąc, problemy ze snem.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

mei te skutki uboczne to po 80mg?
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Po 160 mg.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

Peter a ile schudles na zeldoxie? I powiedz mi jeszcze czy ten lek nakreca tak jak ssri czy inaczej badz w ogole?
hubert
zarejestrowany użytkownik

Post autor: hubert »

Biorę zypsilę 80mg od dwóch tygodni z kwetiapiną 50rano - 50południe - 200mg na wieczór.
Przez pierwsze 5 dni bralem rano zypsilę 80mg. Byłem bardzo senny. Do tego doszły dwie nie przespane CAŁE NOCE, koło się zamykało, bo odsypiałem w dzień, także w nocy ogólnie bardzo mało spałem. Poprosiłem lekarza czy mogę brać kapsułkę wieczorem, bo wyczytałem tutaj na forum, że nie którzy tak biorą i lekarz się zgodził. Zacząłem spać w nocy, polepszyło się. Lek dał mi trochę energii, szczególnie w pierwszym tygodniu. Przytyłem gdzieś 1kg w ciągu tych dwóch tygodni mimo, że dużo się ruszam, ale to raczej nie od zypsili tylko od kwetiapiny. Mam nadzieję, że lekarz zmniejszy mi kwetiapinę, bo chciałbym schudnąć trochę, a na kwetiapinie jest to praktycznie nie możliwe. Poza tym zauważyłem może minimalny wzrost apetytu, ale na samej kwetiapinie było chyba trochę gorzej - teraz w dzień idzie wytrzymać na 3 posiłkach, ale w nocy ciągle się budzę jeść szczególnie przy kwetiapinie, także nie wiem czy to wina zypsili. I na początku miałem trochę spowolnione myślenie - czas trochę wolno leciał, dzień trochę się dłużył, ale już jest z tym lepiej. I byłem/jestem trochę bez emocji.
Podsumowując narazie nie jest super idealnie, bo waga nie spada, bo różnie wstaję... ale ogólnie jest dobrze.
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

hubert, wydaje mi sie ze to Twoje zamulenie jest wynnikiem stosowania ketrleu a nie zeldoxu. Ja po 100mg kwetiapiny mialam depresje,dlugo spalam, duzo jadlam i strasznie czas mi sie dluzyl.
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

I brak emocji tez po ketrelu.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Fizia, na każdego lek działa inaczej. Ja na ketrelu, teraz jeszcze trilafonie mam silne emocje, że czasem mnie roznoszą. :) A libido takie, że czasem pali mnie całe ciało.
A po zeldoksie miałam i silną depresję, i zamulenie.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Nie pamiętam jakie brałam dawki zeldoxu, zapewne niskie, bo dopiero zaczynałam go brać, ale jego skutkiem ubocznym było fatalne samopoczucie, oraz to że drastycznie spadło mi ciśnienie, aż w przychodni psychiatrycznej musieli podać mi jakiś lek, aby je podnieść. Fakt, wówczas niepotrzebnie wzięłam dwie tabletki ketrelu, zamiast przepisanej jednej, bo myślałam że źle się czuję, bo mam nawrót, ale to zeldox spowodował mój tak zły stan.

Uboczne skutki ketrelu to zgaga i wzmożony apetyt.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

Mam zypsile. Dzis biore pierwsza tabletke. Tylko strasznie sie boje ze nie bedzie dzialac :(
mandrzej85
Status: Kierowca międzynarodowy

Post autor: mandrzej85 »

Tez sie boje, ze nie bedzie dzialac, a chce sie pozbyc glosow całkowicie. 8)
Tomeczek86

Post autor: Tomeczek86 »

Zypsila. Masakryczne napięcie szczekoscisk niepokój i zajebiscie wysoki lęk
ODPOWIEDZ

Wróć do „zeldox”