czy istnieje ktoś kto nie utył !!!!!!!!!??????
Moderator: moderatorzy
czy istnieje ktoś kto nie utył !!!!!!!!!??????
Czy tutaj istnieje w ogóle ktokolwiek kto NIE utył po tych lekach ?? !!!
Czytając i przeglądając to forum wnioskuję, że nieodłącznym skutkiem ubocznym po lekach ZAWSZE jest to tycie..
Czy rzeczywiście tak jest ? Czy może po prostu ludzie,którzy nie utyli po nich się nie wypowiadają?
Bo z tego by wynikało, że wszyscy dotknięci tym problemem ,o którym jest to forum i biorą leki - są grubi ;o !!!?
Czy można w jakiś sposób uniknąć tego głupiego tycia? Czy nawet mimo zdrowego i rozsądnego odżywiania i rygorystycznego przestrzegania pór i zasad zdrowego żywienia i zażywania ruchu się tyje? Czy ktoś mnie wreszcie uświadomi?
Może jednak znajdą się osoby,które dzięki temu że się zdrowo odżywiają i zażywają leki - nie utyli ? Istnieje ktoś taki?
Czytając i przeglądając to forum wnioskuję, że nieodłącznym skutkiem ubocznym po lekach ZAWSZE jest to tycie..
Czy rzeczywiście tak jest ? Czy może po prostu ludzie,którzy nie utyli po nich się nie wypowiadają?
Bo z tego by wynikało, że wszyscy dotknięci tym problemem ,o którym jest to forum i biorą leki - są grubi ;o !!!?
Czy można w jakiś sposób uniknąć tego głupiego tycia? Czy nawet mimo zdrowego i rozsądnego odżywiania i rygorystycznego przestrzegania pór i zasad zdrowego żywienia i zażywania ruchu się tyje? Czy ktoś mnie wreszcie uświadomi?
Może jednak znajdą się osoby,które dzięki temu że się zdrowo odżywiają i zażywają leki - nie utyli ? Istnieje ktoś taki?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: czy istnieje ktoś kto nie utył !!!!!!!!!??????
Ja przez długie lata brania psychotropów byłem szczupły, ale brałem minimalne dawki leku. Jestem wegetarianinem i do tego w miarę dużo sportu uprawiałem.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- bywalec
Ja też nie utyłem a jedyny sport jaki uprawiam to 40 pompek dziennie i 20 brzuszków.
Ja też mam wagę w normie. Może to dlatego, że biorę względnie niewielkie dawki leku, a może to dlatego że raczej nie jadam między posiłkami. Codziennej gimnastyki nie uprawiam, ale zdarza mi się ruszać na dłuższe spacery i wycieczki.
Od 2 lat jestem na olanzapinie. Bardzo obawiałam się tego leku właśnie ze względu na wzrost wagi, jak się okazało niepotrzebnie. Jem wszystko na co mam ochotę, ale szybko się nasycam i utrzymuję wagę 56 do max 58 kg.
Melisa
ja co prawda utyłam 15 kg na lekach (rispolept), ale byłam bardzo szczupła, więc teraz mam wagę w normie i już więcej nie tyję.
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
czy znajdzie się ktoś jeszcze?:)
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja przed braniem lekow bylem bardzo chudy,przytylem na rispolepcie kg i teraz mam dobra wage.Obecnie biore Invega 6 mg i nie tyje,a jem dosc duzo,sportu zadnego nie uprawiam tylko czasem chodze na spacery.To chyba zalezy od tego jaki kto ma metabolizm,leki go zwalniaja.
tylko tyle osob?:(
- Catastrophique
- bywalec
Zależy jakie leki. Od Zolafrenu tyłem, od Abilify nie, skończył się przesadny apetyt.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Prawdopodobni przytyłam na rispolepcie i trochę skoczyła mi waga na solianie. Obecnie biorę zeldox i waga utrzymuje się w normie. Nie mam też nadmiernego apetytu. Prosiłam lekarkę, by tak mi dobrała lek, żeby nie wpływał na łaknienie i udało się.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
czyli te tycia spowodowane są większym apetytem i przez to zjadaniem większych ilości jedzenia?:p w każdym razie mój lekarz przekonuje mnie że tak właśnie jest.. ale chciałam wiedzieć jak to wygląda w praktyce.. obecnie ważę 46 kg i już długo tą wagę utrzymuję dzięki zdrowemu odżywianiu i trzymaniu się pór, i mam zacząć brać candele(czytałam że to to samo co solian..) i bardzo bym nie chciała przytyć;( czy jak w trakcie brania leku będę jeść tak samo jak jem do tejpory to nie utyję ?
BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDZ

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Jeśli będziesz trzymała dietę i prowadziła zdrowy tryb życia, to raczej nie przytyjesz.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
to super..
takiej odpowiedzi wlasnie potrzebowałam:D