Zakład pracy chronionej - jakiego typu praca tam jest?
Moderator: moderatorzy
Zakład pracy chronionej - jakiego typu praca tam jest?
Czy to praca typu sprzątanie, układanie produktów?
I ile tam się zarabia?
I co w ogóle znaczy praca chroniona?
I ile tam się zarabia?
I co w ogóle znaczy praca chroniona?
Re: Zakład pracy chronionej - jakiego typu praca tam jest?
Praca chroniona jest faktycznie pojęciem prawnym, a nie realnym, bo faktycznie hakuje się tam jak w normalnych zakładach pracy na normalnych stanowiskach pracy!!!
Płacą na ogół bardzo mało, ale być może ktoś w tej materii zna jakieś chwalebne wyjątki.
Płacą na ogół bardzo mało, ale być może ktoś w tej materii zna jakieś chwalebne wyjątki.
Pracuje ktoś z Was w tego typu zakładzie?
Proszę o info...
Proszę o info...
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
- marek-sportowiec
- nadużywający
- Kontakt:
Spółdzielnie inwalidów jakieś są tyle o tym wiem.
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
ja pracuje w zakladzie pracy chronionej>siedze nie robiac nic ,pilnuje,tak jak ochroniarz ale bez licencji
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
Zycie nie czeka na nikogo.
Generalnie http://www.zpchr.pl zastanawiałem się nad pracą w czymś takim.
Moja znajoma pracuje tak w Piasecznie. Segreguje śmieci. To znaczy chodzi po domach i zbiera posegregowane smieci. Dostaje jakies 650 zł na miesiąć, praca 3 dni w tygodniu po 3 h.

"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Z EKON- u aby ??.
-
- bywalec
Ja pracuję w takim zakładzie jako gospodarz terenu czyli konserwator powierzchni płaskich. Zamiatam sobie przed 3 bankami i do tego mam mały ogródek na tyłach jednego z nich. Płacą minimalną krajową za max 2h wysiłku dziennie. Minusem teraz jest pogoda a szczególnie temperatura ale temu da się zaradzić a prawdziwy test będę miał zimą.
Faktycznie w takich zakładach praca jest jak dla "zdrowych". Nie ma w tym ulgi żadnej, i także patrzą na to ile i w jakim czasie się zrobi. Jedynie przerwa jest dłuższa o 15 minut (czyli trwa 30 minut)
A zarobki, najniższa krajowa...
A co do samej pracy, zależy co to za zakład... Także praca jest bardzo różna
A zarobki, najniższa krajowa...
A co do samej pracy, zależy co to za zakład... Także praca jest bardzo różna
"Potrzebuję jeszcze kilku, aby było jak u Wilków, co zaciekle walczą takie małe z takim wielkim bykiem"
odswierzam temat
Kto z Was pracuje/pracował w zakładzie pracy chronionej? Ja zaczynam prace jutro w organizacji która właśnie jest praca chronioną.
Kto z Was pracuje/pracował w zakładzie pracy chronionej? Ja zaczynam prace jutro w organizacji która właśnie jest praca chronioną.
Ralf jak Ci się układa w pracy?? Jestem zainteresowany podjęciem pracy w takim zakładzie, powiedz jak inni widzą Cie w firmie? Jestem ciekaw Twojej opinii i zastanawia się czy inni wiedzą o Twojej chorobie?... Jeśli chcesz pisz na priv.
My Way My Generation
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
- Catastrophique
- bywalec
Przyłączam się do pytania Zigi'ego.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

pracowałam w zpch to było sprzątanie
to była desperacja, miałam pracę na tzw otwartym rynku w swoim zawodzie ale firma zaczęła mieć kłopoty i wypłaty spóźniały się po kilka miesięcy, żeby miec na chleb zaczęłam sprzątać dodatkowo na 0,5etatu
Czyli od rana 8godzin, chwila przerwy i 4 godziny przy myciu biurek...
cud miód i orzeszki
nikomu takiego zapier... nie polecam
to była desperacja, miałam pracę na tzw otwartym rynku w swoim zawodzie ale firma zaczęła mieć kłopoty i wypłaty spóźniały się po kilka miesięcy, żeby miec na chleb zaczęłam sprzątać dodatkowo na 0,5etatu
Czyli od rana 8godzin, chwila przerwy i 4 godziny przy myciu biurek...
cud miód i orzeszki
nikomu takiego zapier... nie polecam
Tak jak pisałem miałem zacząć pracę w tym zakładzie i zacząłem. Odchodzę z niej 31 października tego roku czyli pracowałem tu pół roku. Jak dla mnie to nieźle. Była to pierwsza praca w moim życiu na normalną umowę z urlopami i innymi świadczeniami do zusu. Myślę że będę ją bardzo dobrze wspominał. Przez pierwsze 2 miesiące praktycznie nic nie robiłem. Tylko jakieś zdjęcia towaru, wrzucanie ich na stronę www oraz pokazywanie klientom towaru na półkach. Potem pracowałem w tym samym pokoju ale już jako sprzedawca. Decydowałem co trzeba zamówić do sklepu, przyjmowałem towar, robiłem faktury itp. Praca dla mnie b. fajna. Choć na początku robiłem dużo błędów. Odchodzę ponieważ likwidują zakład.zigi pisze:Ralf jak Ci się układa w pracy?? Jestem zainteresowany podjęciem pracy w takim zakładzie, powiedz jak inni widzą Cie w firmie? Jestem ciekaw Twojej opinii i zastanawia się czy inni wiedzą o Twojej chorobie?... Jeśli chcesz pisz na priv.