"Lot nad kukułczym gniazdem" - DZISIAJ!
Moderator: moderatorzy
"Lot nad kukułczym gniazdem" - DZISIAJ!
W niedzielę 8.09.
o godz. 20.20
na TVP "Kultura"
będzie
"Lot nad kukułczym gniazdem".
o godz. 20.20
na TVP "Kultura"
będzie
"Lot nad kukułczym gniazdem".
- tańcząca w zbożu
- zaufany użytkownik
Re: "Lot nad kukułczym gniazdem" - DZISIAJ!
Obejrzałabym, ponownie, gdyby nie rodzice przy telewizorze.
Lubię kaczki, fajnie sobie nurkują w wodzie, ukazując kuper i nóżki skierowane ku górze.
Ostatnio go ogladalam, warto obejrzec

-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Dla schizofreników to film biblia
I dlatego po obejrzeniu tego filmu już w dzieciństwie panicznie boję się szpitala (nigdy w nim nie byłem!), bo mam wyobrażenie, że szpital to sala tortur obsługiwana przez psychopatów w białych fartuchach. 

Ja byłem i to zanim obejrzałem film.Arom pisze:I dlatego po obejrzeniu tego filmu już w dzieciństwie panicznie boję się szpitala (nigdy w nim nie byłem!), bo mam wyobrażenie, że szpital to sala tortur obsługiwana przez psychopatów w białych fartuchach.
Film jak film, musi wywoływać wzruszenia i emocje.
Powiem, że rzeczywistość nie pokrywa się z przerysowaną fikcją literacką ale wcale nie jest pewne, czy jest lepiej. Po prostu inaczej i jakoś tak dosadniej i bez wrażeń artystycznych, kiedy przeżywa się na własnej skórze, wszystkimi zmysłami i śmiertelnie poważnie, bo to życie i to pod wpływem silnych dawek środków zaburzających świadomość.
Personel nie musi być niemiły, żeby i tak było cały czas, całą dobę, że żyjemy w dwóch różnych światach.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Zauwazyliscie ze dopiero w tym filmie swir potrafil prawidlowo okreslic terapie siostry Prachet ?.