Poszukiwanie pracy i chęć znalezienia pracy

Moderator: moderatorzy

mozaika
zarejestrowany użytkownik

Poszukiwanie pracy i chęć znalezienia pracy

Post autor: mozaika »

Witam,

Od pewnego czasu poszukuję pracy. Wysyłam CV, zanoszę je osobiście, aplikuję przez internet, ale sama nie wiem, czy tak naprawdę chcę znaleźć jakąkolwiek pracę. Do tego stopnia obawiam się nowego zajęcia, że powtarzam w myślach, żeby jej nie dostać, żeby pracodawca nie przyjął mojej kandydatury. Nie wiem jak tego się pozbyć. Chodzi mi o lęk przed pracą. Ostatnio pracowałam ponad roku temu i nie wiem jak teraz wrócić na rynek. Może ktoś mi pomóc pozbyć się blokady?
maajutka
zaufany użytkownik

Re: Poszukiwanie pracy i chęć znalezienia pracy

Post autor: maajutka »

Najwazniejsze to zrobic pierwszy krok, ja tez mialam przerwe w pracy okolo 1,5 roku a teraz z latwoscia smigam do pracy sila rozpedu.Musisz zmusic sie na poczatku a pozniej to juz jakos pojdzie.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

Ja mam te same problemy, kiedy mam iść do nowej pracy. Boję się strasznie i myślę, że lepiej byłoby, gdybym jej nie dostała, ale jak muszę (bo trzeba za coś żyć) to idę. To prawda, że na początku trzeba się zmusić, przetrwać pierwszy stres, a później człowiek jest zadowolony. :)
NNFOF
zbanowany
zbanowany

Post autor: NNFOF »

Ja pier.dole kolejna matrioszkowa intryga i co teraz, jak z tego wybrniecie? aż żal mi niektórych z was, tera mogą? mogliby? być zjedzeni przez reszte. Ale spoko podam pomocna dłoń i udowodnię, że jesteś debilem do trylodionu i dam wam rozgrzeszenie.

nawet jest zostane sam *słowo niedozwolone*. wygram. wiesz co? pierdo.le was :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”