Czy osoby chorę na schiofrenie prubowały Hipnozy?

Moderator: moderatorzy

howard
zarejestrowany użytkownik

Czy osoby chorę na schiofrenie prubowały Hipnozy?

Post autor: howard »

Co myślicię aby wtargnąć w umysł człowieka głebioko jak tylko można poprzez seans hipnotyczny i tam doszukiwać się przyczyn lub rozwiązań. Sam osobiście jestem zdrowy przynajmniej tak mi się wydaje :). Zapewne takie badania już były eksperymentowane przez fachowców tej dziedziny, ale faktycznie zastanawiam sie nad naturo-lecznictwem tej choroby np: muzyka, sztuka, moze aprobata. Generalnie jak sami widzicie mam znikome pojęcie o tej chorobi e staram się cały czas informację uzupełniać, ale jak tak czytam to nie wiem czy nie zazdroszczę ludzią, którzy fanatazję umieją przekształcić w "rzeczywistość" chociaż wszyscy jesteśmy szurnięci i tak naprawdę nie wiem co jest wyznacznikiem człowieka chorego.

Pozdrawiam.
sss
Gość

hipnoza

Post autor: Gość »

Podebne sadzil prot z powiesci k-pax. Osobiscie takze uwazam ze ten sposob jest bardzo dobry. Jesli chodzi o hipnoze mozna ja wspomagac uzywajac programiku brainwave generator.
sheena
bywalec

Post autor: sheena »

nie wiem czy nie zazdroszczę ludzią, którzy fanatazję umieją przekształcić w "rzeczywistość"
to nie tak bo oni tego przeksztalcania w zaden sposob nie kontroluja, ich fantazje panuja nad nimi, nie na odwrot
I may be schizophrenic, but at least I have each other
Margerytka

Post autor: Margerytka »

Przeczytalam sporo książek z dzialu psychiatri i psychologi i gdzieś natknęłam się na informację, że hipnoza może wywolać psychozę. Dlatego leczenie schizofrenii nie jest chyba najlepszym pomysłem. Serdecznie pozdrawiam!!!
past simple

hipnoza..cd.

Post autor: past simple »

To że napisali tak w jednej, czy nawet dwóch książkach nie znaczy że tak jest:)...tym bardziej że osoby ze schizofrenią różnie reagują na różne formy terapii tak samo może być z hipnozą u jednego może to pogłębić stan schizofreniczny a u innego może pomóc... takie jest moje zdanie...poza tym któraś z moich przedmówczyń pisała że schizofrenicy nie kontrolują procesu myślenia...z tym również się do końca nie zgodzę..zależy w jakiej fazie jest dana osoba jeśli ma urojenia, omamy z zwłaszcza w dużym nasileniu to bym się zastanowił...ale jeśli jest to osoba w fazie wychodzenia lub remisji to czemu nie spróbować takiej alternatywnej metody jak hipnoza? w końcu nie liczą się środki tylko efekt:)
pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
Bezpieczny
zaufany użytkownik

Post autor: Bezpieczny »

Stary watek, ale dopisze coś:

W chorobach psychicznych nie wolno korzystać z hipnozy ! Były przypadki, że nie udało się "wybudzić" pacjenta z hipnozy!

Polecam ksiązkę "Fizyka umysłu" (chyba Leszek Żądło)
Nasz prezydent ? NIE mój!
http://www.bronislawkomorowski.info.pl/
http://www.bronislawkomorowski.tk/

Cudak Tusk i jego cudy: http://www.tuskwatch.pl/ <- rewelacyjna strona.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”