Schizofrenia
Moderator: moderatorzy
Schizofrenia
Schizofrenia to ciężka lekcja , lekcja z ktorej mozna wiele wynieść wiele stracić , poznać bliżej stwórce i wiele innych....
Co to za nuda być człowiekiem bogatym miec wszystko , bez walki ...
Albo na starcie urodzić się w takim miejscu z taka rodziną że nie trzeba planować jutra .....
Śmiem twierdzić że Schizofrenia to bardzo trudny przeciwnik to trudna lekcja za którą nagroda będzie życie wieczne ... lekcja którą musimy zdać wszyscy ...
nie pieniadze , nie radość , nie zazdrość , nie zło ,,,
Pieprzyć ból - trzeba być dzielny !!!!!
Co to za nuda być człowiekiem bogatym miec wszystko , bez walki ...
Albo na starcie urodzić się w takim miejscu z taka rodziną że nie trzeba planować jutra .....
Śmiem twierdzić że Schizofrenia to bardzo trudny przeciwnik to trudna lekcja za którą nagroda będzie życie wieczne ... lekcja którą musimy zdać wszyscy ...
nie pieniadze , nie radość , nie zazdrość , nie zło ,,,
Pieprzyć ból - trzeba być dzielny !!!!!
Ludzie przeżywają wzloty i upadki ja przeżywam upadki i pierdolnięcia .
- cyborginia
- bywalec
ooo! widze ze dostrzegasz pozytywne aspekty choroby.
ja ci powiem, ze wszystko jest po cos ! o tak! ale po co?
to pewnie kiedys sie okaze ...
glodni zostana nakarmieni, chorzy zostana uzdrowieni
to jest esencja wiary w naszego ukochanego Pana Boga, ktory duzo od nas wymaga ... ale na pewno sie odwdzieczy !
ja ci powiem, ze wszystko jest po cos ! o tak! ale po co?
to pewnie kiedys sie okaze ...
glodni zostana nakarmieni, chorzy zostana uzdrowieni

to jest esencja wiary w naszego ukochanego Pana Boga, ktory duzo od nas wymaga ... ale na pewno sie odwdzieczy !
,,ja jestem żywym ciałem a nie zdarzeniem. jetem identyczny ze sobą'' (metallman)
- cyborginia
- bywalec
To urojone pozytywne aspekty, to po prostu choroba. Karakan ma aktualnie urojenia pozytywne "wielkościowe" - jestem bogiem, ale za chwilę będzie dołek - jestem szatanem.cyborginia pisze: ooo! widze ze dostrzegasz pozytywne aspekty choroby.
To normalne w schizo.
Pewne jest że w schizo wszyscy zdajemy sobie sprawę z choroby, widzimy co możemy w czasie choroby (praktycznie zero) i porównujemy to z naszą dawną świetnością gdy byliśmy zdrowi.
Wiemy co to normalność, normalne życie, i oddalibyśmy prawie wszystko ... by do tego stanu wrócić ..... niektórym się udaje, to pewne ... bo w schizo absolutnie wszystko jest możliwe ...
- cyborginia
- bywalec
- cyborginia
- bywalec
Za dużo optymizmu jest też nie dobre!
No nie wiem czy ten optymist jest taki dobry.
Ja na przykład chciałbym wpasć w deprech bo przez ten optymizm,że jestem odbierany przez otoczenie.
Niby jestem chory a cały czas mi to zwisa nawet się nie leczę.
Na rozrabiałem ,na leżałęm się w szpitalach i żyje se kórde jakby nic sie nie stało.
Nie mam niestety depresji,Kórde a chciałbym realnie na to wszystko spojżeć by móc zapobiec temu wszystkemu w przyszłości.
Patrze w oczy moim wrogom.
itd..
Ja na przykład chciałbym wpasć w deprech bo przez ten optymizm,że jestem odbierany przez otoczenie.
Niby jestem chory a cały czas mi to zwisa nawet się nie leczę.
Na rozrabiałem ,na leżałęm się w szpitalach i żyje se kórde jakby nic sie nie stało.
Nie mam niestety depresji,Kórde a chciałbym realnie na to wszystko spojżeć by móc zapobiec temu wszystkemu w przyszłości.
Patrze w oczy moim wrogom.
itd..
skorpion :0)
- cyborginia
- bywalec
hej michal, nie czaje po co ci depresja, nie rozumiem twego toku myslenia .............................
<sic>
.................................
...........................................
.............................................
<sic>
.................................
...........................................
.............................................
,,ja jestem żywym ciałem a nie zdarzeniem. jetem identyczny ze sobą'' (metallman)
- cyborginia
- bywalec
Optymiści też mają przekichane tak jak ja.cyborginia pisze:hej michal, nie czaje po co ci depresja, nie rozumiem twego toku myslenia .............................
<sic>
Ja się ze wszystkiego śmieje i jestem dziwnie odbierany przez ludzi.
Kiedyś jak byłem w Instyucie taka lekarz powiedziała mi ,że nie ma szans żebym zachorował na depresję.Ale taki nadmiar optymizmu nie podoba mi się.
Bedąc na moim miejscu można sie zdziwić ,że ja tak fónkcjonuje.
Wydaje mi sie ,że normalny człowiek taki bez nadmiaru optymizmu bardziej pesymista lub realista umiałby dostrzec wady i błędy i mógłby nim zapobiegać,oraz miał by prawdziwy obraz rzeczywistości i nie działi by sie tyle złych żeczy.
Przydały by mi sie jakies Myśli "S".
Za krzywdy muszę kiedyś zapłacić.Nie można cały czas krzywdzić wszystkich do okoła.
Choroba wszystkiego nie usprawiedliwia
skorpion :0)
- cyborginia
- bywalec
Ryszard pisze:To urojone pozytywne aspekty, to po prostu choroba. Karakan ma aktualnie urojenia pozytywne "wielkościowe" - jestem bogiem, ale za chwilę będzie dołek - jestem szatanem.cyborginia pisze: ooo! widze ze dostrzegasz pozytywne aspekty choroby.
To normalne w schizo.
Pewne jest że w schizo wszyscy zdajemy sobie sprawę z choroby, widzimy co możemy w czasie choroby (praktycznie zero) i porównujemy to z naszą dawną świetnością gdy byliśmy zdrowi.
Wiemy co to normalność, normalne życie, i oddalibyśmy prawie wszystko ... by do tego stanu wrócić ..... niektórym się udaje, to pewne ... bo w schizo absolutnie wszystko jest możliwe ...
Miałem tak dwa lata teraz juz nie jest tak źle , jak chcesz to potrafisz . Nikt nie powiedział że Schizo nie da sie wyleczyć bo tak nie jest .
Ludzie przeżywają wzloty i upadki ja przeżywam upadki i pierdolnięcia .
- cyborginia
- bywalec