Silna sedacja po 400 mg sulpirydu

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Silna sedacja po 400 mg sulpirydu

Post autor: Miś Uszatek »

Witam

Biore od 11 dni sulpiryd w dawce 400 mg. Biore bo lekarz chce zmienić mi olanzapine na właśnie sulpiryd. Olanzapiny jeszcze biore 10 mg. Od paru dni mam silną sedacje. Nic mi się nie chce i czuje się nadmiernie uspokojony. Podejrzewam że to po sulpirydzie. Czy to przejdzie? Jakie macie z tym doświadczenia?
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Re: Silna sedacja po 400 mg sulpirydu

Post autor: bartek1 »

To na pewno nie jest wina Sulpirydu. Sulpiryd ma działanie aktywizujące, i ma bardzo mało skutków ubocznych. Sam biorę 300mg dziennie i czuję się lekko pobudzony, mam więcej energii, lepszy humor i mniej rozpaczam. Brałem Olanzapinę i to ona mnie usypiała tak bardzo, że musiałem ją odstawić. Pomimo że na każdego każdy lek działa inaczej, to szczerze wątpię w to, żeby Sulpiryd powodował u Ciebie takie efekty.
Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Wiesz no zobaczymy. Dzisiaj wziąłem 400 mg i dzisiaj jest 12 dzień kuracji. Lek napewno jeszcze nie zaczął działać. Narazie dmucham na zimno :D

---

Jeszcze coś dodam. Wiesz ty bierzesz dawke 300 mg która jest właśnie aktywizująca ale już od 400 mg działa ten sulpiryd zupełnie inaczej. Działa wtedy na urojenia. I właśnie może być sedacja.
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Post autor: bartek1 »

tomsoul pisze:Jeszcze coś dodam. Wiesz ty bierzesz dawke 300 mg która jest właśnie aktywizująca ale już od 400 mg działa ten sulpiryd zupełnie inaczej. Działa wtedy na urojenia. I właśnie może być sedacja.
Wiesz, założę się że bierzesz te 400 mg tak: 200mg-200mg-0mg. O ile dobrze się orientuję to Sulpiryd ma okres półtrwania coś koło 6 godzin. Ja biorę 200mg-100mg-0mg, więc rano odczuwam podobne efekty.

Być może Sulpiryd w połączeniu z Olanzapiną właśnie nasila jej działanie? Ja zadzwoniłem do psychiatry gdy brałem Olzapin i Sulpiryd ponieważ byłem senny, to on o dziwo kazał mi zmniejszyć Sulpiryd, który jest aktywizujący, a Olzapina usypia. (I tak nie miałem ochoty eksperymentować, więc wywaliłem Olzapin całkowicie). Ale rzeczywiście byłem bardzo senny na Olzapinie i może było by inaczej gdybym odstawił Sulpiryd. Popytaj psychiatry, ja nim jednak nie jestem. Pozdrawiam!
Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

Post autor: fizia »

Ja np. bylam bardzo senna po solianie jak bralam go mniej niz 400mg.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Dzisiaj bardzo żle się czułem. Jestem już 2,5 tygodnia na sulpirydzie i czuje się przymulony. Od czasu kiedy biore ten lek czuje że osłabły bardzo moje zdolności intelektualne. Mam kłopoty z myśleniem i jestem przymulony. Dzisiaj wieczorem wziąłem już 5 mg olanzapiny. Nie wiem co o tym myśleć.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Ja kiedys myslalem,ze sulpiryd mniej muli od solianu,az do momentu jak mam porownanie 200mg sulpirydu i 200mg solianu,po tym 1 leku czulem zawsze lekkie przumulenie,nawet po kawie dziwnie sie czulem,takie jakies lekkie otepienie.A teraz na solianie 200mg tego nie mam rano.Kiedys zmienilem z solianu na sulpiryd,bo chcialem zdac mature,a na solianie mi nie szla nauka,mialem duze problemy z pamiecia,po sulpirydzie bylo troche lepiej i zdalem mature czyli cel osiagnalem.Na szkole to moze i sulpiryd byl dobry ale teraz w pracy bardziej mi pomaga solian.To jest naprawde dobry lek ale w malych dawkach.A 400mg sulpirydu musi strasznie mulic i sa te skutki uboczne,nie zazdroszcze tym co musza brac w takich ilosciach,bo ja na 200mg czasem czulem otepienie lekiem,a co dopiero taka dawka.Ale fakt aktywizowal mnie zreszta solian tez aktywizuje.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Solian to taki młodszy ulepszony brat sulpirydu. Ale wiecie od wczoraj jak wziąłem mniej olanzy to jest lepiej. Lepiej mi się myśli. Może faktycznie olanza przymulała.
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

Mnie nawet 5mg olanzapiny brany co drugi dzien przymula :/
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

Tomsoul, napisz prosze jak sie czujesz na samym sulpirydzie.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Jeszcze nie wiem bo jeszcze biore olanzapine i tiapridal no i afobam. Także nie jestem w stanie ci na to pytanie odpowiedzieć.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Post autor: Roland89 »

a mój znajomy z Manchesteru City siedział na sedacji po sulpirydzie ale walnął 2 gramy tego, a ja jeszcze lepiej bo az 4 gramy , z tym ze nie miałem komplikacji ..............
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Wiecie jest lepiej. I to o wiele. Biore 400mg sulpirydu, 10 mg olanzapiny, tiapridal chyba 100 mg i afoban. Jest lepiej, o wiele.
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

tomsoul, czemu lepiej? Sulpiryd aktywizuje,pobudza?
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Tak, pobudza, aktywizuje. Jestem spokojniejszy i nie mam prawie wcale urojeń.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”