Leczenie schizy hipnozą.

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

fotex
zaufany użytkownik

Leczenie schizy hipnozą.

Post autor: fotex »

Moja znajoma chorująca na schize chcąc pozbyć się dręczących ją głosów poddała się hipnozie.I pomogło tylko że nie na długi czas.Zetkneliście się może z hipnożą jako formą terpaii przy schizie?
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

W pobliskim mi mieście jest psycholog - hipnoterapeuta, młody facet zaraz po studiach. Być może leczy też schizę hipnozą. Nie jestem pewien.
Awatar użytkownika
misiek25
zaufany użytkownik

Hipnoza na schizofrenie

Post autor: misiek25 »

JA tam jestem za.Sam kiedyś próbowałem hipnozy na zabórzenia somatyczne i nic mi niepomogła z tego względu bo byłem w strasznym stanie.Ale znam kilka osób co im hipnoza pomogła np: takiej dziewczynie chorującej na anoreksje po kilku seansach przestała sie odchudzać.
Kiedy dopytam sie lekarza i sam spróbuje z profesjonalisto ,chociaż żeby troche pomogło to już jest sukces.
skorpion :0)
fotex
zaufany użytkownik

Kościół podobno zabrania hipnozy :twisted:
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

Kościół zabrania hipnozy, magii/czarów, bioenergoterapii, świeckich egzorcyzmów, wywoływania duchów, podróży astralnych i wszystkiego innego co może się kojarzyć z okultyzmem, paranormalem, ezoteryką, New Age :evil:
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

A ja słyszałem o leczeniu hipnozą złamania nogi !
I rzeczywiście udaje się czasami osiągnąć ulgę w bólu. Myślę, że podobnie jest ze schizofrenią. Hipnoza opiera się na (auto)sugestii . Przy jej pomocy można uśmierzyć tą cześć bólu psychicznego, która opiera się na jego świadomości. Spróbuj jednak z "taką nogą" wstać, a przekonasz się, że nie w tym rzecz.
fotex
zaufany użytkownik

Zbyszek , ale moja koleżanka pozbyła się głosów dzięki jedemu seansowi.Wprawdzie po jakimś czasie głosy powróciły ale to jest przynajmniej dowód na pewną przydatnąść tej metody.Głosy nie są raczej sprawą świadomości a raczej podświadomości.Czytałem też o hipnozie regresywnej i progresywnej.Regresywna polegała na cofaniu się w przeszłe życia i zdawanie relacjii z ich przebiegu a progresywna z przyszłych żyć.Coś niesamowitego. :!:
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

A ja słyszałem że seansy hpnotyczne mogą wywoływać psychoze. Nie podoba mi się szperanie w mojej podświadomości przez jakiegoś szarlatana, może więcej zaszkodzić niż pomóc.
fotex
zaufany użytkownik

Hipnozą zajmują się także doświadczeni pschiatrzy tak jak Cechnicki w Krakowie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”