pomocy! Mam obsesje jedzenia :(

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

pomocy! Mam obsesje jedzenia :(

Post autor: fizia »

Nie potrafie nie myslec o jedzeniu i powstrzymac sie przed objadaniem sie. Waze juz 70kg a ciagle jestem glodna :( Fluoksetyna poczatkowo pomagala ale po tygodniu przestala dzialac. Znacie jakis dobry lek po ktorym sie tyle nie je, chudnie? Biore solian 400mg i olanzapine 10mg.
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Re: pomocy! Mam obsesje jedzenia :(

Post autor: bartek1 »

Fizia, niestety przyrost masy jest najczęstszym skutkiem ubocznym takich leków i ciężko będzie dobrać taki, który by takiego efektu ubocznego nie miał. Musisz się w porę otrząsnąć i zmotywować, bo najczęściej ludzie uświadamiają sobie w jakim stanie są kiedy kilogramów przybywa nie naście a dziesiąt. A wysiłek fizyczny to jeszcze większa motywacja gdyż najczęściej po lekach nie ma się na niego najmniejszej ochoty. Mnie Olanzapina usypiała w dzień i wysysała ze mnie życie, a brałem dawkę mniejszą niż Ty - 5 mg. Musisz wziąć się za siebie póki nie jest za późno i zacząć się pilnować. Na początku będzie to trudne, ale przyzwyczaisz się. Poza tym organizm żeby przetrwać nie potrzebuję nawet połowy z tego, co jemy, reszta odkłada się w postaci tkanki tłuszczowej jako "spichlerz" w razie ekstremalnych warunków, a żyjemy w wieku XXI, więc wątpię aby ten spichlerz był Ci potrzebny.
Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

Nie wiem czemu fluoksetyna przestala na mnie dzialac zupelnie. Zwieksze jutro dawke to moze cos pomoze :(
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Post autor: bartek1 »

Fizia, nie zmieniaj dawki leku bez powiadomienia o tym swojego lekarza. To może zrobić tylko jeszcze gorzej.
Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

A przecież ostatnio pisałaś, że chcesz przytyć... To ja już nie rozumiem, jak jest... Z tego wnioskuję, że to są po prostu urojenia.
Obrazek
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

*słowo niedozwolone* nie urojenia
Awatar użytkownika
Peter
zaufany użytkownik

Post autor: Peter »

Także takie napady jedzenia miałem, ale jak całkowicie odstawiłem cukier, wszelkie słodycze to minęło. Na Olanzapinie tyje się od cukrów.
Poza tym więcej owoców i warzyw mniej mięsa i na początek uda się zahamować przyrost masy ciała... Także walczę z nadwagą i biorę suplementy jak chrom z zieloną herbatą i ocet jabłkowy w tabl.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”