forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
witam wszystkich:)
wczoraj zrobiłem mój pierwszy krok:) to znaczy wyszedłem do ludzi i spotkałem się z osobą poznana włąśnie tu na forum i czacie bardzo się bałem tego spotkania że nie bede mógł się wysłowic i takie tam:) ale aż tak źle nie było oczywiście początek samego spotkania jest stersujący bynajmniej dla mnie ale potem jest już sama przyjemnośc zachęcam was do poznawania nowych osób i spotykania się
a za wczorajszy mój pierwszy krok dziękuje serdecznie ZALEWOWI
pozdrawiam
łooo Gabber nie wiedziałem że to dla Ciebie aż tak wazne było ale gratulacje. Mam nadzieje że sie wszyscy spotkamy na zlocie pod koniec maja.
Pozdrawiam .
heniek pisze:łooo Gabber nie wiedziałem że to dla Ciebie aż tak wazne było ale gratulacje. Mam nadzieje że sie wszyscy spotkamy na zlocie pod koniec maja.
Pozdrawiam .
a no było heniek było:) bo mieliśmy się już wcześniej spotkać tylko ja zwlekałem i dokładałem ze strachu:( ale udało się i się niezmiernie ciesze i na zlot pewnie pojade:D
Chciałam ci powiedzieć, że dzięki Zalewowi, który cały czas mnie wspiera, doszłam do wniosku, że zaczynam doceniać dopiero ludzi, życie kiedy wiem że mogę stracić na zawsze i dlatego nie będę się zabijać, bo to w sumie nic nie da, tylko bym sprawiła wielki ból mojej rodzinie, a może i sobie. I dlatego (dzięki Zalewowi) zrozumiałam, że jak ma się problem, to po prostu trzeba od razu się wygadać, a nie dusić to w sobie. Na razie tylko otworzyłam się na forum, i na gg z Zalewem i innymi, ale może dojdę do tego, aby rozmawiać z ludźmi na żywo. A co do odchudzania, jeżeli nie popełniam samobójstwa, to będę odchudzać się do oporu, aż osiągnę moją wymarzoną wagę. Dzieki za słowa krytyki a zarazem wsparcia, może inaczej to nazwę za Terapię Wstrząsową, która doprowadziła mnie na ziemię. :*
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia