jest mnie coraz mniej

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

is
zaufany użytkownik

jest mnie coraz mniej

Post autor: is »

Pod wpływem brania Zyprexy a potem Zolafrenu sporo przytyłam.
Od 10 miesięcy pracuję nad tym żeby schudnąć. Są efekty - 15 kg mniej. Jednak do wagi sprzed choroby jeszcze sporo mi brakuje.

A jakie są wasze rezultaty walki z nadwagą???
Czy jest wśród was ktoś, komu udało się osiągnąć wagę z okresu zanim leki zrobiły swoje??
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

Post autor: demeter »

15 kilogramów w 10 miesięcy? - to wspaniały wynik! Podziel się Ty sposobem na nadwagę.
Demeter
Awatar użytkownika
madzia.7
zaufany użytkownik

Post autor: madzia.7 »

Hello!
To wspaniały wynik! Gratulacje!
Ja jakbym tyle zrzuciła to była bym taka jak przed chorobą..Biore się za to od teraz...
Superancko...

M
is
zaufany użytkownik

Post autor: is »

Pytasz Demeter o mój sposób na nadwagę ... przede wszystkim zrezygnowałam z zasadniczej kolacji na rzecz owoców. Piję dużo wody mineralnej - w moim przypadku ogranicza to mój apetyt. Na codzień unikam słodyczy, chociaż co jakiś czas (mniej więcej raz na tydzień) nie odmawiam sobie żadnych słodkości, bo je po prostu uwielbiam.
Myślę że sporo pomogła mi również jazda na rowerze. Dopóki pozwalała na to pogoda jeździłam codziennie 20 km. Teraz mam przerwę. Kupiłam wprawdzie nawet rowerek stacjonarny, ale jakoś brakuje mi motywacji żeby jeździć ... zresztą to nie to samo co jazda w terenie, na świeżym powietrzu, a więc byle do wiosny.

Madzia.7,dzięki za gratulacje. Do uzyskania mojej wagi sprzed choroby jeszcze mi sporo mi brakuje ... niestety. Ale dalej walczę.
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

Ja odchudzam się (ciągle :? ) rezygnując z pieczywa, ziemniakow, makaronow, ryżu, tłuszczu i słodyczy. Liczę kalorie, ale bez większej dokładności, po jakimś czasie mam rozeznanie ile i co. Dzienne zapotrzebowanie mojego organizmu (niestety nie "odnawiam się" w tak szybkim tempie co kiedyś) na podtrzymanie funkcjonowania to 1500 kcal, osoby ode mnie młodsze potrzebują ich dużo więcej - trzeba sprawdzić, są takie ankiety w internecie.
Jestem za jak najbardziej uproszczonym jadłospisem ale dostarczającym to, co niezbędne. Te diety podawane w czasopismach z coraz to innym jedzeniem na każdą godzinę dla mnie są zniechęcające.
Polecam - warzywa - kilka mrożonek Hortexu zmieszanych razem (oprócz marchewki), gotowanych na parze lub w małej ilości wody.Do tego białko -ryby (można oprószone przyprawami w folii położyć na warzywkach). Piersi z kurczaka lub indyka przyrządzone tak samo. Jajka gotowane - ok 70 kcal,wątróbka drobiowa - gotowana - kaloryczna, ale wartościowa.
owoce - jabłka, cytrusy oprócz winogron, bananów. Do picia woda mineralna, ale dobra i oszukujaca apetyt jest kawa rozpuszczalna zbożowa. Jest ich duży wybór i są smaczne. Surówki - wszelkiego rodzaju - tu marchew jak najbardziej - oszczędnie z majonezem, ale trzeba, albo olej, oliwa (ADEK).
Oczywiście ja też mam ochotę na słodycze, ale staram się ich nie mieć w domu, a jak zdarza mi się jakieś wyjście i wiem, ze będą słodkości - "oszczędzam" dzienny zapas kalorii i wtedy jem ku zazdrości koleżanek. :wink:
Ćwiczenia fizyczne - jestem za, ale po diecie, mój organizm nie chce się ruszać gdy jest głodny. Mam rowerek w domu z licznikiem spalanych kalorii, ale za jednym "zamachem" udało mi się spalić 7 (słownie siedem) kalorii i dałam sobie spokój. Ale jak kto młodszy to niech się rusza! :D
Demeter
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

Ja się odchudzałem do niedawna, w sumie to mi bardziej zależy by nie przytyć od leków bo nawet lubię swój wygląd :wink: Nie jadłem kolacji, słodyczy, zażywam Apptrim. Jednak chęć jedzenia okazała się silniejsza,pozostał tylko Apptrim i rzadziej słodycze. :(
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

chciałabym być chuda

Post autor: marcelinka »

Ja już dzisiaj 4 dzień jestem na diecie. Kupiłam sobie lek, który wspomaga odchudzanie a nazywa się MERIDA 15. Jest droga (kosztowała 99 zl i starcza na miesiąc) a oprócz tego jem tylko 3 posiłki dziennie, a w międzyczasie albo podjadam marchewki albo jabłka. I piję bardzo dużo wody. Jestem raczej dobrej myśli o pozytywne skutki tego działania. Gdy zaczęłam brać Haloperidol i Lit to w ciągu 1,5 roku przytyłam 40 kilogramów, więc sobie możecie wyobrazić jak teraz wyglądam. Zawsze mi się marzy waga 55 kg, ale osiągnięcie takiego wyniku graniczy niemal że z cudem. Pozdrawiam buziaki
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

Mogę jeszcze dodać - na wagę wchodzi się tylko raz w tygodniu, rano, na golasa. Waga u kobiet może sie lekko wahać w czasie cyklu, a to deprymuje i zniechęca. Po uzyskaniu jednak właściwej sylwetki ważymy się codziennie - wtedy łatwo uchwycić skutki podjadania i zapanować nad tym stosując jedno-dwudniową dietę. Z autopsji odradzam radykalne chudnięcie - efekt jojo jest widoczny natychmiast.
W odchudzaniu, jak prawie we wszystkim najlepsza jest metoda małych kroków.
Moje koleżanki po kopenhaskiej są dużo grubsze niż były przed, a chudły po 7 kg w dwa tygodnie prawie się katując.
Demeter
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Post autor: JudasHonor »

14kg przez 2 miesiące, 83,5 na 69,5. Jeszcze z 4 kg i waga sprzed incydentu.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
1albert1
zaufany użytkownik

Post autor: 1albert1 »

Ja mam kłopot z nadwaga bo przytyłem już 8 kg i zaczynam srać ogniem z uwagi na to że przestaje podobac mi sie mój wygląd. Zamierzam jeść tylko 1 jogurt dziennie no i 2 kawy jestem ciekaw czy wytrzymam. Pozdrowionka.
Bardo
moderator
moderator

Post autor: Bardo »

heniek pisze:Ja mam kłopot z nadwaga bo przytyłem już 8 kg i zaczynam srać ogniem z uwagi na to że przestaje podobac mi sie mój wygląd. Zamierzam jeść tylko 1 jogurt dziennie no i 2 kawy jestem ciekaw czy wytrzymam. Pozdrowionka.
Taka dieta jest bardzo ryzykowna, mozesz wykonczyc organizm. Poza tym jest cos takiego jak efekt jojo. Lepiej odchudzac sie z glowa, do tego troche cwiczen fizycznych. Efekt lepszy i trwalszy.
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

JudasHonor pisze:14kg przez 2 miesiące, 83,5 na 69,5. Jeszcze z 4 kg i waga sprzed incydentu.
Pisz jakim sposobem! Nie bądź taki! :D
Demeter
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Post autor: JudasHonor »

Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
Melisa
zaufany użytkownik

Post autor: Melisa »

Ja przytylam od poczatku zimy 3 kg. To niby malo, ale juz mi cholernie ciasno we wszystkich ciuchach jakie mam. Tylko czekam kiedy przyjde z pracy i wbije sie w swoje ulubione dresy. Co najgorsze nic mi sie nie chce z tym robic. Moze z wiosna wsiade na rower ... Moj rekord to zrzucenie 11 kg w pol roku- z 65 na 54, to bylo juz ladnych pare lat temu, dzis znowu waze cos ponad 60.
Melisa
Melisa
zaufany użytkownik

Post autor: Melisa »

Troche mi wstyd za powyzszy post ze taki niebudujacy :? W niedziele poszlam na spacer, tak mocno swiecilo slonce, no i powiedzialam sobie - "koniec z roztkliwianiem sie nad soba! Juz przedwiosnie." Zaczelam biegac 1 km dziennie w jedna strone, a z powrotem szybki marsz. No i dieta JP(jedz polowe). Zamiast wiecej jesc, pije wode mineralna i wszelkiej masci herbatki ziolowe. Rezultaty pewnie beda widoczne dopiero za kilka tygodni ale juz czuje sie lepiej psychicznie. Zachecam do aktywnosci :)
Melisa
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

juz 5 kg mniej w 11 dni :)

Dobrze mi idzie, jeszcze tak dalej pójdzie, a może uda mi się osiągnąć tą wagę wymarzoną, tylko nie wiem czy tego doczekam, bo mam inne plany co do swojego życia. :)
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

5 kg w 11 dni :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: Niemożliwe :D
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

do Chorsa

Chors recepta jest prosta: Nic nie jesz, tylko pijesz wodę + witaminy. I czasami przechrupiesz marchewkę. Dodatkowo do tego biorę Lek Merida 15 i efekt jest jaki jest :)
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Ty jedz bo nam jeszcze wykitujesz :D Aha, zapomniałem, ty chcesz wykitować... :(
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

20 kg mniej tarantatantan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 miesiące 20kg mniej :) I'm very happy
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”