Chyba mi przechodzi

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

fotex
zaufany użytkownik

Chyba mi przechodzi

Post autor: fotex »

Od dwóch dni czuję się w miarę dobrze.Trochę jestem przybity i czuję jak to inni nazywają pewną pustkę.Mam chyba depresje po schizofreniczną ale to pikuś w porównaniu z psychozą.Czy jest jeszcze ktoś na tym forum (oprucz Zbyszka) któremu przeszło?
Awatar użytkownika
aaa
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: Chyba mi przechodzi

Post autor: aaa »

Nie wiem czy tak można o mnie powiedzieć, w każdym razie wróciły problemy emocjonalne po pewnym czasie jak mi "przeszło". Ale każdy ma inaczej .
"Pobyt w szpitalu grozi kalectwem lub śmiercią"
-- http://pl.youtube.com/watch?v=ryyo9CqyeSI --
roland
zarejestrowany użytkownik

Post autor: roland »

ja mialem psychoze 7 miesiecy temu , potem byly jakis czas objawy negatywne i brak koncentracji potem troche depresji i chustawek nastroju ale teraz jest już dobrze może nie tak jeszcze jak przed choroba ale w porownaniu do pierwszych tygodni to teraz jest rewelacja, samoocena troche spadla ;) ale to moze i nawet dobrze jestem teraz bardziej skromny a nie "cwaniakowaty" jak kiedys
piosak
zaufany użytkownik

Post autor: piosak »

z psychozy wychodziłem 1,5 roku teraz jest lepiej ale intelektualnie czuje się kiepsko mam również lekkiego doła mam nadzieje że to przejdzie.Pozdrawiam.
Anna M.
zaufany użytkownik

przechodzenie:)

Post autor: Anna M. »

I mój brat trzeci miesiąc czuje się lepiej. Ma jeszcze problemy z koncentracją, trudno mu się zabrać za coś, a jak już... to ma problemy z koncentracją. Wrócił do pracy i w miarę sobie radzi. Potrafi się już śmiać, skupić na oglądaniu programu, słuchaniu... Z każdym dniem pewniej patrzy na świat, powoli się dowartościowuje. Nadal na lekach, ale może z nimi w miarę funkcjonować. Większość bierze na noc, więc skutki uboczne przesypia. Oby tak dalej... Pozdrawiam i życzę dużo sił w walce z przezwyciężaniem choroby. Ania
Karakan
nadużywający
nadużywający

Post autor: Karakan »

Mi od 2002 nie przechodzi , ale na tym nie koniec 8)
Ludzie przeżywają wzloty i upadki ja przeżywam upadki i pierdolnięcia .
dash
bywalec

Post autor: dash »

mi przeszło d calkowicied. dziś powiem, ze lepiej nigdy nie było :)
Moim zdaniem, w wyjsciu z depresji wazne sa nie tylko leki ale i psychoterapia czyli muzykoterapia, zajecia grupowe (takie mialam f9) kontakt z życzliwymi ludzmi.
Ja remisje uzyskalam w sierpniu 2003, deprecha taka typowa trwala 1,5 miesiaca, pozniej bylo lepiej ale balam sie wielu rzeczy, niektorych nadal sie boje ale nie az tak np wychodzenie po z mroku, dzis to przeszlosc. Od roku jest niezle od marca 2006 biore juz tylko 5 mg zalasty (biore jescze depacine chrono 300 mg ale to na epilepsje glownie, ktora tez mi daj spokoj),Najwiecej mi dalo pojscie do pracy, kontakt codzienny z ludzmi:) calkiem mily personel

JEST DOBRZE no ale mam inne problemy natury somatycznej w kazdym badz razie z psychika jest w porzadku:) do lekarza nie chodze juz co miesiac tylko co dwa :)))

POZDRAWIAM

ZYCZE DUZO ZDROWIA, CIERPLIWOSCI I SPOKOJU :)))
fotex
zaufany użytkownik

Mam teraz dziwne zaburzenia.Przez jakiś cczas popadam w błogostan a potem mam napady agresji.Może jakiś lekarz który jest na forum a ściemnia że wcale nie jest lekarzem mi to wytłumaczy.
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

fotex pisze:Mam teraz dziwne zaburzenia.Przez jakiś cczas popadam w błogostan a potem mam napady agresji.Może jakiś lekarz który jest na forum a ściemnia że wcale nie jest lekarzem mi to wytłumaczy.
Ja taK miałem jak odstawiłem leki. Nie wiem gdzie leży tego przyczyna. Spytaj lekarza, może on wie.
1albert1
zaufany użytkownik

Post autor: 1albert1 »

Fotex , wątpie żeby na forum był lekarz oni zazwyczaj nie mają czasu . Więc wybierz sie do niego osobiście bo nie ma co zwlekać. Masz jakieś skakanie nastroju i może przydałby Ci sie jakis stabilizant , ja takowy biore i jest dobrze.
fotex
zaufany użytkownik

Dzięki za radę ale już mi przeszło :wink:
Awatar użytkownika
demeter
zaufany użytkownik

Post autor: demeter »

fotex pisze:Dzięki za radę ale już mi przeszło :wink:
No i fantastycznie! - jeżeli "nie ściemiasz" :wink:
Ty, Chors i Heniek - używacie takiego języka, że wyszukuję wasze teksty, żeby się "naczytać" - super!
Demeter
xena
zaufany użytkownik

Post autor: xena »

To wy wszyscy jedziecie na lekach? jak Heniek pisze, ze wystarczy to wziac lub to, to mu zazdroszcze. a co do tematu to chyba caly 'urok' polega na tym ,ze raz fajnie raz nie fajnie, raz miesiac a raz pol roku 'luzu'.
xena wojownicza księżniczka w zadumie
fotex
zaufany użytkownik

Mam uczucie jakby moje płaty czołowe zaczeły prawidłowo pracować, to jest pozytywne uczucie :D
1albert1
zaufany użytkownik

Post autor: 1albert1 »

No Fotex gratulacje tylko pamiętaj że choroba potrafi być złudna jak fatamorgana niby wszystko oki a tu tadam ! Trzymam za Ciebie kaciuki ale na wszelkii wypadek idź do lekarza żeby upewnic sie ze wszystko z Toba oki bo czasem może być przeciwnie a nie zdajesz sobie z tego sprawy.
fotex
zaufany użytkownik

Teraz znowu czuję się otumaniony i odczuwam pustkę w głowie ale im tak lepiej się czuję niż kiedyś.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”