idzie kuniec co wy na to ARMAGEDON
Moderator: moderatorzy
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Re: idzie kuniec co wy na to ARMAGEDON
Mnich tybetanski przepowiedzial 3 dni ciemnosci, niepokoje na swiecie maja potrwac 2 miesiace.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
jak dla mnie, to wszystko jedno, satanizm, siatanizm, szatanizm, szamanizm, olejmy poprawnosc jezykowa.
Schizofrenizm ma prawo tworzyc neologizmy.

Myślę, że nie wszystko należy usprawiedliwiać chorobą, bo w dobie internetu i słowników on-line można szybko sprawdzić jaka jest poprawna forma.sophie pisze:jak dla mnie, to wszystko jedno, satanizm, siatanizm, szatanizm, szamanizm, olejmy poprawnosc jezykowa.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
No właśnie z tym internetem jest problem. Na własne oczy widziałam kilka stron dotyczących rzekomo poprawnej polszczyzny, a w rzeczywistości siejących grozę błędami, jakie rozpowszechniały.Basia pisze:bo w dobie internetu i słowników on-line można szybko sprawdzić jaka jest poprawna forma.
Jeśli szukacie poprawnej polszczyzny w internecie to najlepiej korzystać ze sprawdzonych źródeł, np. takich:
http://sjp.pwn.pl/
Pozdrawiam.m.
Nie wstawiam linku kto chce sam znajdzie ostatnie orędzie Adama Człowieka w którym Matka Boża mówi wyraźnie że jest jeszcze czas Miłosierdzia ale jutro już nadejdźie czas Sprawiedliwości
i teraz niech ktoś mi wytłumaczy co znaczy jutro jaka to perspektywa czasowa ile lat ? miesięcy ? tu jest potrzebny dar widzenia rzeczywistości jaką ona jest w jej istocie prawdzie chodzi o kondycje ducha serca każdego człowieka czy już jest prześilenie zbrodni zdrady ohydy ogólnie zła i teraz moje pytanie nie zdźiwcie się ale to pytanie kiedy będą trzy dni ciemności i poznamy wszyscy jacy jesteśmy w oczach Boga taki mistycyzm dla każdego człowieka by mógł zobaczyć stan swojej duszy ?
i teraz niech ktoś mi wytłumaczy co znaczy jutro jaka to perspektywa czasowa ile lat ? miesięcy ? tu jest potrzebny dar widzenia rzeczywistości jaką ona jest w jej istocie prawdzie chodzi o kondycje ducha serca każdego człowieka czy już jest prześilenie zbrodni zdrady ohydy ogólnie zła i teraz moje pytanie nie zdźiwcie się ale to pytanie kiedy będą trzy dni ciemności i poznamy wszyscy jacy jesteśmy w oczach Boga taki mistycyzm dla każdego człowieka by mógł zobaczyć stan swojej duszy ?
EN odsłuchaj na mp 3 albo poczytaj wizje ks dr Adama Skwarczyńskiego tylko nie pomyl z NEW AGE
aha Orędzia Adama Człowieka ukazują się też na Nowym Ekranie gdzie twój JKM sie reklamuje
aha Orędzia Adama Człowieka ukazują się też na Nowym Ekranie gdzie twój JKM sie reklamuje
no to chociaż ty Moi odsłuchaj ściągnij z chomika to umieszczone jest na chomiku te wizje ks dr Adama Skwarczyńskiego w których to też wspomina że kobiety są odwarzniejsze od mężczyzn tak jak niewiasty były do końca z Jezusem tak tylko jeden uczeń Jan pozostał z nim do końca z mężczyzn En uciekł może się przeląkł tego czasu ale jeszcze czas Miłosierdzia
LIST DO ZIEMSKICH ANIOŁÓW KRAWĘDZI - Ks. Adam Skwarczyński
► 57:29► 57:29
gloria.tv/?media=3429366 Paź 2012 - 57 minut(y)
06/10/2012 07:33:16: LIST DO ZIEMSKICH ANIOŁÓW KRAWĘDZI - Ksiądz Adam Skwarczyński ...
moja opinia jest taka że pewniejsze są dla mnie Orędzia Adama Człowieka niż Wizje ks dr Adama Skwarczyńskiego które mi pachną NEW AGE i nie rozumiem pojęcia paruzji tak jak chyba ks dr Adam Skwarczyński je rozumie dla mnie paruzja to czas definitywnego końca świata kosmosu w tej formie jaką znamy i całej naszej czasoprzestrzni
► 57:29► 57:29
gloria.tv/?media=3429366 Paź 2012 - 57 minut(y)
06/10/2012 07:33:16: LIST DO ZIEMSKICH ANIOŁÓW KRAWĘDZI - Ksiądz Adam Skwarczyński ...
moja opinia jest taka że pewniejsze są dla mnie Orędzia Adama Człowieka niż Wizje ks dr Adama Skwarczyńskiego które mi pachną NEW AGE i nie rozumiem pojęcia paruzji tak jak chyba ks dr Adam Skwarczyński je rozumie dla mnie paruzja to czas definitywnego końca świata kosmosu w tej formie jaką znamy i całej naszej czasoprzestrzni
oczywiście to opinia laika
jednak jako laik mam prawo nie wierzyć wizjom Johna Learego i Mery z irlandii i w inne " sensacje rewelacje " co to ich pełno w sieci
jednak jako laik mam prawo nie wierzyć wizjom Johna Learego i Mery z irlandii i w inne " sensacje rewelacje " co to ich pełno w sieci
Dlaczego kuniec i paruzja ma nastąpić przed narodzeniem trylionów ludzi którzy jeszcze nigdy na 100% nie istnieli?
Wszyscy już odbębnili jedyne swoje własne istnienie? Chyba nie. Jeszcze zbyt dużo wiecznej nicości przednarodzeniowej ludzi takich samych jak my aby "kuniec" im przeszkodził pierwszy raz zaistnieć razem z nami.
Wszyscy już odbębnili jedyne swoje własne istnienie? Chyba nie. Jeszcze zbyt dużo wiecznej nicości przednarodzeniowej ludzi takich samych jak my aby "kuniec" im przeszkodził pierwszy raz zaistnieć razem z nami.
a co ty myślisz znam twoje myśli przed narodzeniem tych myśli to co twój mózg wymyśli wszystko
i jak obmyśli a do obmyślenia jeszcze domyśli i nic ci z twoich niepomyślnych myśli
Ty Cezary nie bądź taki mądry to Ancychryst drukuje ci we łbie myśli
i jak obmyśli a do obmyślenia jeszcze domyśli i nic ci z twoich niepomyślnych myśli
Ty Cezary nie bądź taki mądry to Ancychryst drukuje ci we łbie myśli

W takim razie Antychryst odwala niezla robote jak kazdemu robi wode z mozgu.

No to prościej: Bóg Stwórca jeszcze nie stworzył "wszystkich" ludzi. Jak już wszyscy zostaną ożywieni w naszym procesie rozmnażania i ujrzą światło tego padołu to wtedy może nastąpić koniec.piotr 84 pisze: Ty Cezary nie bądź taki mądry to Ancychryst drukuje ci we łbie myśli
Ciekawe ile jeszcze nas zostało do zaistnienia pierwszy raz i narodzenia jako dzieci?

liczba świętych się dopełniacezary123 pisze:Ciekawe ile jeszcze nas zostało do zaistnienia pierwszy raz i narodzenia jako dzieci?
A skąd wiadomo, kiedy będzie ostatni, który na pewno nigdy jeszcze się nie urodził i nie zaistniał jako on sam?
Jak zaczniemy się powtarzać pozagrobowo drugi raz w drugim człowieku?
Jak zaczniemy się powtarzać pozagrobowo drugi raz w drugim człowieku?
Podobno zeby wejsc do Krolestwa Niebieskiego trzeba stac sie podobnym do dziecka.

A czekanie koniec świata i ponowne przyjście Boga Chrystusa to jak czekanie na ukochaną osobę
A co z wiarą w Paruzję? To przecież również wiara w przepowiednię o końcu dziejów.
Paruzja to dla wierzącego w Chrystusa zupełnie coś innego niż jakieś tam kolejne przepowiednie o końcu świata. W każdej Mszy św. wypowiadamy takie oto słowa: „Głosimy śmierć Twoją, Panie Jezu, wyznajemy Twoje zmartwychwstanie i oczekujemy Twego przyjścia w chwale”. I to jest właśnie paruzja – przyjście Jezusa Chrystusa w chwale, Jego ostateczne i nieodwołalne królowanie nad całym stworzeniem. Tak rozumianej paruzji nie powinniśmy się bać. Wręcz przeciwnie! Tymczasem mówimy niekiedy o paruzji, jak o jakimś wielkim nieszczęściu. Już św. Augustyn czynił wyrzuty chrześcijanom, że boją się przyjścia Tego, którego ponoć kochają. A przecież na ukochanego czeka się z radosną nadzieją.
http://www.fronda.pl/a/kiedy-koniec-swiata,16958.html

A co z wiarą w Paruzję? To przecież również wiara w przepowiednię o końcu dziejów.
Paruzja to dla wierzącego w Chrystusa zupełnie coś innego niż jakieś tam kolejne przepowiednie o końcu świata. W każdej Mszy św. wypowiadamy takie oto słowa: „Głosimy śmierć Twoją, Panie Jezu, wyznajemy Twoje zmartwychwstanie i oczekujemy Twego przyjścia w chwale”. I to jest właśnie paruzja – przyjście Jezusa Chrystusa w chwale, Jego ostateczne i nieodwołalne królowanie nad całym stworzeniem. Tak rozumianej paruzji nie powinniśmy się bać. Wręcz przeciwnie! Tymczasem mówimy niekiedy o paruzji, jak o jakimś wielkim nieszczęściu. Już św. Augustyn czynił wyrzuty chrześcijanom, że boją się przyjścia Tego, którego ponoć kochają. A przecież na ukochanego czeka się z radosną nadzieją.
http://adam-czlowiek.blogspot.com/2012/ ... -2012.html
Rok 2013 Trąba Piąta przy potędze pana uaktywnia wezuwiusza
nikogo to jeszcze nie wzrusza
do akonpaniamentu piątej trąby należy jeszcze
kryzys
zawierucha
wojny i to jescze mało kogo wzrusza
aż świata towarzystwo po libacji konsumenckiej zobaczy że już nie da rady tak dalej chlać po kątach się grzmocić klękać to przed hedonizmem który i tak już zmęczył kasą co to na materie i tak przecież marną można było wydawać czy przed kim tam zwodzony ogłupiały człeku ostatniego wieku klękałeś co by to nie było to bałwanem się i tak okazywało więc przed sobą przyznaj że przegrałeś siebie przegrałeś i w ten ostatni dzień Miłosierdzia klęknij przed Panem wyżal się wypłacz przeproś i poproś o łaske nawrócenia niech dzień sprawiedliwości ciebie nie osądza tylko łaske wybaczenia ci daje
Rok 2013 Trąba Piąta przy potędze pana uaktywnia wezuwiusza
nikogo to jeszcze nie wzrusza
do akonpaniamentu piątej trąby należy jeszcze
kryzys
zawierucha
wojny i to jescze mało kogo wzrusza
aż świata towarzystwo po libacji konsumenckiej zobaczy że już nie da rady tak dalej chlać po kątach się grzmocić klękać to przed hedonizmem który i tak już zmęczył kasą co to na materie i tak przecież marną można było wydawać czy przed kim tam zwodzony ogłupiały człeku ostatniego wieku klękałeś co by to nie było to bałwanem się i tak okazywało więc przed sobą przyznaj że przegrałeś siebie przegrałeś i w ten ostatni dzień Miłosierdzia klęknij przed Panem wyżal się wypłacz przeproś i poproś o łaske nawrócenia niech dzień sprawiedliwości ciebie nie osądza tylko łaske wybaczenia ci daje
cezary123 pisze:A czekanie koniec świata i ponowne przyjście Boga Chrystusa to jak czekanie na ukochaną osobę![]()
I to jest ta wielka radość że już z Nim u Boga nie na tym alternatywnym marnym świecie gdzie wszystko jest niedorobione z nami wszystkimi włącznie
Było "dorobione" ale sami przez grzech i zło zepsuliśmy. Chrystus Bóg ma to naprawić i odkupić nas ze śmierci i zła.