kto się mną nie podciera?
Moderator: moderatorzy
-
- zbanowany
kto się mną nie podciera?
osiągnąłem dno-krytyczne, jestem totalnym zerem, nawet pani wiesia-evotowa-babcia klozetowa czy banda dresów bez podstawówki mają mnie za bezwartościowego śmiecia. jestem marnym szarym papierem klozetowym, którym wszyscy się podcierają.jestem totalnym zapuszczanym świrusem, upośledzonym intelektulanie kaleką,który żył iluzją, że jest kimś i że może coś osiągnąć.
teraz jednye co moge to pisać jakeś debilizmy na forum, żeby inni mieli się z czego pośmiać.jestem tak tragiczny, że ludzie już nawet na mnie nie plują, bo jestem tak żałosny.jestem tak żałosny, że mająć świadomość swojej bezndzaiejności nie potrafie ze sobą skończyć.pieprzy mnie już to wszystko nigdy tego już nie zmienie, nie cofne czasu, niczego nie osiągnę.moge tylko liczyć na bezwartościowe przeprosiny i litość.
zawsze będę gardzonym wyrzutkiem, który wie tylko jedno.że to co przeżywa teraz to nie jest piekło, to tylko preludium, będzie jeszcze gorzej.
teraz jednye co moge to pisać jakeś debilizmy na forum, żeby inni mieli się z czego pośmiać.jestem tak tragiczny, że ludzie już nawet na mnie nie plują, bo jestem tak żałosny.jestem tak żałosny, że mająć świadomość swojej bezndzaiejności nie potrafie ze sobą skończyć.pieprzy mnie już to wszystko nigdy tego już nie zmienie, nie cofne czasu, niczego nie osiągnę.moge tylko liczyć na bezwartościowe przeprosiny i litość.
zawsze będę gardzonym wyrzutkiem, który wie tylko jedno.że to co przeżywa teraz to nie jest piekło, to tylko preludium, będzie jeszcze gorzej.
...Say My Name...
Re: kto się mną nie podciera?
- Pod Krzyżem Południowym znajduje się państwo króla Troglodyka - rzekł Klapaucjusz - który lubi krajobrazy szpikowane szubienicami, skrywając atoli tę predylekcję za twierdzeniem, że nędznikami, jakimi są jego poddani, nie można inaczej rządzić. Chciał się też do mnie wziąć tuż po mym przybyciu, ale zmiarkował, że mogę go zetrzeć w proch, więc się przeląkł, uważał bowiem za rzecz naturalną, że jeśli on mnie nie zdoła - ja jego zatłamszę. Więc żeby mnie inaczej usposobić, wezwał zaraz swą uczoną radę, od której usłyszałem moralną doktrynę władzy, wy - koncypowaną na takie właśnie okazje. Płatni ci mędrcy powiedzieli mi, że im jest gorzej, tym bardziej łaknie się polepszenia, więc ten, kto tak działa, że już wytrzymać nie można, nadzwyczaj przyspiesza rychłą poprawę rzeczy. Król był rad ich oracji, bo wyszło na to, że nikt jak on nie działa na rzecz przyszłego Dobra, skoro podnieca odpowiednimi antybodźcami myśl meliorystyczną do czynu. Więc twoi szczęśliwcy powinni Troglodykowi pomniki wystawić, a ty jesteś winien wdzięczność jemu podobnym, nieprawdaż?PanRaczyŻartować pisze: to co przeżywa teraz to nie jest piekło, to tylko preludium, będzie jeszcze gorzej.
Cyberiada Stanisław Lem
...KALENUSJANIN I: Inżynierze, co z tym waszym nowym obiektem?
GŁOWA: Pan prezes ma na myśli wulkan?
KALENUSJANIN I: Tak. Działa?
GŁOWA: No cóż, jest obecnie w stadium próbnego rozruchu...
KALENUSJANIN I: Mamy inne sygnały...
GŁOWA: Były trudności obiektywne. Lawa nie chciała płynąć.
KALENUSJANIN I: Dlaczego?
GŁOWA: Krater się zatkał.
KALENUSJANIN I: Krater się zatkał, powiada pan? I co? Dlaczegoście nie przetkali? Ja to mam za was zrobić? Nie wiecie, co się dzieje? Mam tu meldunki z terenu. Nastąpił gwałtowny wzrost dobrobytu. Notuje się liczne wypadki błogostanu... Słyszy pan?
GŁOWA: Słyszę.
KALENUSJANIN I: I co? Dobrobyt wzrasta, błogostan szaleje, a pan mi tu opowiada o trudnościach obiektywnych? Musicie uruchomić produkcję seryjną, rozumie pan? Sztuczne powodzie, sztuczne wybuchy wulkanów, trzęsienia ziemi - oto, czego najbardziej dziś potrzeba. Odczuwamy poważny niedobór grozy. Rynek jest całkowicie nie dostraszony. Hasło dnia brzmi: więcej klęsk żywiołowych dla mas! Tylko dzięki nim odrodzi się duch ofiarności, nadzieja lepszego jutra, heroizm, skłonność do poświęceń i ogólna dziarskość. Jasne?
GŁOWA: Jasne.
KALENUSJANIN I: No! Żegnam!
Głowa znika, klapka się zasuwa.
KALENUSJANIN II: Ależ pracuje ten Wyklęk! Ich ostatnia powódź była czystym pośmiewiskiem...
KALENUSJANIN III: A co robi Najlęk?
KALENUSJANIN I: Posłuchamy. Halo, proszę mnie połączyć z Najwyższą Izbą Lękarską! Halo, Najlęk? Tu Tajny Międzykozak. Jest tam ktoś z zarządu? Włączcie mi go tu!
Kalenusjanin I naciska guzik, otwiera się klapka, pojawia się Głowa II.
KALENUSJANIN I: Jak sytuacja, doktorze?
GŁOWA II: Trudna, panie prezesie! Lekarze nasi spieszą do ofiar dobrobytu dniem i nocą, ale ostatnio nasiliły się przypadki tej plagi, jaką jest rzucawka błogostanowa. Groźne to cierpienie zwalczyć można jedynie możliwie szybkim pogorszeniem względnie utrudnieniem życia...
KALENUSJANIN I: Ależ, doktorze, po co opowiada mi pan rzeczy, które wie każde dziecko? Pytałem, co robicie?
GŁOWA II: Stosujemy szeroką gamę zabiegów lekarskich. Przypadki lżejsze lękamy w domu lub ambulatoryjnie, osoby zaś szczególnie wrażliwe na dobrobyt izolujemy w naszych przeraźniach.
KALENUSJANIN I: A dlaczego ludność ucieka do lasu?
GŁOWA II: To objawy godnej pożałowania ciemnoty. Poza tym otrzymujemy zbyt mało lęków indywidualnych. Te dręczniki, koszmarnice i głowociągi, które są w magazynach, to stare, słabo działające modele...
KALENUSJANIN I: To złóżcie odpowiednie zamówienie w resorcie. Żegnam!
Głowa II znika, klapka się zasuwa.
KALENUSJANIN I: Koledzy, nie ma co. musimy działać! Dotąd Tajny Międzykozak obejmował tylko Najlęk i Wyklęk. Obecnie zachodzi konieczność włączenia w akcję Ministerstwa Instynktów Niższych i Centrali Prefabrykacji Zmór i Majaczeń. Czy są jakieś propozycje?...
http://solaris.lem.pl/ksiazki/beletryst ... -tarantogi
-
- zbanowany
Zbysiu zwany adminem miej na tyle odwagi wobec upośledzenia ułomnościowego w skali niewyobrażalnej i nie pisz z multi-kont, kryjąc się pod pozorem anonimowości. Jeno wyraź swem myśli ze swegoż Właściwego konta.
Bez sensu, gdzie się nie ruszem, to spotyka mnie to samo.
Prawie to samo, bo zawsze mam 2 wrażenia:
że będzie lepiej
i
że gorzej już być nie może.
no niestety jestem "zbysio" naiwny, bo gdzie moja noga nie stąpnie, tam zarazu rozprzestrzenia się
wieczne nieszczęście, smutek, pogarda.
to żem się zakonserwoał nawet, wbil na forum dla schizoli.
nie, tym razem tak nie będzie, aż tak źle z nami jeszcze nie jest towarzyszu, że na forum dla schizoli czeka nas podobny
znany nas scenariusz.
Bez sensu, gdzie się nie ruszem, to spotyka mnie to samo.
Prawie to samo, bo zawsze mam 2 wrażenia:
że będzie lepiej
i
że gorzej już być nie może.
no niestety jestem "zbysio" naiwny, bo gdzie moja noga nie stąpnie, tam zarazu rozprzestrzenia się
wieczne nieszczęście, smutek, pogarda.
to żem się zakonserwoał nawet, wbil na forum dla schizoli.
nie, tym razem tak nie będzie, aż tak źle z nami jeszcze nie jest towarzyszu, że na forum dla schizoli czeka nas podobny
znany nas scenariusz.
...Say My Name...
- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Ciekawie zacząłeś. Aż chciałem się dopisać.... a to ostatnie to, co to?
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.