Neo,Sturm,Pharaun...the story has began...

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

5tI_I(R)
zarejestrowany użytkownik

Post autor: 5tI_I(R) »

Kukuruku wpadles na wlasciwy trop,mowisz to co ja dobrze wiem,ale czego nie mowie zadnemu lekarzowi,bo gdy raz to zrobilem odrazy odpowiedziano mi ,ze to choroba,ze Watykan rzadko uznaje wizje etc. taka czcza gadka "bla bla bla" .Ciesze sie ogromnie ze sa tacy ludzie jak Ty Kukuruku ! Jak chcesz to podaj mi swoje gg,porozmawiamy o tym,obiecuje dyskrecje .pozdro !
Est Solarus Oth Mithas...
Awatar użytkownika
Gabber24
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Gabber24 »

5tI_I(R)/\/ pisze:Kukuruku wpadles na wlasciwy trop,mowisz to co ja dobrze wiem,ale czego nie mowie zadnemu lekarzowi,bo gdy raz to zrobilem odrazy odpowiedziano mi ,ze to choroba,ze Watykan rzadko uznaje wizje etc. taka czcza gadka "bla bla bla" .Ciesze sie ogromnie ze sa tacy ludzie jak Ty Kukuruku ! Jak chcesz to podaj mi swoje gg,porozmawiamy o tym,obiecuje dyskrecje .pozdro !
A może by warto się zastanowić co jest halucynacją a co wizją???
Dla jednych II wojna światowa była armagedonem a dla nas żyjących w dziszejszych czasach jest to niemoc na pewne sprawy zgadzam się z Wami że nie trzeba pić piwa ani innych używek zarzywać by zrozumieć cel swego życia ale warto też odróżnić te 2 różne warianty choroba a świadomość
Mam nadzieje że dacie się przekonać i zrozumiecie że to nie oto chodzi
pozdraiwma
5tI_I(R)

hehe...widze ze nie rozumiecie nas do konca...ok

przysluchajcie sie drugiej plycie Comy i wielu innym zespolom,a jak mieliscie psychoze to przeaanlizujcie zapiski,romzowy etc. pozdro !
antyfilister
zaufany użytkownik

Post autor: antyfilister »

5tI_I(R)/\/ Sluchaj wszystko ladne to i piekne porownywanie urojen do oswiecenia lub czegos takiego ale nie bierzesz pod uwage jednej rzeczy urojenia czy halucynacje sluchowe nie sprowadzaj sie tylko takich glosow jakie ty miales,czy Ty widac nie masz pojecia co to znaczy urojenia przesladowcze np. ktore w w zaotrzonym stadium powoduja ze boisz sie jak samej smierci swojej wlsnej siostry ktora tak naprawde jeszcze przed wybuchem psychozy kochales i co wtedy radzisz wierzyc w to jeszcze bardziej czy moze uciec na koniec swiata,( a mechanizm ten dziala w ten sposob ze gdziekolwiek bys sie nie pojawil zawsze znajda sie osoby ktorych ty panicznie sie bedziesz bal) wizje czy tez urojenia wilkosciowe w przeciwienstwie do tych moga byc czasem nawet calkiem mile zwlaszca pojawiajace sie wtedy na drodze czesto nowe mozliwosci tworcze ale kiedy dostajesz atakow paniki na sama mysl pojawienia sie w twojej obecnosci roznych ludzi to juz nie bylbys tak przekonany co do swoich racjii...
5tI_I(R)

Mialem manie przesladowcza...dlatego podkreslam ,ze wielkie mozliwosci stwarzaloby opanowani psychozy,kontrolowanie jej...wiem ,ze to baardzo trudne i ja tego np. nie potrafie...
Gość

Post autor: Gość »

antyfilister pisze:... jednej rzeczy urojenia czy halucynacje sluchowe nie sprowadzaj sie tylko takich glosow jakie ty miales,czy Ty widac nie masz pojecia co to znaczy urojenia przesladowcze np. ktore w w zaotrzonym stadium powoduja ze boisz sie jak samej smierci swojej wlsnej siostry ...
antyfilister masz ciekawe doświadczenia osobiste - ciekawe przede wszystkim dla tego, że również cudze :mrgreen:
Gość

Gosciu nawt nie wiesz jak bardzo sie mylisz,piszac o przeogromnym strachu przed siostra i wieloma innymi osobami podalem wlasny przyklad,raczej watpie ze interesowalyby Cie notatki z okresy psychozy i karta szpitalna...
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

Opanować psychozę - przecież to ona opanowuje nas. Dla mnie jest to igranie z ogniem.
Gość

Gosciu nawt nie wiesz jak bardzo sie mylisz,piszac o przeogromnym strachu przed siostra i wieloma innymi osobami podalem wlasny przyklad,raczej watpie ze interesowalyby Cie notatki z okresy psychozy i karta szpitalna...
ja nie o tym, ja o tym na jakiej podstawie porównujesz doznania innych?
antyfilister
zaufany użytkownik

Post autor: antyfilister »

Jesli tak to odebrales ze porownouje doznania innych to przepraszam nie o to mi zupelnie chodzilo chodzilo mi glownie o podanie wlasnego przykladu jako nie pasujacego do tego co wczesniej zostalo powiedziane; Czyli o doszukiwaniu sie glebszych znaczen w doswiadczeniach psychotucznych tj. urojeniach i tym samym uogolnianiu przez niektorych...
Gość

- ale jesli nie byłoby "głebszych znaczeń" to problem byłby neurologiczny, a nie psychiatryczny :?
Gość

Poprawie sie ja bym bardziej sklanial sie do stwierdzenia ze urojenia maja glebsze przyczyny nie znaczenia...
5tI_I(R)

maja glebsze znaczenie...bo psychoza maniakalna,podkreslam maniakalna,to czyste szczescie...jednak jest tak silna,ze nie kontrolujemy jej,poddajemy sie bez reszty,ranimy bliskich naszymi wielkimi wyimaginowanymi talentami,slowami...ale jakby udalo nam sie utrzymac chorobe w ryzach...jestesmy wtedy panami losu...mamy ogromne umiejetnosci i mozliwosci.pozdro !
to był Maj
bywalec

Post autor: to był Maj »

powiem Ci coś kolego...większośc chorych na tą chorobę to przeżyła i przezywa każdego dnia...jesteś pewnie tak uniesiony odkryciem swego geniuszu ze chciałyś roznieść cały świat, myślisz ze nic Cię nie powtrzyma...to chyba najzajeb...w tym wszystkim.. ale Ty się tak niezdrowo tym podniecasz...staraj się to jakoś wykorzystać..moze zacznij coś tworzyć i pokaż to innym...
5tI_I(R)

a czy ja napisalem ,ze chce to zle wykorzystac ? ja wlasnie pisze wiersze i najlepsze powstaly w fazie psychotycznej...lub przedpsychotycznej...a gdybym to choc polowicznie kontrolowal..ach..ciezko mi sobie wyobrazic efekty..pozdro !
Gość

to był Maj pisze:ale Ty się tak niezdrowo tym podniecasz...
ty za to "zdrowo" :mrgreen: , a w dodatku kolego jesteś bezczelny :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”