http://euro2012.dziennik.pl/artykuly/39 ... owuje.html
Moderator: moderatorzy
I dlatego domaga się prawa do samostanowienia o sobie kobiet, parytetu, dostępności do żłobków i przedszkoli? Myślę, że mimo jej pozerstwa głosi poglądy, które torują kobietom drogę w świecie polityki i biznesu. Jest skrajna w swoich opiniach, nie uznaje kompromisów i to od niej odrzuca. A co do jej poziomu - kiedy prowadziła "Pegaz" był to naprawdę ciekawy program. "Wydanie II poprawione" też jest bardzo dobrym programem. Życzę jej krytykom, żeby poprowadzili programy na takim poziomie, co Szczuka.mei pisze:Nie śledzę jakoś jej poczynań, ale mam wrażenie, że o problemach, rzeczywistych problemach kobiet w Polsce, niewiele wie.
Tak, pamiętam u Lisa. Aborcja na życzenie, żłóbki i przedszkola. Po raz pierwszy w życiu przyznałam rację pani Kempie.moi pisze:I dlatego domaga się prawa do samostanowienia o sobie kobiet, parytetu, dostępności do żłobków i przedszkoli?
Tak Moi, dokładnie. Przeczytaj może jeszcze raz, a potem rozmawiaj z eNem, Salydusem i innymi.moi pisze:Jest skrajna w swoich opiniach, nie uznaje kompromisów i to od niej odrzuca.
W przeciwieństwie do nich Szczuka nie używa języka nienawiści.mei pisze:
Tak Moi, dokładnie. Przeczytaj może jeszcze raz, a potem rozmawiaj z eNem, Salydusem i innymi.
Vargę znam tylko z felietonów, więc trudno mi się wypowiedzieć w jego temacie. Ale już np. wpływ Witkowskiego (forsowanego przez Szczukę) na współczesną literaturę polską jest oczywisty, choć nie podoba mi się jego pisarstwo. Jednak tematyka jaką podejmuje, język jakim operuje, kreacje jakie tworzy Witkowski jest czymś nowym we współczesnym literaturze polskiej i zasługuje na uwagę. Szczuka zwraca uwagę na nowe trendy w literaturze, na pisarstwo często niszowe i chyba nie ma drugiego takiego programu o książkach, jak ten, który obecnie prowadzi i który o tym właśnie mówi.SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Bo czy Varga wielkim pisarzem jest? Nie wiem ale szczerze wątpie.