Chwila szczerości

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

tricky
zaufany użytkownik

Chwila szczerości

Post autor: tricky »

Miałem to napisać na którymś z forum ale nie zdążyłem bo rzucili we mnie banem.
Według mnie są dwa typy ludzi:

Pierwsi, w życiu są egoistyczni, swarliwi i butni. Na forach kreują się na anioły a nie mając nic do powiedzenia mielą cudze myśli. Ale wystarczy mała iskra i już pokazują to czym są w rzeczywistości.

Drudzy, w życiu są wyrozumiali, życzliwi, mili, nieśmiali i zdecydowanie zbyt romantyczni. :cry: Na forach zmieniają się we wcielone diabły obracające każdą tezę do góry nogami. Zawsze mają swoje zdanie a powtarzanie czegoś za kimś jest dla nich dyshonorem.

Mam nieszczęście należeć do tej drugiej kategorii i często to ciężki bochen chleba ale taka już moja natura.

O Zbyszku można wiele rzeczy powiedzieć, nie zgadzać się z nim, toczyć zacięte boje nie przebierając w słowach ale w gruncie rzeczy nikogo jeszce nie zbanował za ostrzejsze akcenty. Dlatego go szanuję choć krańcowo się z nim nie zgadzam.
Co do buddystów Zbyszku to oni należą do tej pierwszej kategorii więc nie daj się zwieść. Pozory są mylące.
basiaN2
zaufany użytkownik

Post autor: basiaN2 »

zgadzam się z tym, też niestety należę do tej drugiej grupy. :( i stwierdzam że jest w niej zdecydowanie ciężej. nie raz próbowałam byc zimną egoistką , ale to chyba na dłuższą mete nie moja bajka. a niestety w tej pierwszej grupie jest zdecydowana większośc ludzi.
Sooshi
zaufany użytkownik

Post autor: Sooshi »

ja jestem z bajki
i Ty mnie nie złapiesz
nie zrozumiesz mnie

żadna z tych.
tricky
zaufany użytkownik

Och Sooshi, kiedy ty spoważniejesz? :?
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

Abraxosie, myślę że ludzie są o wiele bardziej skomplikowani niż to co napisałeś i 2 worki do których wszystkich wrzucasz to zdecydowanie za mało.
A tak poza tym nie wiem jaki ma cel dzielenie ludzi na takich czy siakich, wszyscy jesteśmy ludźmi i szacunek nam się należy bez względu na osobowość.Tak myślę. Pozdrawiam.
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

Ja też żaden z tych.
Sooshi
zaufany użytkownik

Post autor: Sooshi »

abraxos pisze:Och Sooshi, kiedy ty spoważniejesz? :?
a kiedy Ty zaczniesz traktować ludzi po ludzku? I nie bedziesz przydzielac ich do grup jak zwierzeta na uboj??
:? :?:
tricky
zaufany użytkownik

Sooshi pisze: a kiedy Ty zaczniesz traktować ludzi po ludzku? I nie bedziesz przydzielac ich do grup jak zwierzeta na uboj??
:? :?:
No i po co się złościsz? Przecież nie ma w tych stwierdzeniach nic obraźliwego. Chyba należymy do tej samej grupy. :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”