eksperymeny na własnej osobie
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
eksperymeny na własnej osobie
jestem na tym forum od tygodnia czytam wypowiedzi i próbuje zrozumieć nie które wątki . Dlaczego o dawkach i lekach nie rozmawiacie z lekarzem was prowadzących To lekarz lub rodzina może tak naprawdę ocenić kiedy jest odpowiednia .Mój brat dostaje 200 klozapolu wdawce jednorazowej przed snem . lek zaczynał brać nie w szpitalu jak być powinno lecz w domu zaczynałam od 1/16 dawki minimalnej bo rezyko tego leku jest ogromne nie tak dla psychiki jak dla organizmu mój lekarz psychiatra bo ja tam chodzę w jego imieniu powiedział będe wiedziała lepiej od niego jaka dawka jest wystarczająca od ponad pięciu lat ta dawka jest dobra regularność w przyjmowaniu jest podstawą tak jak przy cukrzyczy czy nadćiśnieniu .Mam prośbe do wszystkich chorych świadomych swojej choroby nie oszukujcie samych siebie pytajcie o zmniejszenie dawek zmianę leków czy mieszanki swoich lekarzy i przy okazji bliskich sobie osób Tylko właściwa współpraca może przynieś wam korzyści a te eksperymenty kosztują was kolejne psychozy . pozdrawiam wszystkich
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: eksperymeny na własnej osobie
Witaj Menesa, sorry za obraźliwe posty, chętni odnajdą je jak zwykle w wątku "niechciane posty"
Zwrócenie komuś uwagi ws. jego choroby chory na schizofrenię odbiera jako coś obraźliwego, impertynencję. Jest zrozumiałem że się wścieka, gdy "napastnik" nie ustępuje.
Tylko spokój, rozwaga i wzajemna cierpliwość może coś tu pomóc. Na dłuższą metę liczą się rzeczowe argumenty, bo one pozostaną nawet po opadnięciu emocji.
Odrzucenie leków i leczenia, nieakceptacja faktu swojej choroby nie pochodzi ze złej woli, ani lekceważenie niebezpieczeństwa lecz ze zmienionej przez samą chorobę precepcji.menesa pisze:...Dlaczego o dawkach i lekach nie rozmawiacie z lekarzem was prowadzących
Zwrócenie komuś uwagi ws. jego choroby chory na schizofrenię odbiera jako coś obraźliwego, impertynencję. Jest zrozumiałem że się wścieka, gdy "napastnik" nie ustępuje.
Tylko spokój, rozwaga i wzajemna cierpliwość może coś tu pomóc. Na dłuższą metę liczą się rzeczowe argumenty, bo one pozostaną nawet po opadnięciu emocji.
menesa pisze:To lekarz lub rodzina może tak naprawdę ocenić kiedy jest odpowiednia
... bo to jest impertynęcja i bezczelność. Zbyszku jako chory psychicznie nie powinieneś sie wypowiadać.Zbyszek pisze:Odrzucenie leków i leczenia, nieakceptacja faktu swojej choroby nie pochodzi ze złej woli, ani lekceważenie niebezpieczeństwa lecz ze zmienionej przez samą chorobę precepcji.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Ależ gościu na tym forum każdy może się wypowiadaćAnonymous pisze:... bo to jest impertynęcja i bezczelność. Zbyszku jako chory psychicznie nie powinieneś sie wypowiadać.
zwróć uwagę jak silne jest twoje poczucie obrazy, czyż nie potwierdzasz słów tym słówAnonymous pisze: ... dla twojego dobra polecam ci doskonałe lekarstwo - kopa w dupę ...
mam rację, że tak to odczuwasz, czy nie ?zbyszek pisze:...Zwrócenie ... uwagi ws. ... choroby chory ... odbiera jako coś obraźliwego, impertynencję
i czego to dowodzi Zbyszku ?mam rację, że tak to odczuwasz, czy nie ?
- czy jak bym ci dał kopa w dupę byłbyś zadowolony ?
- pewnie nie!
a wiesz dla czego ?
- ano dla tego, że:
1. nie rozumiesz, ze to najlepsze lekarstwo dla Ciebie

2. na tym polega twoja choroba, ze nie chcesz współpracować przy przyjeciu leku
nie odpowiada ci oferowana ci pomoc - odczuwasz negatywne emocje ...
- mam rację Zbyszku - jesteś chory!