Zresztą, to nijak pasuje do wyznawanej przeze mnie teorii, że Jarosław Kaczyński jest rosyjskim agentem.

Moderator: moderatorzy
Jest jedna cenna zasada, jak chodzi o obronę przed manipulacją. Mówi ona, że jeżeli coś nagle zaczynasz dostrzegać - zupełnie odwrotnego do wcześniejszego postrzegania - to znaczy, że prawdopodobnie dalej ktoś Tobą manipuluje. Akurat z tym, że TVN pokazywało rzekomo tylko kiboli, to propaganda środowiska zadymiarzy kibicowskich, którzy od dawna są za PiS-em bo Tusk im kiedyś stadiony pozamykał(btw: szkoda, że otworzył). Jakoś sami uczestnicy protestów przeciw ACTA, na których miały miejsce prowokacje zadymiarskie przyznają, że odbyły się one wbrew ich woli i zepsuły całą manifestację. Ciekawe, że najwięcej o tej manipulacji mówią sami kibole, osoby, które nie uczestniczyły w tych konkretnych manifestacjach i zwolennicy opozycjiniewazne pisze:Sama byłam zmanipulowana przez stację Tusk Vision Networkna szczęście powoli zaczynam dostrzegać...
Dlaczego ?dan pisze:... jeżeli coś nagle zaczynasz dostrzegać - zupełnie odwrotnego do wcześniejszego postrzegania - to znaczy, że prawdopodobnie dalej ktoś Tobą manipuluje....
Dlatego, że opierając swój światopogląd na przypływach "olśnienia" nie podążamy żadną konkretną drogą, która doprowadziła do tej nagłej zmiany postrzegania. Jeżeli ma to miejsce głównie pod wpływem sygnałów dostarczanych przez źródła takie, jak media (czyli trzecia a nawet czwarta ręka bez naszego udziału w sprawie), to zwłaszcza dotycząc spraw ważkich, poruszających społeczeństwo z dużą dozą prawdopodobieństwa możemy przypuszczać, że to próba manipulowania nami. Powinniśmy wtedy tym bardziej wzmóc czujność.zbyszek pisze:Dlaczego ?
Dziękuję, bardzo mi miło:)siligarf pisze:Niewazne, miło jest czytać takie posty jak Twój.niewazne pisze:Teraz powoli zmieniam zdanie.
Pozdrawiam
Ja nie twierdzę, że kłamala, ale zamazała obraz rzeczywistości. Według mnie rzetelny program powinien pokazać, to co działo się w 95% polskich miast, czyli kulturalne manifestacje, a dopiero później dodać, że miała miejsce agresja. Dla kogoś kto obejrzał ten program a nie zna całej sprawy acta, wyglądalo to tak, że jakaś grupa niezrównoważonych kiboli protestuje przeciw dobrej inicjatywie rządu.W tym przypadku akurat TVN nie kłamała.
Dwieście lat to samo, a wy "również dostrzegacie"siligarf pisze:... również to dostrzegam ...
Jak to "komuś"? Przecież wiadomo, że spora część społeczeństwa wierzy, że to był zamach, jeszcze inna część ma wątpliwości. I tym, który zbija na tym polityczny kapitał, jest Jarosław Kaczyński i PIS. Tak samo jak jest on największym przeciwnikiem ACTA (swoją drogą podpisanie tego bubla, jak i całe konsultacje po fakcie i postawa Tuska w trakcie nich pt. "przekonajcie mnie internauci" dowiodła tylko tego, że jest człowiekiem bezczelnym), najzagorzalszym krytykiem reformy zdrowotnej i najogromniejszym przeciwnikiem reformy emerytalnej. Łatwo jest być w opozycji i szczekać hasła w rodzaju "platforma antyobywatelska", "hańba", "zdrada" itd. Jakoś nikt spośród naszej wspaniałej i konstruktywnej opozycji nie ośmielił się nawet warknąć na służby mundurowe, prokuratorów i sędziów.niewazne pisze:Komuś bardzo zależy żeby Polacy byli podzieleni i skutecznie mu się to udaje.