Cechy wspólne doznań w ostrej fazie choroby schizofremicznej

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Szukający prawdy
bywalec

Cechy wspólne doznań w ostrej fazie choroby schizofremicznej

Post autor: Szukający prawdy »

Jestem tu nowy. Chciałbym poruszc wątek mawiązujący do przeżyć ludzi którzy znalezli sie w ostrej fazie choroby. Miały by być to przeżycia nawiązyjące do treści towarzyszącym podczas głębokiej psychozy. czy nie zastanawia was fakt że w większości są to te same objawy ?
nie twierdze iż są kropla w krople lecz wizje śledzących nas agentów bądź tajemniczych ruchów i gestów wydają sie byc zadziwiająco częste jak na zbieg okoliczności, można było by twierdzić że wiele chorób ma takie same objawy, lecz tak w taki tez sposób można wytłumaczyc że choroby sa formą przystosowania do zmieniającego się świata. Proszę rozmawiajcie ze mną bo eksploduję od dręczących mnie zagadnień.
W przedziale miedzy energią a materią są zawarte wszystkie możliwe konfiguracje rzeczywistości. Szukający prawdy
Awatar użytkownika
Szukający prawdy
bywalec

Ja jak na złośc wszystko pamiętam. Te moje piepszone wizje wybrańca, mam tego dosyć. Pomimo że logicznie mysle i odrózniam rzeczywistośc od fikcji to nie mogę sie za bardzo pogodzic z faktem że to czyste urojenia. Wiem żę tro brzmi głupio.Chycę być tylko szarym zwykłym człowiekiem, pracującym, realizującym sie w normalny sposób. Cały cas mam wizje mieszkania pod mostem i żebrania. MAM JUŻ DOŚC. Ostatnio cały czas myślę o samobójstwie. nie mam woli walki już nie.
W przedziale miedzy energią a materią są zawarte wszystkie możliwe konfiguracje rzeczywistości. Szukający prawdy
Gość

Post autor: Gość »

Szukający prawdy nie wiem czy mogę, ale ja ciebie zwalniam ... :wink: spokojnie
Awatar użytkownika
Szukający prawdy
bywalec

...dzięki już mi lepiej... , nie wiem jakie są Twoje intencje lecz chyba mam powody zyczyć Ci tego samego. Pewnie jesteś z tych co nie dostrzegają prawdy o całokształcie życia na naszej planecie i też sr.sz we własne gniazdo jakim jest Ziemia. Sorry ale nie znosze takich płytkich ignorantów. Jeżeli dobrze się bawisz to poklikaj sobie jeszcze trochę, lecz smiem wątpić abyś był zdolny do wymyślenia czegos zabawnego.
Gość

Post autor: Gość »

wiesz, jakoś się nie wkurzyłem ... ja to pisałem poważnie
Awatar użytkownika
Szukający prawdy
bywalec

nie chodziło o wywołanie złosci tylko uświadomienie. Cóż efekt osiągmięty ... odpisałeś. A jeżeli naprawdę chciałeś mi pomóc... no cóż, z takimi sposobami musisz zacząc od niższych form życia np slimaka z rozdwojoną jaźnią. Pozdrawiam :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”