Film o Wałęsie
Moderator: moderatorzy
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Film o Wałęsie
O ile sam film,który będzie reżyserowany przez Wajdę średnio mnie interesuje to cieszy mnie,że główną rolę będzie grał Robert Więckiewicz.Uważam,że aktora bardziej pasującego do Lecha Wałęsy nie mogli wybrać.Żonę Wałęsy będzie grała Agnieszka Grochowska choć wydawało się pewne,że przypadnie w udziale Oldze Bołądź,która wydaje mi sie,że byłaby lepszą odtwórczynią żony byłego prezydenta.A kogo Wy byście wybrali?
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Re: Film o Wałęsie
Taaaaaaa...
O agencie juz powstal filmik i to zrobiony przez TVN.
O agencie juz powstal filmik i to zrobiony przez TVN.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
O co chodzi z tą rzekomą agenturalną przeszłością Wałęsy? Czy faktycznie zdradził kraj i jeśli tak, to dlaczego doszło do obalenia komunizmu? Nie pojmuję, dlaczego u nas Wałęsa jest wyzywany od zdrajców a w takim USA czy Portugalii uchodzi za bohatera. Wszystko to dla mnie jest dość mętne. Z tego, co mi wiadomo o czasach PRL-u, to że wiele osób "współpracowało" z SB żeby nie narażać się na prześladowania a żadnych istotnych informacji i tak jej nie sprzedawali. Skąd wiadomo czy tak nie było w tym przypadku? Ja bym tak robił. Dezorientowałbym bezpiekę celowo grając na dwa fronty. Nie kapuję, nigdzie nie znalazłem żadnych dowodów na szkodliwą działalność Wałęsy więc skąd te brzydkie emocje? Poproszę, żeby mi to ktoś wytłumaczył a ja postaram się zrozumieć. Jak na razie błądzę pomiędzy frustracją a dysonansem poznawczym, co nie jest przyjemne 

Zapraszam do rozmowy na czacie.
Nie bylo obalenia komunizmu, zaszla zaplanowana transformacja z komunizmu w liberalny socjalizm. Sory ale agenci trzymaja sie razem i tworza taki obraz RP jaki jest. Walesa jest jakims wielkim koszmarkiem, nigdy nic wprost nie powiedzial, ludzie łapali sie na jego teksty bo szla za nim fama. Teraz Wałęsa trzyma z tymi co maja wladze i je im z reki to go nagradzaja i powstaje film o ktorym Wajda, zapytany czmu go kreci, powiedzial: "Nie chcem ale muszem".
Jeszcze dam moze link do filmu zrobionego przez TVN, dla wielu moze być to ciezki szok.
http://chomikuj.pl/chatiflatt/DOKUMENTA ... 2+do+sieci
http://chomikuj.pl/chatiflatt/DOKUMENTA ... 2+do+sieci
...
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2014 6:28 pm przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zbanowany
- Kontakt:
Zwisa mi zakłamana polityka! Filmy i tak zlewam! O papieżu też oglądać nic nie mam zamiaru czy o Popiełuszcze albo katyniach wszelakich! Kino jest zakłamane i podkoloryzowane! Kto prawdę widział na własne oczy ten wie! Kino oszukuje i kłamie! Wszystko to potem będzied puszczał TVszajs dla głupich mas! Skoro Bolek agent bo to i musi bz tajnz agent LOLek przypalajcy marihuan! Lepiej nakrcic film o nich! Agenci XX wieku "Bolo i LOLo" albo "Agenci Bolek i LOLek! Przepraszam ale mam resztki i szczatki humoru mi zostaly jeszcze! hihi hehe hahah!
Jestem komputerem atari! Moja moc obliczeniowa słaba bom już stary i dyskalkulik! Kasety to było coś! Olewam dyskietki i płyty CD, DVD czy Blu-ray!
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221