Nerwowość
Moderator: moderatorzy
Nerwowość
Mam problem.. Jestem bardzo nerwowa. Jak mnie coś lub ktoś zdenerwuje to nie potrafię spokojnie załatwić sprawy.. Zaraz unoszę głos i ogólnie jest nie miło.. Mogłabym przecież na spokojnie rozmawiać ale ja nie potrafię...
Wydaje mi się że przyczyną takich moich reakcji jest to że jestem DDA. Wychowałam się w rodzinie w której mój tata był i jest alkoholikiem.. CZęsto bywały kłótnie w moim domu i często była nerwowa atmosfera..
Czy mogę jakoś sie od tego uwolnić? CZy mogę jakoś zapanować nad swoimi nerwami... JAk nad tym pracować?
Czy też tak macie?
Wydaje mi się że przyczyną takich moich reakcji jest to że jestem DDA. Wychowałam się w rodzinie w której mój tata był i jest alkoholikiem.. CZęsto bywały kłótnie w moim domu i często była nerwowa atmosfera..
Czy mogę jakoś sie od tego uwolnić? CZy mogę jakoś zapanować nad swoimi nerwami... JAk nad tym pracować?
Czy też tak macie?
- maliana
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 8098683
- Kontakt:
A próbowalas terapii dla DDA? Są takowe przy osrodkach terapii uzaleznien. Nie wiem, jak w małych miastach, w Wawie jest tego troche... Tyle tylko, ze doraźnie to nie pomoże, terapia trwa parę lat (2 czy 4) i jest dosyć bolesna ponoć. No i na efekty trzeba poczekać. Pozdrawiam.
(...)swoim aniołom dał rozkaz o tobie
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)