idzie kuniec co wy na to ARMAGEDON
Moderator: moderatorzy
Re: idzie kuniec co wy na to ARMAGEDON
Tak na marginesie - rzad USA nie ma prawa druku pieniadza, pozycza od FED - niezależnego banku na procent.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
- JudasHonor
- moderator
Jest to bank emisyjny (narodowy) w rękach prywatnego kapitału. Takie państwo jest ustrojem od momentu założenia faszystowskim, czyli korporacyjnym.
Wspólne dla wszystkich krajów faszystowskich jest nastawienie gospodarcze, społeczne, ustawodawcze państw na potrzeby korporacyjne.
Na przykład, społeczeństwo szkoli się tak by stawało się konsumentami i robotnikami. Ustawowo ogranicza się wolności gospodarcze (ale nie te które przysługują korporacjom). Chodzi o ograniczenie konkurencji. Rynki cechuje duża ilość oligopoli, mnogość praw, licencji, pozwoleń, itd. Nie stanowią one problemu dla korporacji, które mają prawników i kapitał by zręcznie manewrować pośród takich raf. Jednak dla zwykłego śmiertelnika możliwość zaistnienia jest poza zasięgiem. Dodatkowo utrudnia się dostęp do kredytów, aby ograniczać konkurencję. Nie funkcjonuje model pożyczki na biznesplan tylko po zastaw, który z założenia wymusza, że już trzeba być bogatym by móc wziąć kredyt.
Wszystko sprowadza się do tego by biedny był biedny a bogaty był bogatszy i tak od zarania dziejów.
Więc śmiejmy się z tych dyrdymałów, kryzysów i bankructw. To tylko taki cyrk na pokaz dla ludu.
Wspólne dla wszystkich krajów faszystowskich jest nastawienie gospodarcze, społeczne, ustawodawcze państw na potrzeby korporacyjne.
Na przykład, społeczeństwo szkoli się tak by stawało się konsumentami i robotnikami. Ustawowo ogranicza się wolności gospodarcze (ale nie te które przysługują korporacjom). Chodzi o ograniczenie konkurencji. Rynki cechuje duża ilość oligopoli, mnogość praw, licencji, pozwoleń, itd. Nie stanowią one problemu dla korporacji, które mają prawników i kapitał by zręcznie manewrować pośród takich raf. Jednak dla zwykłego śmiertelnika możliwość zaistnienia jest poza zasięgiem. Dodatkowo utrudnia się dostęp do kredytów, aby ograniczać konkurencję. Nie funkcjonuje model pożyczki na biznesplan tylko po zastaw, który z założenia wymusza, że już trzeba być bogatym by móc wziąć kredyt.
Wszystko sprowadza się do tego by biedny był biedny a bogaty był bogatszy i tak od zarania dziejów.
Więc śmiejmy się z tych dyrdymałów, kryzysów i bankructw. To tylko taki cyrk na pokaz dla ludu.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
cytuje własny post a dokładnie przepowiednie ojca Czesława Klimuszke Wulkan, albo trzęsienie ziemi ? Widziałem sceny jak po wielkim kataklizmie to było straszne ! "
na tvn 24 podawali że etna się uaktywniła
na tvn 24 podawali że etna się uaktywniła
cytat Zbyszka Jeśliby jeden był ponad drugim to się nazywa feudalizm, lecz już minął. Jesteśmy równymi ludźmi.
nie do końca w kapitalizmie też są równi i równiejsi np pracodawca jest nad pracownikiem a ten ze względu na wysokie bezrobocie godzi się na niewolnicze warunki pracy
nie do końca w kapitalizmie też są równi i równiejsi np pracodawca jest nad pracownikiem a ten ze względu na wysokie bezrobocie godzi się na niewolnicze warunki pracy
Zbyszku zrób mi tą przyjemność i powiedz z takimi argumentami się nie dyskutuje a na koniec dodaj masz rację
znowu giełdy pikują w dół może będzie wojna tak jak pisał Judas Honor ?
znaczy doczytałem Judas Honor radzi byśmy się śmiali z tego
- JudasHonor
- moderator
Dokładnie, myślę, że teraz mamy fazę różnego rodzaju szwindli na rynkach. Chodzi o to aby wpierw okraść zanim się będzie do tego kogoś strzelać. Pewno jeszcze z półtora roku i będziemy mieć jakąś wojenkę. Oczywiście społeczność międzynarodową przygotowuje się do tego, co raz to nowymi relacjami o napięciach, bankructwach, incydentach. Tak, żeby ludzie nie byli zaskoczeni jak już walnie. To taki jeden wielki teatr, tworzenie historii.
A i bym zapomniał warto za jakiś rok myśleć o zabraniu kasy z banku i ulokowaniu jej w jakimś lepszym interesie. Choćby srebrze, złocie, jedzeniu, paliwie, itp.
A i bym zapomniał warto za jakiś rok myśleć o zabraniu kasy z banku i ulokowaniu jej w jakimś lepszym interesie. Choćby srebrze, złocie, jedzeniu, paliwie, itp.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
też myślę że " wszystko się może zdarzyć " na tym świecie skondinond alternatywnym np amerykany powiedzą brak złóż ropy i trzecia światowa
2011 jest tylko przedsmakiem tego co się wydarzy w 2012
-
- zaufany użytkownik
a ja mysle ze w 2012 nic specjalnego sie nie wydarzy, co mialoby sie stac ciekawego?
Będzie Euro 2012 a po imprezie dowiemy się ile będzie podatników kosztowało dotowanie nierentownych stadionów. Potem wyjdzie na jaw rzeczywiste zadłużenie naszego nieszczęśliwego państwa i sprawa się rypnie, jak w Grecji.
okaże się że Zus ma 2 biliony długów i zawieszą wypłacanie rent socjalnych i nie tylko tak ładnie wszystko pierdyknie że polacy znowu się obudzą z ręką w nocniku
Bardzo znaczącym symptomem czekających nas niebawem atrakcji była informacja z Grenlandii z pocz. bieżącego roku o Słońcu wschodzącym 2 dni przed czasem. Całkowicie niemal przemilczana, a wyjaśniająca wiele, także z tego, co się aktualnie rozgrywa w polityce międzynarodowej czy światowej finansjerze.Kot w butach pisze:a ja mysle ze w 2012 nic specjalnego sie nie wydarzy, co mialoby sie stac ciekawego?
.,
Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2012 12:04 am przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
http://dzieckonmp.wordpress.com/2011/06 ... ciemnosci/
dla tych co nie doczytali te trzy dni ciemności mają się wydarzyć przed 2012 rokiem czyli zostało nam dwa nie całe dwa miesiące
sprawdziłem KRM to skrót od Katolickiego ruchu Maryjnego zapytałem nawet Opoke co o tym myśli bo Opoka pisze o Ojcu Gobim który to jest założycielem tego ruchu jeszcze nie dostałem odpowiedzi
ps nie piszcie tylko że dni ciemnoty nawiedziły mój umysł
na początku jest by rozpowszechniać ten tekst więc rozpowszechniam
dla tych co nie doczytali te trzy dni ciemności mają się wydarzyć przed 2012 rokiem czyli zostało nam dwa nie całe dwa miesiące
sprawdziłem KRM to skrót od Katolickiego ruchu Maryjnego zapytałem nawet Opoke co o tym myśli bo Opoka pisze o Ojcu Gobim który to jest założycielem tego ruchu jeszcze nie dostałem odpowiedzi
ps nie piszcie tylko że dni ciemnoty nawiedziły mój umysł
na początku jest by rozpowszechniać ten tekst więc rozpowszechniam
czemu nie odpowiadacie
kto będzie spostrzegawczy zauważy że po pierwsze to blog po drugie na wstępie jest zaznaczone że tekst zatwierdzony przez teologa ale który się nie podpisał a nie których zrazi ten blog do odnośnika z blogiem księdza Natanka
jak dla mnie to niech juz bedzie ten koniec...
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
Zycie nie czeka na nikogo.
-
- zaufany użytkownik
Ja też bym chciała, żeby był nareszcie "kuniec".