Co to znaczy odpoczywać???

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Co to znaczy odpoczywać???

Post autor: Miś Uszatek »

Zastanawiam się nad tym.Co to znaczy odpoczywać?Czy to jest tak że człowiek uwali się w łóżku i nic nie robi czy np.odpoczynek aktywny czyli np.bieganie ,s[port czy coś innego???Pytam dlatego że sam nie wiem co robić.Chciałbym przejść w tą pierwsza wersje(czyli położyć się do łóżka i odpoczywać)ale nie potrafie.Nie wiem....Pieprze chyba jakieś głupoty...Po prostu chciałbym mieć spokój aby nic(prawie..)mnie nie meczyło i żebym mógł odpocząć.Kiedyś miałem takie stany(3 lata temu)byłem wtedy na seroqelu potem seroqel stał się płatny i przyszedł zolafrem.Są teraz jakieś wzmianki o ketrelu.Brałem go przez dłuższy czas.Ale niestety to nie seroqel.
Awatar użytkownika
Nowy
zaufany użytkownik

Post autor: Nowy »

No właśnie. Może ktoś odpowie. Czy leżąc na łóżku odpoczywam, czy raczej "lenię się".
Ostatnio zmieniony pt lip 28, 2006 12:35 pm przez Nowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maliana
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 8098683
Kontakt:

Post autor: maliana »

Nowy pisze:No właśnie. Może ktoś odpowie. Czy leżąc w łóżku odpoczywam, czy raczej "lenię się".
Mysle, ze to zalezy, co przy tym czujesz. Jesli nie masz poczucia winy to juz jestes na najlepszej drodze do odpoczywania. Jesli masz poczucie winy to lepiej wziać się za jakąś robotę. Nie dotyczy chorych odczuwających notoryczne poczucie winy - ci nigdy nie odpoczną.... chyba, ze biochemia mózgu wroci do normy i osiągną remisję (co np. mnie daj Panie Boze, amen) ;)
(...)swoim aniołom dał rozkaz o tobie
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)
Awatar użytkownika
Nowy
zaufany użytkownik

Post autor: Nowy »

Dzięki tobie Malina wiem, że częściej odpoczywam niż się lenię. Dziękuję, teraz lepiej się czuję ... i w dodatku rymuję.
Awatar użytkownika
maliana
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 8098683
Kontakt:

Post autor: maliana »

Nowy pisze:Dzięki tobie Malina wiem, że częściej odpoczywam niż się lenię. Dziękuję, teraz lepiej się czuję ... i w dodatku rymuję.
haha! cieszę się :)
(...)swoim aniołom dał rozkaz o tobie
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)
kolo
zarejestrowany użytkownik

Post autor: kolo »

odpoczwać dla mnie znaczy czuć sie świetnie. dla każdego człowieka odpoczynek znaczy coś innego. Ja na przykład rewelacyjnie odpoczywam gdy jeżdże na rowerze. Po mocnym wysiłku czuje sie świetnie i chociaż na dłuższy moment zapominam o zmartieniach i troskach. nie potrafie leżeć w łóżku i nic nie robić. Dla mnie to prawdziwa męka, nie odpoczynek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”